Spil » Simulator

Cities: Skylines download

Download Cities: Skylines - skynd dig, mens det er gratis!

Cities: Skylines er et by-simulation spil, hvor det handler om, at bygge og styre en by, som bliver ramt af både vækst og katastrofer, hvilket det er dit job at hjælpe byen med at overkomme. Du vil komme til at opleve alt fra forurening og overbefolkning, grundet urbanisering eller dårlig vedligeholdelse, til kæmpe tornadoer, tsunamier og meteorer, som alle sammen vil komme til at teste den by, du har været med til at bygge op fra grunden og har fået til at vokse. 

Fra i dag og til og med d. 17/03-22 kan du downloade grundspillet helt gratis gennem vores link. 

En verden af udvidelser - DLC for alle pengene (men også for meget af det gode)

Den version af spillet, som vi skriver om her, er basis spillet, som har en masse gameplay gemt i sig. Men hvis du skulle løbe tør for nye oplevelser i spillet, eller bare er mere interesseret i visse dele af bylivet (f.eks. lufthavne, brobygning, togstationer eller universitetslivet), så kan du udvide dit spil med dette indhold ved at købe en ekstra DLC oveni. 

Til gengæld er det også værd at pointere, at spillet i stor grad også sælger meget unødvendige DLC’er. For eksempel kan du tilkøbe radio funktioner, som gør det muligt at ændre musikken i spillet - her taler vi altså om DLC som koster omkring 25-30 kroner, hvilket jo ikke er alverden. Omvendt, er det heller ikke nødvendigt at sælge i det hele taget. 

Funktioner i spillet

Cities: Skylines lader dig gå helt i dybden med at styre din egen by, helt ned til mindste detalje. Du starter med at vælge et kort, som du vil bygge på - hvert kort har sine egne ressourcer, som er specifikke for netop den, og når du har valgt det sted, du gerne vil bygge din by, så loader du ind i spillet til et tomt kort, som blot har begyndelsen af en vej (fra ydersiden af kortet) og eventuelt et hav, som omkranser eller ligger op til den. 

Derefter er det op til dig at bygge veje, motorveje, strømlinjer, bebyggelses- og industriområder, samt sørge for, at byen får rent vand ind og har mulighed for at få spildevand ud igen. 

Modsat spil såsom The Sims, som vi også har skrevet en artikel om, hvor du skal sidde og designe huse og familier ned i mindste detaljer, bliver de her i spillet auto genereret ud fra forskellige data. På denne måde kommer dine forskellige boligområder stadig til at se anderledes ud, ud fra visse begrænsninger, som du selv sætter, såsom bebyggelsestæthed, hvor presset transporten er i området, hvor meget skat der betales, og hvad priserne i området er, både inden for handel og for betaling af diverse budgetmæssige foranstaltninger. 

Et spil, som godt kan virke intimiderende for nye spillere 

Som du måske kan fornemme ud fra afsnittet ovenfor, så er der rigtig mange funktioner i dette spil. Af denne grund, kan det godt være svært for nye spillere at begynde at spille spillet. Derfor kan det være en god idé at finde nogle youtube-videoer eller andet, som kan hjælpe med at sætte dig ordentligt ind i alle bystyrings elementerne. 

Når først du finder ud af de mest almindelige funktioner, som får din by til faktisk at ånde og leve, så bliver det også nemmere at bygge ud fra et mere æstetisk eller designmæssigt synspunkt og eksperimentere lidt mere. 

Flere simulationsspil, du kan spille

Hvis du er stor fan af simulationsspil i mange forskellige afskygninger, så har vi nogle forskellige anmeldelser liggende på vores side, som du kan kigge på. Det uden tvivl mest kendte simulationsspil er spilserien The Sims, som vi også allerede har nævnt i denne artikel, og som har været med til at forme hvad vi forventer af denne genre af spil. 

Sims 4, det nyeste spil har en gratis, dansk prøveversion, som lader dig spille spillet i 48 timer helt gratis. Derudover minder spillet faktisk også meget om Cities: Skylines i dets udarbejdelse af download-relateret materiale (DLC), som er udkommet i enorme mængder over de sidste par år. Fra Sims 1 til Sims 4 er der mere end 100 stykker DLC, som kan tilkøbes spillet for at låse op for nyt materiale. 

Hvis du til gengæld godt kunne lide det mere upersonlige feel som kom ved at styre en hel by, fremfor et enkelt menneske / familie, så kan det være, du vil have det sjovt med Planet Zoo, som handler om at bygge og styre en dyrepark med dyr fra hele verden, som har meget specifikke behov, som skal opfyldes, for at dyrene bliver ved med at trives. 

Konklusion

Cities: Skylines er et rigtig godt spil, til folk som godt kan lide avancerede og yderst detaljerede spil, hvor de skal være gode til at holde mange bolde i luften på samme tid. Men omvendt kan det også godt være svært for folk, som ikke er vant til denne slags detailstyring i spil at komme ind i spillet og have det sjovt. 

Selv spillets vejledende indhold virker ikke specielt hjælpsomt for nye spillere - andre spil, såsom Planet Zoo, som virkelig tager spilleren i hånden, for at undgå, at spillets mange facetter ender med at blive for overvældende, så de dermed kører surt i spillet. 

Derudover er der også mange muligheder for at udvide spillet, så spillet kommer til at passe til din spillestil med de store mængder DLC, der er udkommet til spillet over de sidste par år. Grafikken holder sig også godt, når man tænker på, at det er et spil, som originalt udkom i 2015. Dette gælder både, hvis du ser spillet i fugleperspektiv og hvis du zoomer tæt på, for at se byen udfolde sig. Alt i alt, er Cities: Skylines et spil, som i det mindste er værd at prøve - især hvis du kan få fingre i en gratis version, som nogle gange kommer på Epic Games Store og Steam i forbindelse med forskellige kampagner. Derudover fås spillet også tit til en billig pris, grundet spillets alder. 

DownloadCities: Skylines 1.14.1
Video
Screenshots
Detaljeret Information
Windows, Playstation, Xbox, iOS, Nintendo Switch

14000 Mb

Freeware

11-03-2022
Kontakt os via email

Klik her

Paradox Interactive

Detaljeret Information
Der er endnu ingen stemmer
Klik her for at afgive din egen stemme
465
1.14.1
Kontakt os via email
14000 Mb
Freeware
11-03-2022
Kontakt os via email
Klik her
Paradox Interactive
16-03-2022

0 0 1
0

Afinstallering af Cities: Skylines

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Cities: Skylines fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find Cities: Skylines , markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle Cities: Skylines være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.