Programmer » Apple » Programmer til din Mac

GIMP til Mac (Dansk) download

Gratis download af det fremragende billedbehandlingsprogram GIMP til Mac her.

Der er altid to problemstillinger, når man skal vælge et billedbehandlingsprogram. Den ene er, at programmet som regel ikke har særlig fyldestgørende funktioner, men det betyder også at det ofte er gratis. Den anden problemstilling er, at programmet kan alverdens i forhold til funktioner, men det koster også en del penge.

GIMP neutraliserer fuldstændig de ovenstående problemstillinger ved både at være gratis, og have et kæmpe sortiment af funktioner.

Velkendt design

Ved opstart af GIMP, så ligner dette program de fleste billedbehandlingsprogrammer – i hvert fald de mere dybdegående af dem. Forskellen er dog at GIMP er gratis. Denne genkendelighed betyder dog også, at du hurtigt finder de forskellige funktioner og knapper lige der, hvor du forventer dem. Så hvis du er kendt med de dybdegående billedbehandlings programmer såsom Adobe Photoshop, så kan du lynhurtigt navigerer rundt i GIMP også.

Ubegrænset

For det første er man ubegrænset af de mange funktioner til billedbehandling. Men ligeledes er man ubegrænset i forhold til formater. GIMP understøtter import og eksport af alle tænkelige billedformater. Du kan sagtens arbejde med de velkendte formater såsom JPEG, PNG, XCF osv. og derefter konvertere og importere i de selvsamme formater. Det lykkedes os ikke at finde et format, som ikke var understøttet, men vi benytter vel og mærke også de mest populære af dem. Dertil kan du selvfølgelig vælge hvor du vil gemme, og i hvor høj en kvalitet – ligesom i andre billedbehandlingsprogrammer.

Ovenstående ses de mange varianter af formater, som kan vælges til import og eksport af billedfiler.

Værktøjer

Efter grundig benyttelse af GIMP, så lykkedes det os ikke at finde et eneste værktøj som i manglede. Du finder alle de værktøjsfunktioner, som du kender fra programmer som Adobe Photoshop, Paint.NET og andre billedbehandlingsprogrammer.

GIMP har benyttet sig af velkendte ikoner, så de forskellige værktøjsfunktioner er genkendelige for deres brugere. Der er mulighed for skabe ’lag’ og disse ’lag’ fungerer ligesom i Adobe Photoshop, og dertil kan du også navngive de forskellige ’lag’, for at skabe overskud over dit projekt. GIMP har også oprettet forskellige skabeloner, som du kan benytte dig af til dit projekt. Skabelonerne er alt fra A3 ark til toiletpapirs skabeloner. Så hvis du vil designe dit egent toiletpapir, så vælger du blot denne skabelon, og på den måde er du sikker på, at størrelse, DPI osv. er helt som det skal være. Antallet af skabeloner er rigeligt og det varierer fra A3 ark, 4K opløsning til specifikke smartphones.  

Design og brugervenlighed

GIMP benytter sig af mørke farve – primært sort og grå. De sorte og grå farver passer forholdsvis godt sammen, men personligt havde vi foretrukket lidt lysere farver, da GIMP ender med at ligner Adobe Photoshop. Hvilket vel og mærke måske er meningen, da det igen giver genkendelighed for brugere. Derudover er designet primært opbygget af faner, faneblade og en værktøjslinjer til venstre og højre. Igen er dette valgt umiddelbart for at skabe genkendelighed. Der er rig mulighed for at justerer de billeder, som du arbejder med. I bund og grund har GIMP et velkendt billedbehandlingsdesign, som bidrager til brugervenligheden for dem af os, som tidligere har benyttet andre billedbehandlingsprogrammer.  

Alternative billedbehandlingsprogrammer

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der eksisterer en del forskellige billedbehandlingsprogrammer, som hver især har deres fordel. Derfor anser vi det kun retfærdigt, at nævne nogle af vores favoritter.

Adobe Photoshop: Det klassiske billedbehandlingsprogram. Med den fremragende support, og en velkendt udvikler bag sig, så er Adobe Photoshop hurtigt blevet favoritten hos billedentusiasterne. Og apropos billedentusiasterne, så er det netop dem, som Adobe Photoshop er beregnet til. Hvis du ikke har den største erfaring med billedbehandling, så kan du hurtigt føle sig tabt i sådan et program, og derfor kan det være en god idé at få fødderne i vandet med et mere simpelt program. Med det sagt, så er Adobe Photoshop et fremragende program, som kan arbejde lynhurtigt næsten uanset projektstørrelse. Dette program kommer dog også til at koste dig, men Adobe tilbyder en attraktiv abonnementsplan, som du kan læse meget mere om her.

Paint.NET: Paint.NET er en simplere version af Adobe Photoshop, og så er det endda helt gratis. Paint.NET har en hulens masse funktioner, som burde være tilstrækkelige, med mindre man er professionel. Simpliciteten betyder også, programmet er let, hvilket gør at programmet arbejder hurtigt, og sammenlagt betyder at man hurtigt kan lave moderate billedbehandlinger – måske endda hurtigere end man kunne gøre det i Adobe Photoshop eller GIMP.

De ovenstående alternativer er populære hos vores brugere, og det er forståeligt. De har hver deres fordele og ulemper, men hvis GIMP skulle konkurrere med en af dem, så er det nok Adobe Photoshop. GIMP har dog stadig den kæmpe fordel, at være fuldstændig gratis. Med det sagt, så kan GIMP godt halte, hvis du arbejder med de helt store projekter. Det er dog altid afhængigt at din computers ydeevne i sidste ende.

Konklusion

GIMP er et fremragende alternativ til andre velkendte billedbehandlingsprogrammer. GIMP kan det samme som de andre, og mere end de fleste. Download, installation og brugbarheden er lynhurtig, og der går ikke mange minutter før, at man har lavet den billedredigering, som man vil have. Som sagt, så kan GIMP downloades helt gratis, og programmet er også udgivet på dansk, så du behøver ikke engang være skarp til engelsk for at benytte det. Alt i alt, så er GIMP et fremragende alternativ til de dyrere billedbehandlingsprogrammer.

Det er Mac-versionen af GIMP, som du kan downloade direkte herfra siden. Hvis du benytter dig af Windows, så bedes du benytte dette link. Disse systemvarianter er selvfølgelig også gratis at downloade og benytte. Den udvidet brugertilgængelighed er kun endnu et plus til GIMP. Vi giver en varm anbefaling til GIMP.

Download GIMP til Mac (Dansk) 2.10.4 her

Screenshots
Detaljeret information
Downloads
6.415

Version
2.10.4

Tilføjet
25-04-2013
Kompatible systemer
Mac OS X

Størrelse
178 Mb

Licens
Freeware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
Gimp
Detaljeret information
Downloads
6.415
Version
2.10.4
Tilføjet
25-04-2013
Kompatible systemer
Mac OS X
Størrelse
178 Mb
Licens
Freeware
Opdateret
02-05-2019
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
Gimp
5 0 3

Afinstallering af GIMP til Mac (Dansk)

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere GIMP til Mac (Dansk) fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Afslut GIMP til Mac (Dansk)
  2. Åbn mappen “Programmer”
  3. Træk GIMP til Mac (Dansk) til din papirkurv
  4. Bekræft sletning med din Mac’s adgangskode
  5. Vælg hvorfor du vælger at afinstallere og klik “Afinstaller”
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.