Programmer » For virksomheder » Udklipsholdere

Hovtext download

Vil du gerne fjerne formateringen fra teksten i din udklipsholder? Så download HovText helt gratis, der også giver dig adgang til historikken i din udklipsholder!

Langt de fleste PC-brugere ved, hvor irriterende det er, når man skal kopiere tekst og billeder fra fx en PDF-fil eller en hjemmeside, fordi når indholdet derefter indsættes et andet sted, eksempelvis et dokument i LibreOffice, så forårsager formateringen en masse problemer. Heldigvis er dette problem fortid med open-source-værkøjet HovText, som du kan downloade helt gratis til din PC! Du kan se programmet i aktion på nedenstående GIF-billede!

HovText kan defineres som en såkaldt “clipboard manager”. Udover at give dig muligheden for at kopiere og indsætte tekst uden formatering, så byder programmet også på en smart funktion til udklipsholder-historik, hvilket kort sagt betyder, at du ikke længere skal bekymre dig om, hvorvidt du har mistet dataen i din udklipsholder. Smart!

Her på siden finder du en kort anmeldelse af HovText, hvor vi er gået i dybden med de vigtigste funktioner. Vi har tildelt programmet 3 ud af 5 stjerner, og vores samlede vurdering er opsummeret i bunden. Vi håber, at du får glæde af vores anmeldelse, og vi ønsker dig god fornøjelse med HovText!

Krav til din computer

HovText kræver ikke de store krav. Faktisk skal du bare være opmærksom på, at appen officielt kun er understøttet af Windows 10 eller nyere. Husk dog også på, at forældede Windows-udgaver heller ikke modtager sikkerhedsopdateringer længere, så sørg altid for, at styresystemet på din PC er opdateret.

Derudover er det værd at nævne, at HovText er en såkaldt “transportabel” app, som du ikke skal installere. Du skal blot downloade programfilen og åbne den, og hvis du senere ønsker at slette HovText, så trækker du blot programfilen over i papirkurven. Smart! Du kan få adgang til flere transportable værktøjer ved at downloade PortableApps.com, som vi også har anmeldt her på Download.dk!

Brugerflade

Når HovText er åbent og kører på din PC, så er værktøjet for det meste af tiden skjult i baggrunden, hvor det hele tiden holder øje med din udklipsholder. Som det ses på nedenstående GIF-billede, så kan du få adgang til programmet nede i højre side af startmenuen. Med et venstreklik kan du slå HovText til og fra, hvilket ændrer farven på ikonet, mens programindstillingerne tilgås ved at højreklikke på app-ikonet og trykke på “Settings”.

Programindstillingerne giver dig forskellige muligheder. En af de mest brugbare funktioner er muligheden for at justere på værktøjets hotkeys (genvejstaster). Du kan eksempelvis også ændre farvetemaet eller vælge mellem forskellige ikoner. Generelt set synes vi dog, at brugerfladen ser lidt forældet ud, og vi kan godt forstå, hvis nogen synes, at det godt kan trænge til en moderne makeover.

Kopier og indsæt tekst uden formatering

Når HovText er aktiveret, så sørger programmet automatisk for at fjerne al formateringen fra indholdet i din udklipsholder. På skærmbilledet herunder kan du se et eksempel på dette, hvor vi har kopieret teksten til venstre med farver og formatering og indsat det til højre i et nyt dokument.

Som det kan ses på skærmbilledet, så er den indsatte tekst i det nye dokument altså helt “plain” og fri for al formatering.

Vær opmærksom på, at mange programmer faktisk allerede understøtter indsættelse af tekst uden formatering. Fordelen ved HovText er dog, at værktøjet giver dig adgang til denne funktionalitet overalt i Windows, uanset hvilke programmer du bruger.

Udklipsholder-historik

Har du også ved en fejl overskrevet og slettet indholdet i din udklipsholder, fordi du kom til at kopiere noget nyt? Den situation er vi sikre på, at de fleste kender til, men dette problem kan HovText også løse for dig! Appen lagrer nemlig historikken over din udklipsholder, så du kan gå tilbage og finde tidligere elementer frem! Alle data ryddes dog, hvis du slukker din PC eller HovText afsluttes.

For at få adgang til udklipsholder-historikken, så skal du blot trykke Alt+S. Derefter dukker historikken frem nede i højre hjørne af skærmen i form af et lille vindue. Du kan gå op og ned i listen, indtil du finder præcis det element, som du leder efter.

Som vi allerede tidligere har pointeret i denne anmeldelse, så kunne brugerfladen i HovText godt trænge til en opgradering, så det får et lidt mere moderne udseende. Samtidig er HovText en smule skrabet i funktionaliteten, når det sammenlignes med mere avancerede alternativer med online-funktioner, såsom muligheden for at synkronisere udklipsholderen på tværs af flere enheder.

Andre funktioner

I denne anmeldelse af HovText er vi primært gået i dybden med de to væsentligste funktioner: kopiering uden formatering og udklipsholder-historikken. Hvis du ønsker en komplet guide til HovText, så kan du finde mange flere informationer på programmets hjemmeside under menupunktet “Documentation” ved at klikke lige her.

Samlet vurdering

Overordnet set synes vi, at HovText er et fint program. Funktionerne til kopiering uden formatering og udklipsholder-historikken er super smarte, og vi elsker at appen er 100 % gratis og open source! Til gengæld bliver vi dog samtidig nødt til at pointere, at brugerfladen ser kedelig ud, og du har ikke mulighed for online at synkronisere din udklipsholder med dine andre enheder. Samlet set lander vi derfor på en vurdering på 3 ud af 5 stjerner.

Tip: Download.dk har en hel udklipsholder-programkategori, hvor du kan finde mange andre spændende alternativer til HovText! Desuden har vi også mange andre software- og spilkategorier, hvor vi ofte tilføjer spritnye anmeldelser, så besøg os gerne igen i fremtiden!

Download Hovtext 2023-September-20 her

Screenshots
Detaljeret information
Downloads
1.090

Version
2023-September-20

Tilføjet
20-10-2015
Kompatible systemer
Windows

Størrelse
0.4 Mb

Licens
Freeware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
HovText
Detaljeret information
Downloads
1.090
Version
2023-September-20
Tilføjet
20-10-2015
Kompatible systemer
Windows
Størrelse
0.4 Mb
Licens
Freeware
Opdateret
29-09-2023
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
HovText
2 0 3

Afinstallering af Hovtext

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Hovtext fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find Hovtext, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle Hovtext være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.