Programmer » Multimedie » Billed-behandling

Adobe Photoshop download

Download det populære billedredigeringsprogram Adobe Photoshop CS6 her.  

Adobe Photoshop er et billedredigeringsprogram, de fleste har hørt om efterhånden. Det bliver brugt af både professionelle og amatører, som interesserer sig for billedredigering. Professionelle omfatter alle lige fra fotograferne, grafikerne, PR-folk, bloggere osv., som bruger Photoshop i forbindelse med deres arbejde og derfor må mestre programmet til fulde. Amatørerne er derimod dem, som endnu ikke er bekendt med Photoshops funktioner eller blot lige er begyndt i forbindelse med egen interesse for programmet eller øvelse i det i forbindelse med studie eller arbejde. Adobe Photoshop har ry for at være et svært program at mestre, så det kræver noget øvelse og flair for teknik, for at man kan blive god til det. Hvis man ikke selv kan finde hoved og hale i programmet, kan det være en hjælp at se de forskellige YouTube tutorials, der findes om programmets funktioner. Derudover findes der mange kurser, som kan hjælpe dig med at få kendskab til Photoshop. Hvis du er studerende kan du med fordel købe en billigere Adobe pakke med Photoshop, hvor du kun skal betale 151 kr. om måneden frem for 462,5 kr. om måneden, som det koster normalt. Du kan læse mere om Adobes forskellige abonnementer ved hjælp af dette link.  

Hvorfor er Photoshop så vigtigt et program?

Umiddelbart skulle man tro, at Photoshop blot er et program, der bruges af fotoentusiaster og folk med flair for teknik, hvis det ikke lige er et program man selv bruger eller har kendskab til i forvejen, men mange arbejdsgivere efterspørger i dag medarbejdere med kendskab til Photoshop. Det afhænger selvfølgelig af, hvilket slags job man har, men flere og flere jobopslag indeholder en beskrivelse af, at man skal ’have kendskab til Photoshop’. Det vil sige, at selvom man ikke har en uddannelse, hvor Photoshop har været en del af pensum, kan det stadig kræves af fremtidige arbejdsgivere, at man er vant til at bruge Photoshop.

Det kan derfor være en god idé, at undersøge allerede inden eller imens man er i gang med en uddannelse, om man muligvis skal have lært at bruge Photoshop. Inden man downloader programmet kan man evt. spørge nogen man kender, der har kendskab til Photoshop, om de vil hjælpe med at komme i gang med at bruge programmet. Hvis dette ikke er en mulighed kan man finde diverse YouTube-tutorials, der giver et overblik over programmet og giver basale og pædagogiske instruktioner i at bruge programmet.

Photoshop vs. apps på smartphone

Der findes efterhånden mange forskellige apps til billedredigering, som man kan hente på sin smartphone. Mange af dem er så gode, at de også bliver brugt i høj grad af bloggere og instagrammere, der ønsker perfekte billeder på en hurtig måde til deres blogs og Instagram. Førhen var det kun Photoshop, der var det bedste program at bruge til billedredigering, når det kom til blogs. Mange bloggere sværger dog stadig til Photoshop som nr. 1, når de skal redigere billeder til bloggen og Instagram. Det er der en god grund til. Photoshop har nemlig så mange forskellige funktioner, at mulighederne for at få det perfekte billede er mange. På mange apps kan man kun bruge filtre og i begrænset grad redigere lys, beskæring, kontrast, osv. over hele billedet, mens man i Photoshop kan gå i dybden med detaljer med de enkelte elementer af et billede.

Det vil sige, at hvis man ønsker at nedtone belysningen ét sted på et billede, men beholde den samme belysning et andet sted på billedet, så er det en mulighed i Photoshop, men ikke i apps på smartphone. Dette er blot én af grundene til, at Photoshop i dag er det mest populære program, at redigere billeder i.

Fordele ved Adobe Photoshop

Fordelene ved Photoshop er mange. Man kan bruge programmet til netop den form for billedredigering, man har behov for. Ønsker man et billede i kraftige kontrastfarver, der minder om Andy Warhols pop art, kan man f.eks. redigere billedet på den måde. Ønsker man derimod et billede, der bærer præg af reklame og fremhæver elementer på æstetisk vis, kan man også redigere på den måde. Det er ikke blot farver, lys og kontraster man kan ændre, men også figurernes form. Man kan f.eks. finpudse smilet på et billede, ved at gøre tænderne hvidere eller munden større. Mulighederne er mange og kun fantasien og evnerne sætter grænser. Selvom der kan være ulemper ved at programmet har så mange funktioner, da det kan være svært at finde rundt i, er det alligevel det, der giver Photoshop et forspring i forhold til andre billedredigeringsprogrammer. Photoshop har et forspring med sine mange funktioner, da det giver fotoentusiasterne mulighed for, at eksperimentere med funktionerne og de billeder, man ønsker at redigere. På den måde kan man f.eks. redigere det samme billede på forskellige måder med forskellige filtre og farver. Programmet giver derved stor mulighed for at være kreativ. Læs mere om mulighederne med Photoshop her. 

Ulemper ved Adobe Photoshop

Photoshop kan være svært at komme i gang med, hvis man er nybegynder, da det ikke er helt nemt, at finde rundt i. Der er mange tegn man skal finde ud af hvad betyder og kan bruges til i programmet. Oftest handler det om at prøve sig frem af sig selv, for på den måde lærer man bedst. Det kan tage lang tid at lære alle funktionerne at kende, så derfor er det ikke bare et program man kaster sig ud, hvis man f.eks. skal bruge det på et nyt arbejde, selvom man ikke har erfaring med det. Det kan også være en hjælp, at se YouTube-videoer og tage på kurser i Photoshop, men det er vigtigt, at eksperimentere med det selv, for at se hvad de forskellige funktioner kan gøre. En anden ulempe er prisen på det, hvis man ikke er erfaren i Photoshop og blot vil afprøve det. Der findes en gratisversion, som man kan downloade i første omgang, men her får man ikke alle funktioner med i pakken. Studerende har dog en fordel ved at købe Adobe pakken, da de får en hel del rabat og samtidig får alle funktioner med.

Konklusion

Adobe Photoshop CS6 er herskeren over billedredigeringsprogrammer, og med muligheden for attraktive abonnementer, så har de fleste fuld adgang til Photoshops uendelige muligheder. Vi benytter selv Photoshop dagligt, da vi ved at uanset hvilke opgaver, som vi får kastet i hovedet, så kan de løses med Photoshop. Med det sagt, så er det ganske forståeligt hvis man søger et alternativ, som er en smule mere brugervenligt og måske endda gratis. Hvis du har lyst til at udforske alternativer, så vil vi anbefale dig at tjekke vores billedredigeringskategori ud. Der finder du helt sikkert et billedredigeringsprogram, som opfylder dine behov.

Download Adobe Photoshop til din Mac her.

Download Adobe Photoshop CS6 her

Screenshots
Detaljeret information
Downloads
47.778

Version
CS6

Tilføjet
20-01-2001
Kompatible systemer
Windows, Mac OS, Linux

Størrelse
1.9 Mb

Licens
Trialware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
Adobe
Detaljeret information
Downloads
47.778
Version
CS6
Tilføjet
20-01-2001
Kompatible systemer
Windows, Mac OS, Linux
Størrelse
1.9 Mb
Licens
Trialware
Opdateret
24-04-2019
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
Adobe
4 0 101

Afinstallering af Adobe Photoshop

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Adobe Photoshop fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find Adobe Photoshop, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle Adobe Photoshop være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.