Programmer » For virksomheder » Tekstbehandling

 LibreOffice (dansk) download

Download LibreOffice (dansk) gratis - MS Office alternativ

Langt de fleste kender Microsoft Office Pakken. En pakke, som indeholder en række forskellige kontorprogrammer - alle de kontorprogrammer, som man har behov for. Men hvad nu hvis der var programmer, som egentlig kan det samme som Microsoft Office Pakken, og tilmeld er helt gratis at benytte. 

Disse alternativer eksisterer heldigvis, og der er faktisk en del forskellige at vælge imellem. Det alternativ som vi skal kigge på i her, er LibreOffice. LibreOffice indeholder seks forskellige kontorprogrammer, lidt ligesom Microsoft Office Pakken. 

Du finder kontorprogrammer til regnskab, præsentation, skrivning, grafik løsninger, og andet i samme stil. Uanset hvilket program fra Microsoft Office Pakken, du kan komme i tanke om, så finder du et alternativ i LibreOffice.

Formater

Der er en del, som ikke har lyst til at bevæge sig udenfor Microsoft Office Pakken, i frygt for, at de vil ende med et format, som andre ikke kan modtage. Der er intet grundlag for denne bekymring, for med LibreOffice kan du altid gemme dine filer i et format, som Microsoft Office kontor programmerne, eller andre alternativer kan åbne. 

Ligeså vel, så kan du også modtage filer fra andre programmer, og med lethed åbne dem i LibreOffice. LibreOffice bliver desuden hyppigt opdateret, og er dermed sikret, at du ikke i fremtiden ender med et filformat, som ikke er understøttet af LibreOffice.

Sprog og version

Det er LibreOffice med den danske sprogpakke, som du kan downloade her fra siden. Men hvis du ønsker andre sprogpakker, så kan det også sagtens lade sig gøre, du skal blot besøge dette link

Der er selvfølgelig også forskellige udgivelser til forskellige systemer. Det er her på siden, at du kan downloade Windows-versionen. Hvis du benytter en Mac eller Linux computer, så bedes du venligst benytte dette link.

Opdateringer

Opdateringerne er værd at give sit eget afsnit. Som sagt, så bliver LibreOffice hyppigt opdateret, hvilket betyder, at nye formater er understøttede. Men det er langtfra det eneste. 

Opdateringerne bringer også hastighedsforbedringer, og enkelte gange design forbedringer. 

Designet er ret simpelt i diverse kontorprogrammer, og minder meget om alternativerne. Du finder alle tænkelige funktioner lige der, hvor du har behov for dem. Det er typisk, at alternative skriveprogrammer flytter de enkelte funktioner lidt forskellige steder hen. Det kræver nogle gange lidt tilvænning, især hvis man tidligere har benyttet andre skriveprogrammer.

Alternativerne

Vi har nævnt, at LibreOffice er et godt alternativ til Microsoft Office Pakken, men der er selvfølgelig også andre, der er værd at nævne. OpenOffice er ligesom LibreOffice helt gratis at benytte, og har også en sprogpakke på dansk. 

Både OpenOffice og LibreOffice er skabt ud fra open source software - og LibreOffice er mere specifikt født ud af OpenOffice. Efter september 2010 endte nogle folk, som havde produceret OpenOffice med at gå ud og bruge denne source code til at skabe dette nye program under gruppenavnet ‘the Document Foundation’. Dette kan du læse mere om i denne artikel om ‘LibreOffice and the Document Foundation’. 

Altså, umiddelbart er det næsten ligegyldigt hvilket gratis alternativ, du vælger. Programmerne er så identiske, at du dårligt lægger mærke til hvilket et af dem du benytter.

Konklusion

LibreOffice er et stærkt valg, hvis man har behov for kontorprogrammer. Det er fantastisk, at der eksistere alternativer, som tilmeld er helt gratis. Det betyder, at man kan sende dokumenter fra sin arbejdscomputer, som eventuelt har Microsoft Office-pakken installeret, til sin hjemmecomputer, som muligvis har LibreOffice.

Samarbejdsmulighederne mellem de to programmer er fremragende. De rige valgmuligheder i sprogpakker er også for os en indikator for, at der er en passion for udvikleren til at gøre deres program så brugervenligt som muligt. Og som sagt, så bliver LibreOffice ofte opdateret, og opdateringerne ser ud til at være ret så fyldestgørende. 

Det er ikke småforbedringen, men forholdsvis store forbedringen i form af hastighed og nye understøttede filformater. Microsoft Office Pakken indeholder uden tvivl fremragende kontorprogrammer, men hvis man bare gerne vil have et let anvendeligt alternativ, så er LibreOffice det sikre valg.

“LibreOffice is not a registered trademark - rather, the software is free and based on openoffice.org and the office suites”

Download LibreOffice (dansk) 7.6.3 her

Video
Screenshots
Detaljeret information
Downloads
6.770

Version
7.6.3

Tilføjet
18-03-2013
Kompatible systemer
Windows, Mac & Linux

Størrelse
Mb

Licens
Freeware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
The Document Foundation
Detaljeret information
Downloads
6.770
Version
7.6.3
Tilføjet
18-03-2013
Kompatible systemer
Windows, Mac & Linux
Størrelse
Mb
Licens
Freeware
Opdateret
28-11-2023
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
The Document Foundation
4 0 21

Afinstallering af LibreOffice (dansk)

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere LibreOffice (dansk) fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find LibreOffice (dansk), markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle LibreOffice (dansk) være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.