Programmer » Multimedie » Billed-behandling

Painter download

Digital Art og tegneprogrammet Painter 2017 er skabt af kunstnere, for kunstnere. Download en gratis prøveversion på 30 dage her.

Painter er udviklet af Corel Softwares, som i mange år har givet os en række veludviklede og brugbare software såsom CorelDRAW.

Painter er et unikt billedbehandlingsprogram, da denne software ikke har til formål at redigere billeder som sådan. Painter er snarere en software til digitale kunstbilleder. Fordelen ved at udarbejde sine kunstværker digitalt er bl.a. at ens fejl ikke er bundne, og du kan tegne efter en skabelon, hvis du ikke har den største erfaring med billedkunst.

Adskilles

Som sagt så adskiller Painter sig væsentligt fra andre billedbehandlingsprogrammer, og det er umiddelbart en kæmpe fordel, da det er med til at gøre Painter unikt. Du starter med at lave et lærred, og dertil vælger du selvfølgelig den ønskede størrelse. Dernæst er der fri benyttelse af de forskellige værktøjer, som kan hjælpe dig med at skabe dit kunstværk.

Værktøjer

Med Painter får du en række værktøjer, som gør det muligt at lave et digitalt kunstværk. Du finder hurtigt de mange standard værktøjer, såsom farvespanden, tekst, markering osv.

Men for at skabe dit kunstværk, så har Painter en del ekstraværktøjer. Bl.a. i form af pensler, der kan du vælge mellem vandfarve, kridt, akryl og mange flere. De forskellige værktøjer har dertil også nogle underfaner, som bestemmer hvordan de skal tegne/male.

Ovenstående ses et eksempel på farvningsværktøjerne samt et eksempel på akryl underfane valgmulighederne. Alle farvningsværktøjerne har en masse valgmuligheder, og du skal derfor ikke frygte, at programmet ikke har de værktøjer, som du har behov for.

Kunstværker

Med et så dybdegående program, så er der rig mulighed for at skabe en del forskellige kunstværker, uanset genre. Du kan bl.a. lave: Fotokunst, finkunst, Manga & tegneserier, konceptkunst og illustrationer.  

De ovenstående billeder er alle lavet i Painter. Så uanset hvilken kunstgenre, som du er inspireret af, så kan du være med. Du er selvfølgelig ikke begrænset, og kan derfor altid blande de forskellige genre for at skabe et helt unikt kunstværk med dit eget personlige præg.

Kompliceret men simpelt

Painter er nødsaget til at være dybdegående i form af funktioner og ekstrafunktioner, og det betyder også at programmet kan virke uoverskueligt. Især hvis du ikke har arbejdet med kunstbilleder før, så kan man hurtigt føle sig på barbund, og derfor dårligt vide hvor man overhovedet skal starte henne.

Heldigvis, så har Painter et fremragende fællesskab, som har udviklet en masse forskellige vejledningsvideoer og illustrationer til at hjælp dig, uanset hvor udbredt et kunstbillede du ønsker at lave. Brugerenes vejledningsvideoer kan du finde på YouTube, og du skal blot søge på din specifikke problemstilling og vælge den video, som passer dig bedst.

Corel Softwares har selvfølgelig også selv udviklet en lang række vejledningsvideoer, som kan hjælpe dig. De er alle sammen gratis tilgængelige på deres YouTubekanel, som du finder ved hjælp af dette link.

Design og brugervenlighed

Painter har et forholdsvis overskueligt design, især når man tager i betragtning hvor mange funktioner programmet har. Funktionerne finder du lige der hvor du ønsker dem, og de mange ekstrafunktioner er skjult i form af underfaner, så de går derfor ikke i vejen for dit basale brug. Med det sagt, så er Painter som tidligere nævnt, et utrolig dybdegående program, og det betyder også at det er svært at give Painter et alt for simpelt design. Derfor kan programmet altså godt se en smule rodet ud, hvis man har alle de forskellige værktøjer slået til.

Det overskuelige design betyder også brugervenlighed, da man hurtigt kan finde de funktioner man ønsker. Dertil hurtigt finde alle ekstrafunktioner ved at navigerer rundt i programmet. Hvis man skulle ende med at sidde fast, så er Corel Software og fællesskabet vejledningsvideoer vejen frem, da de forklarer hvor man finder alting.

Kun begrænset af fantasi

Det mest mærkværdige ved Painter er, hvor forskellige resultater man kan ende med. Forestil dig, at du sidder foran et lærred og har alle verdens penciler, farveblyanter, malerpensler samt alle tænkelige farver lige foran dig. Med så mange muligheder er det kun din fantasi, som sætter grænsen for hvad du kan skabe. Det samme gælder med Painter. Der har du nemlig alle værktøjer og farver lige foran dig, og de kan benyttes ubegrænset. Du kan male med frihånd eller lade softwaren hjælpe dig lidt på vej, for at gøre hele arbejdsprocessen mere simpel.

Ovenstående kunstværk er skabt i Painter.

Billedbehandlingsprogrammer

Der eksisterer en masse forskellige software til billedbehandling, og billedbehandling kan dække over mange ting, hvilket betyder at de forskellige programmer har forskellige formål og muligheder. Som vi har konkluderet, så er Painter udviklet til at skabe kunstværker. Men det er ikke sikkert at kunstværker lige er dig, og derfor er det kun fair at nævne nogle andre spændende billedbehandlingsprogrammer, som har lidt andre formål.

CorelDRAW er udviklet til billedredigering og billedskabelse i form af nyhedsbreve, reklamer osv. Denne software er også udviklet af Corel Softwares, og supplerer derfor godt med Painter. CorelDRAW er brugervenligt, og har en del forskellige skabeloner, som du frit kan benytte dig af enten til inspiration eller for at gøre dit arbejde lettere.

Paint.NET er et gratis og dansk alternativ. Paint.NET er simpelt og kan derfor sagtens klarerer de mest basale billedbehandlingsopgaver. Programmet er oplagt til nybegyndere, som har brug for et overskueligt design, og simple værktøjslinjer.

Konklusion af Painter

Painter er et veludviklet stykke software, som ikke er begrænset af andet end brugernes fantasi. De mange vejledningsguider er med til at skabe et overskueligt overblik for både nybegyndere og entusiasterne. Det betyder at selvom at programmet er dybdegående med et hav af værktøjer, så kan alle altså være med, så længe man har en smule tålmodighed, og ikke er bange for lære noget nyt.

Alt i alt, så er Painter en fremragende software, hvis man har lyst til at prøve at skabe kunstværker.

Download Painter 19.0.0.0 her

Video
Screenshots
Detaljeret information
Downloads
1.402

Version
19.0.0.0

Tilføjet
28-10-2016
Kompatible systemer
Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1 & 10

Størrelse
961 Mb

Licens
Trialware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
Corel
Detaljeret information
Downloads
1.402
Version
19.0.0.0
Tilføjet
28-10-2016
Kompatible systemer
Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1 & 10
Størrelse
961 Mb
Licens
Trialware
Opdateret
04-06-2019
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
Corel
5 0 2

Afinstallering af Painter

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Painter fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find Painter, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle Painter være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.