Programmer » For virksomheder » Tekstbehandling

 LibreOffice (dansk) download

LibreOffice (dansk) er et fremragende gratis alternativ til Microsoft Office Pakken. Download det lige her.

Langt de fleste kender Microsoft Office Pakken. En pakke, som indeholder en række forskellige kontorprogrammer. Alle de kontorprogrammer som man har behov for. Men hvad nu hvis der var programmer, som egentlig kan langt de meste som Microsoft Office Pakken kan, og tilmeld er helt gratis at benytte. Disse alternativer eksisterer heldigvis, og der er faktisk en del forskellige at vælge imellem. Det alternativ som vi skal kigge på i dag er LibreOffice. LibreOffice indeholder seks forskellige kontorprogrammer, lidt ligesom Microsoft Office Pakken. Du finder kontorprogrammer til regnskab, præsentation, skrivning, lave grafik, og andet i samme stil. Uanset hvilket program fra Microsoft Office Pakken du kan komme i tanke om, så finder du et alternativ i LibreOffice.

Formater

Der er en del, som ikke har lyst til at bevæge sig udenfor Microsoft Office Pakken, i frygt om at de vil ende med et format, som andre ikke kan modtage. Der er intet grundlag for denne bekymring, for med LibreOffice kan du altid gemme dine filer i et format, som Microsoft Office kontorprogrammerne eller andre alternativer kan åbne. Ligeså vel, så kan du også modtage filer fra andre programmer, og med lethed åbne dem i LibreOffice. LibreOffice bliver desuden hyppigt opdateret, og er derved sikret at du ikke i fremtiden ender med et filformat som ikke er understøttet af LibreOffice.

Opdateringer

Opdateringerne er værd at give sit eget afsnit. Som sagt, så bliver LibreOffice hyppigt opdateret, hvilket betyder at nye formater er understøttet. Men det er langt fra det eneste. Opdateringerne bringer også hastighedsforbedringer, og enkelte gange design forbedringer. Der er dog ikke væsentligt behov for design forbedringer. Designet er ret simpelt i diverse kontorprogrammer, og minder meget om alternativerne. Du finder alle tænkelige funktioner lige der hvor du har behov for dem. Det er typisk, at alternative skriveprogrammer flytter de enkelte funktioner lidt forskellige steder hen, og det kræver nogle gange lidt tilvænning, især hvis man tidligere har benyttet andre skriveprogrammer.

Sprog og version

Det er LibreOffice med den danske sprogpakke, som du kan downloade herfra siden. Men hvis du ønsker andre sprogpakker, så kan det også sagtens lade sig gøre, du skal blot besøge dette link. Der er selvfølgelig også forskellige udgivelse til forskellige systemer. Det er her på siden at du kan downloade Windows-version. Hvis du benytter en Mac eller Linux computer, så bedes du venligst benytte dette link.

Alternativerne

Vi har nævnt at LibreOffice er et godt alternativ til Microsoft Office Pakken, men der er selvfølgelig også andre der er værd at nævne. OpenOffice er ligesom LibreOffice helt gratis at benytte, og har også en sprogpakke på dansk. LibreOffice og OpenOffice minder uhyrligt meget om hinanden, og kan vel næsten ses som søskende programmer. Design, format, sprogpakke, systems varianter og den generelle brugeroplevelse er stort set identisk i programmerne. Men hvilket skal man så vælge? Altså, umiddelbart er det næsten ligegyldigt hvad for et af dem du ender med. Programmer er så identiske, at du dårligt ligger mærke til hvilket et af dem du benytter. Men hvis vi absolut skulle navngive et, så vil det nok være LibreOffice. Vores konklusion på dette ville være at LibreOffice bliver hyppigere opdateret. OpenOffice har eksisteret i længere tid, og det kan være en mulighed at udvikleren ikke har samme passion, og interesse som udvikleren af LibreOffice har på nuværende tidspunkt.

Konklusion

LibreOffice er et stærkt valg hvis man har behov for kontorprogrammer. Det er fantastisk at der eksistere alternativer, som tilmeld er helt gratis. Det betyder at man kan sende dokumenter fra sin arbejdscomputer som eventuelt har Microsoft Office-pakken installeret til sin hjemmecomputer, som muligvis har LibreOffice. Samarbejdsmulighederne mellem de to programmer er fremragende. De rige valgmuligheder i sprogpakker er også for os en indikation på, at der er en passion for udvikleren til at gøre deres program så brugervenligt som muligt. Og som sagt, så bliver LibreOffice ofte opdateret, og opdateringerne ser ud til at være ret så fyldestgørende. Det er ikke småforbedringen, men forholdsvis store forbedringen i form af hastighed og nye understøttede filformater. Microsoft Office Pakken indeholder uden tvivl fremragende kontorprogrammer, men hvis man bare gerne vil have et let anvendeligt alternativ, så er LibreOffice det sikre valg.  

Download LibreOffice (dansk) 6.1.0 her

Screenshots
Detaljeret information
Downloads
2.963

Version
6.1.0

Tilføjet
18-03-2013
Kompatible systemer
Windows

Størrelse
214 Mb

Licens
Freeware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
The Document Foundation
http://www.oooforum.dk/
Detaljeret information
Downloads
2.963
Version
6.1.0
Tilføjet
18-03-2013
Kompatible systemer
Windows
Størrelse
214 Mb
Licens
Freeware
Opdateret
24-05-2019
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
The Document Foundation
5 0 11

Afinstallering af LibreOffice (dansk)

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere LibreOffice (dansk) fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find LibreOffice (dansk), markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle LibreOffice (dansk) være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.