Spil » Adventure

Minecraft download

Download Minecraft gratis med denne demo fra microsoft store

Play Minecraft! Minecraft har virkelig taget verden med storm over de sidste mange år. Spillet udkom i 2011 og er nu, mere end ti år efter dets udgivelse, stadig et af de mest populære spil på markedet. 

Hvad spillet handler om

Minecraft er på mange måder som en lego verden. Spillets verden er 3D realiseret, men i en pixeleret grafisk stil. Alt du ser omkring dig; bjerge, træer, lava og huse, er alle sammen lavet af små firkantede byggeblokke. 

Disse byggeblokke kan nedbrydes ved hjælp af hammeren i din hånd. På denne måde kan du redigere terrænet omkring dig og opsamle materialer, som du sidenhen kan bruge til at bygge dine egne ting. 

Spillets start-præmisse er i virkeligheden simpel, men kan også virke underlig, hvis du kun har hørt, at Minecraft er et spil hvor man bygger. Der er nemlig indbygget et dag og nat system i spillet; og selvom verden er smuk og forunderlig om dagen, så bliver den farlig og uhyggelig om natten. 

Dit job som ny spiller i Minecraft universet bliver derfor at få bygget dig en eller anden form for beskyttelse, så du kan undgå de uhyggelige zombie-lignende væsener, som kommer krybende ved mørkets frembrud. 

Slip din fantasi fri ved at bygge alt, du kan forestille dig

Som sagt, er et af spillets store byggesten muligheden for at lade sin fantasi få frit løb. Hvis du kan forestille dig det, så kan du nærmest bygge det i Minecraft. 

Vi kan her give nogle eksempler på nogle af de vildeste ting, der nogensinde er bygget i spillet - måske giver det dig blod på tanden til at tage teten op og lave det nye vildeste byggeri i fremtiden. 

 • King’s Landing fra Game of Thrones.
 • Hele verden, godt nok i 1:1.500 format, men stadig. 
 • Herredet fra Tolkiens Hobbitten
 • Fallingwater huset, designet af arkitekten Frank Lloyd Wright. 
 • Næsten hele World of Warcraft universet. 
 • Titanic skibet.
 • Det Ucensurerede Bibliotek (‘the uncensored library’).
 • Hogwarts fra Harry Potter serien.

Og her er der altså ikke tale om små replikaer. Vi taler kæmpe store byggerier, med flere millioner byggeklodser, som er i et format så stort, at du f.eks. kan træde ind på Titanic skibet og gå rundt på dækket, som var det i virkeligheden. 

Mere end blot et spil - Minecraft i den danske undervisning

Eftersom at Minecraft er et meget populært spil, særligt blandt unge mennesker og børn, har mange undervisningsfaciliteter valgt at alliere sig med fænomenet, rettere end at forsøge at fjerne det fra undervisningen. 

Diverse kilder har vist præcis hvor brugbart minecraft egentlig er, som online ressource. Blandt andet kunne matrikelstyrelsen tilbage i 2014 vise en 1:1 gengivelse af Danmark (med dertilhørende huse og haver, som blev bygget af brugerne selv), som det første land i verden. Danmark filen var helt enorm, men viste også noget af det alternative potentiale, der lå i spillet. 

Siden da er ‘landkortet’ dog blevet fjernet fra matrikelstyrelsens hjemmeside, og du kan læse grunden til dette her

Brugervenlighed - er Minecraft nemt at finde ud af?

Minecraft er simpelt i sit design - både i forhold til grafikken (som dog kan modificeres og justeres, så verden fremstår næsten virkelighedstro) og gameplayet. I sidste ende er den største barriere, du skal overkomme når du sætter dig ned for at spille spillet, din egen kreativitet. 

Når først du kommer i gang med at bygge din egen verden og får øjnene op for alle de muligheder der ligger i klods-universet, vil selve gameplayet give mening med det samme. I sidste ende starter du jo spillet ud af med at gå frem og tilbage og slå ting i stykker med din hammer (som du bruger ved at trykke på venstre museknap), og det er da til at finde ud af. 

Tilgængelighed

Grundet den store succes, er spillet også udkommet til nærmest alle tænkelige platforme. Hvis dit system kører på Linux, så kan du klikke her. Og Mac brugere bliver heller ikke snydt (selvom de ofte ikke er inkluderede i spil oplevelser som tilbydes Microsoft brugere) - du kan nemlig downloade den gratis version til Mac lige her.

Du kan også downloade det til din Android telefon eller din iPhone

Derudover fås spillet også til Nintendo Switch, Playstation og Xbox, som du kan læse om ved at gå ind på xbox - games

Spil med dine venner online med cross platform play

Med Xbox live er det også muligt for dig at bruge din Xbox-profil inde i spillet, så du lettere kan spille sammen med dine venner. At spillet er udkommet på et hav af platforme er i sig selv fint - men når der derudover også tilbydes crossplay (altså mulighed for at spille med folk fra andre platforme af), så er dette et kæmpe plus. 

Dette betyder, at selvom din bedste ven elsker at spille på sin playstation, men du mere er til PC, så kan I stadig mødes i online universet og have det sjovt sammen. 

Ved at købe et Minecraft Realms abonnement kan du spille alene eller med dine venner på en vedvarende verden, som ligger gemt i skyen og kun kan tilgås af spillere, som du selv har inviteret. På denne måde skal du ikke være bekymret for, at nogen kommer og ødelægger det arbejde, du har lavet. 

Du kan også vælge at spille minecraft lokalt ved at lave split screen, så billedet bliver delt i to, ligesom i de gamle lokale multiplayerspil. Der findes masser af guides til hvordan du gør dette, på nettet. 

Bliver minecraft stadig opdateret?

Spillet er konstant blevet opdateret, lige siden dets originale udgivelse. I 2021 venter vi på den kommende opdatering kaldet Minecraft: Caves & Cliffs, som endnu ikke har en fast udgivelsesdato.

Dette betyder, at spillet hele tiden bliver opdateret med nyt indhold - så hvis du begynder at løbe tør for kreativitet, eller ikke ved hvad du skal tage dig til, så kan du trøste dig ved at vide, at den næste opdatering er lige om hjørnet. 

Andre spil, vi vil anbefale, inden for samme genre

Minecraft Dungeons er udviklet i samme univers - og af samme udgiver - som det Minecraft spil, vi har bedømt på denne side. I Dungeons versionen skal du kæmpe dig vej igennem såkaldte dungeons, for at få nyt og bedre gear, som kan hjælpe dig med at komme endnu længere næste gang. 

Hvis du godt kan lide at spille sammen med andre spillere, vil vi bede dig kigge på det nye spil: New World. I dette MMORPG skal du gå sammen med andre spillere, for at overleve og udkæmpe kampe på en ø, som er frosset fast i tid. 

Sims 4 minder om Minecraft på den måde, at det er et spil, hvor du har fri rådighed over din egen kreativitet. I Sims universet kan du bygge huse, skabe mennesker (simmere) og styre dem i deres daglige liv. Derfor kaldes spillet også for et livs simulator spil.  

Konklusion

Minecraft er et super sjovt spil, du kan spille sammen med dine venner, på tværs af forskellige platforme. Spillet har formået at holde sig på hitlisterne over mest spillede spil i mange år efterhånden, grundet dets fleksible natur, som indbyder spillerne til at bruge deres kreativitet til at skabe alt hvad de kan finde på. 

Derudover får de mobile dele af spillet (altså væsenerne som befolker verden) også Minecraft til at føles som et levende univers - og eftersom du kan blive angrebet af diverse monstre og dyr, bliver gameplayet nu og da forstyrret af overlevelses sekvenser, hvilket konstant puster lidt frisk luft ind i spillet, selv efter du har spillet det mange timer i træk. 

DownloadMinecraft
Screenshots
Detaljeret Information
Klik her for at afgive din egen stemme

3.928http://help.mojang.com/
Windows

Mb

Demo

08-03-2012
Kontakt os via email

Klik her

Mojang Studios

Detaljeret Information
3.928
Kontakt os via email
Mb
Demo
http://help.mojang.com/
08-03-2012
Kontakt os via email
Klik her
Mojang Studios
28-04-2023

4 0 8
100 kr
0

Afinstallering af Minecraft

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Minecraft fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
 1. Åben kontrolpanelet i Windows
 2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
 3. Find Minecraft, markér det og vælg “Afinstaller”
 4. Følg nu processen
Skulle Minecraft være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.