Programmer » Multimedie » Billed-animatore

Pivot Animator download

Brug Pivot Animator til at skabe flotte og kreative tegnefilm med tændstikfigurer! Download programmet gratis til Windows!

Trænger du til at slippe din kreativitet løs? I så fald kan vi varmt anbefale dig at downloade Pivot Animator, som er et 100 % gratis stykke software til Windows. Det er et såkaldt “stop-motion”-værktøj, hvor du billede for billede kan skabe små kortfilm med tændstikfigurer, og det er kun din fantasi, der sætter grænserne! Til sidst kan du eksportere din tegnefilm til fx GIF eller et videoformat og derefter dele den med andre! Billedet herunder viser brugerfladen i Pivot Animator!

Vi har lavet en lille test af version 5 af Pivot Animator, og du kan læse vores erfaringer med programmet i anmeldelsen her på siden! Først og fremmest fortæller vi, hvordan du installerer programmet, og derefter dykker vi ned brugerfladen og de mange forskellige funktioner. Vores samlede vurdering opsummeres i konklusionen, hvorefter vi til sidst slutter artiklen af med en anbefaling af Paint 3D, der ligeledes er et spændende værktøj til dem, der elsker at tegne på computeren!

Download og installation

Har du lyst til at prøve Pivot Animator? Hvis svaret er ja, så skal du blot rulle ned i bunden af denne anmeldelse og trykke på download-knappen. Derefter bliver du videresendt til programmets officielle hjemmeside, hvor den nyeste version er tilgængelig! Vi har testet version 5, og GIF-billedet under dette afsnit viser installationsprocessen på vores PC med Windows 11.

Din computer vurderer måske installationsfilen som mistænkelig, da du under installationen også bliver tilbudt programmer fra andre producenter. Udvikleren af Pivot Animator lover dog på den officielle FAQ-side, at programmet er 100 % sikkert, og hvis du klikker på knappen “Skip all”, så skulle Pivot Animator gerne være det eneste program, der bliver installeret på din PC. Det er selvfølgelig irriterende med tilbuddene af andet software, men samtidig forstår vi også godt, at det måske netop er dette kompromis, der gør, at Pivot Animator forbliver et gratis program!

Brugerflade

Pivot Animator har en simpel brugerflade og er derfor meget nemt at anvende. Hver gang du begynder på et nyt projekt, så laver programmet automatisk en tændstikfigur til dig, som du kan flytte rundt på ved at klikke på den orange cirkel. De røde cirkler bruger du til at flytte kropsdele såsom hoved, arme og ben. Animation skabes ved, at hver gang du har foretaget en lille justering, så klikker du på knappen “Add Frame”, som skaber et nyt billede. Til sidst kan du afspille din tegnefilm ved at trykke på “Play”.

På det ovenstående GIF-billede animerer vi armen på en tændstikfigur, så det til sidst ligner, at figuren vinker! Denne proces tog os kun et øjeblik!

Hvis du laver en stor bevægelse med meget få billeder, så vil animationen sandsynligvis fremstå hakkende. Heldigvis har du mulighed for at gøre bevægelsen helt flydende ved at lave såkaldte “inbetweens”, hvilket er ekstra billeder automatisk genereret af Pivot Animator. På GIF-billedet herunder sætter vi værdien for “inbetweens” på 2 for alle billeder og øger FPS (billeder per sekund) til 25, hvilket giver en meget mere naturlig animation. Derudover indsætter vi også et baggrundsbillede, som vi har tegnet i billedbehandlingsprogrammet Paint.NET!

Vi kan altså bekræfte, at det er utrolig let at lave små simple tegnefilm med Pivot Animator. Hvis du ønsker at lave noget mere ambitiøst med mange karakterer og en rigtig historie, så vil arbejdet dog selvfølgelig være mere krævende. Heldigvis findes der masser af guides og hjælp til programmet, hvilket er beskrevet i det næste afsnit.

Brugervejledninger og hjælp

Selvom det er nemt at komme i gang med Pivot Animator, så indeholder programmet også en del funktioner, som vi ikke har gået i dybden med i denne anmeldelse. Eksempelvis kan du oprette dine egne tændstikfigurer, og du har fx også mulighed for selv at styre det virtuelle kamera! Disse ting og mange flere kan du få hjælp til inde på programmets hjemmeside, hvor du finder vejledninger til alle funktionerne i Pivot Animator.

Du kan besøge den officielle hjælpeside ved at klikke lige her!

Hent nye figurer i STK-biblioteket

Selvom du sagtens kan skabe dine egne tændstikfigurer i Pivot Animator, så kan du også hente en lang liste af flotte figurer inde på det officielle STK-bibliotek på dette link! Alle figurer er 100 % gratis, og vi har indsat et skærmbillede af hjemmesiden herunder, så du kan se en lille del af udvalget!

Eksempelvis kan du downloade karakterer fra Marvel, DC og Dragon Ball. Der er også mange figurer af ting såsom sværd, våben, køretøjer og så videre!

Samlet vurdering

Her på Download.dk synes vi overordnet, at Pivot Animator er et fantastisk stykke software, og vi anbefaler det derfor til alle vores brugere! Programmet er nemlig så simpelt, at du ikke behøver noget som helst erfaring med animation for at skabe flotte og underholdende tegnefilm! Den eneste nævneværdige ulempe er, at installationsfilen også tilbyder at installere andre værktøjer end Pivot Animator, men det er heldigvis muligt at takke nej til dette. Det er også svært at brokke sig over dette lille minus, når Pivot Animator jo er 100 % gratis!

Tip: Prøv også Paint 3D!

Hvis du elsker at tegne og udtrykke dig kreativt, så vil vi ligeledes gerne anbefale dig at downloade Paint 3D, som vi selvfølgelig også har anmeldt her på Download.dk! Det er Microsofts opgraderede udgave af deres klassiske Paint-program, hvor du nu endelig har mulighed for at arbejde med ægte 3D. Det er 100 % gratis, og brugerfladen i Paint 3D ses på GIF-billedet herunder!

Paint 3D kan desværre ikke bruges til at skabe animerede kortfilm ligesom Pivot Animator, da det ikke er et stop motion-værktøj. Hvis du kun har erfaring med 2D-tegning, så er dette program dog en rigtig god introduktion til 3D! Senere hen kan du gå i gang med mere avancerede 3D-værktøjer såsom Blender, hvor det også er muligt at skabe 3D-kortfilm!

Download Pivot Animator 5.1.31 her

Video
Screenshots
Detaljeret information
Downloads
181

Version
5.1.31

Tilføjet
01-08-2023
Kompatible systemer
Windows

Størrelse
56.9 Mb

Licens
Freeware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
Peter Bone
Detaljeret information
Brugernes Vurdering
Der er endnu ingen stemmer
Klik her for at afgive din egen stemme
Downloads
181
Version
5.1.31
Tilføjet
01-08-2023
Kompatible systemer
Windows
Størrelse
56.9 Mb
Licens
Freeware
Opdateret
08-09-2023
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
Peter Bone
0 0 1

Afinstallering af Pivot Animator

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Pivot Animator fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find Pivot Animator, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle Pivot Animator være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.