Programmer » Utilities » Diverse utilities

PortableApps.com download

Tag alt din software med dig på farten med PortableApps.com, som du kan downloade helt gratis til din Windows-computer.

Vil du gerne have alle dine yndlingsprogrammer med dig på farten, så du har adgang til dem overalt? Eller vil du måske bare gerne holde dine personlige programmer og dine arbejdsprogrammer adskilte på din personlige computer eller din arbejds-PC? Så er PortableApps.com måske svaret på alle dine problemer! Dette program kan nemlig bruges til begge formål og mange andre ting.

Helt kort, så er PortableApps.com-programmet en slags programlauncher, som du kan installere på eksempelvis et USB-stik eller på Google Drive. Herefter har adgang til et kæmpe bibliotek af nogle af de allermest kendte og mest brugte computerprogrammer, som du så kan installere og have med overalt. Eksempelvis Apache OpenOffice og mange andre programmer.

Det smarte ved PortableApps.com er, at programmerne fungerer isolerede for sig selv i deres egen lille mappe. De er altså “transportable”, der er den danske oversættelse af det engelske ord “portable”. Du kan derfor bruge dem på enhver computer, som du bruger til fx at tilgå dit USB-stik eller din foretrukne cloud-tjeneste med. På den måde kan du også holde dine filer og programmer adskilt og dermed beskytte dit privatliv.

Installation og programmets launcher

Vi valgte at teste PortableApps.com på en computer med Windows 11. Installationen foregik helt problemfrit og tog kun et øjeblik. Man får muligheden for enten at lave en ny installation eller opgradere en eksisterende installation. Vi lavede selvfølgelig en ny installation, og vi valgte bare at gøre det i en ny mappe på skrivebordet. Programmets installer spørger dog også, at om man i stedet eksempelvis vil installere programmet direkte til et USB-stik eller til en cloud-tjeneste såsom Google Drive eller Dropbox.

Efter installationen bliver man præsenteret for launcheren, som lever nede i højre hjørne af skærmen i form af et lille ikon. Launcheren er programmets brugerflade, som man anvender til at åbne sine såkaldt “portable” programmer eller hente nye programmer med. Denne launcher har man altid adgang til, og man kan åbne den når som helst.

Program-launcheren giver også brugeren mulighed for at gemme sine dokumenter, musik, billeder, videoer og andre typer af filer. Dette er supersmart, for hvis man så anvender PortableApps.com på en ny computer, så har man jo ikke bare adgang til sine yndlingsprogrammer, men man har også mulighed for at tilgå alle sine filer, dokumenter og meget andet.

Download af “portable” programmer

Når programinstallationen er færdig, spørger PortableApps.com dig med det samme, om du ønsker at downloade nogle programmer, så du hurtigt og let kan komme i gang. Listen af programmer er lang, og man har blandt andet muligheden for at downloade alt fra text editors til e-mail-programmer og internetbrowsere. Mange af programmerne er eksempelvis kendte open-source-programmer såsom billedbehandlingsprogrammet Gimp.

I vores test af programmet brugte vi blandt andet launcheren til at downloade internetprogrammet Mozilla Firefox og lydprogrammet Audacity med. Vi oplevede installationsprocessen som simpel og problemfri, så det er vores vurdering, at de fleste brugere vil kunne komme hurtigt i gang med PortableApps.com. Dette er altså ikke kun et “nørde”-program for den avancerede og tekniske bruger. PortableApps.com kan anvendes af alle, uanset om du eksempelvis er programmør eller du bare bruger din computer til at browse internettet og skrive dokumenter.

Hvis man ønsker at hente flere programmer på et senere tidspunkt, så foregår det helt simpelt ved, at man trykker på PortableApps.com-ikonet nede i højre hjerne, vælger “Apps”-knappen, hvorefter man kan åbne program-butikken. Man kan blandt browse programmer i program-butikken sorteret efter navn og kategori.

Launcheren og dens indstillinger

Hvis man ønsker at dykke dybere nede i programlauncheren, så er der også nogle forskellige indstillinger, som man kan rode med. Man har blandt andet muligheden for at ændre programmet rent visuelt, da der er forskellige temaer og farver, som man kan vælge imellem. Dette er super smart, hvis man fx gerne vil have, at PortableApps.com-launcheren skal matche farven på ens skrivebordsprogram.

Der er også mere avancerede indstillinger. Eksempelvis kan man indstille, om launcheren automatisk skal søge efter opdateringer til ens programmer eller hvordan man ønsker at kategorisere sine apps. Umiddelbart valgte vi ikke at pille særlig meget ved de mange indstillinger, og det er heller ikke vores vurdering, at almindelige mennesker behøver at ændre ved så meget. Det kan man dog jo selvfølgelig vælge at gøre, hvis man ønsker at justere programmet, så det passer til ens helt personlige behov..

Forskellige muligheder

Som det allerede er nævnt øverst på siden, så er det super smarte ved PortableApps.com, at man får muligheden for altid at tage alle sine programmer og filer med på farten. Dette er jo eksempelvis super smart, hvis man gerne vil beskytte sit privatliv og derfor ikke ønsker at bruge en internetbrowser på en offentlig computer. Så kan man nemlig i stedet hurtigt og let have en “transportabel” udgave af Mozilla Firefox med sig på sit USB-stik, som man så kan bruge når som helst og hvor som helst.

I det hele taget er PortableApps.com også bare en smart måde at organisere alle sine filer, hvis man ikke altid anvender den samme computer, eller hvis man eksempelvis ønsker at holde sit personlige liv og sit arbejdsliv adskilt. Man kan jo eksempelvis lave en PortableApps.com-installation på sit USB-stik med alle sine personlige filer, som man så kan bruge, når man sidder på kontoret og man ønsker at tilgå alle ens personlige filer på arbejdscomputeren.

Der er også en backup-funktion, som er værd at nævne. Den er nem at finde, da knappen er midt i programmets launcher i højre side. Vi har ikke testet denne funktion, men umiddelbart virker det til, at man hurtigt og let kan lave en backup af alle sine programmer og filer. Hvis man allerede har lavet en backup på et tidligere tidspunkt, så man kan også indlæse denne og få alle sine programmer og filer tilbage. Smart!

Konklusion

Kort sagt, så er vi ret vilde med PortableApps.com! Det er super smart, at man kan tage alle sine favoritprogrammer og yndlingsfiler med sig på farten. Det er jo ikke altid, at man lige sidder ved en computer, hvor der er installeret alle de programmer og filer, som man plejer at bruge i sin dagligdag. Det er også smart, at programmets launcher giver brugeren mulighed for både at organisere ens filer og tage backup af dem. Vi kan derfor anbefale alle vores brugere at tjekke PortableApps.com ud!

Download PortableApps.com 26.3 her

Screenshots
Detaljeret information
Downloads
398

Version
26.3

Tilføjet
14-07-2022
Kompatible systemer
Windows

Størrelse
5.7 Mb

Licens
Freeware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
Rare Ideas, LLC
https://portableapps.com/support
Detaljeret information
Brugernes Vurdering
Der er endnu ingen stemmer
Klik her for at afgive din egen stemme
Downloads
398
Version
26.3
Tilføjet
14-07-2022
Kompatible systemer
Windows
Størrelse
5.7 Mb
Licens
Freeware
Opdateret
08-11-2023
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
Rare Ideas, LLC
0 0 1

Afinstallering af PortableApps.com

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere PortableApps.com fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find PortableApps.com, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle PortableApps.com være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.