Programmer » Browsere » Browsere

Opera download

Trænger du til at prøve en ny internetbrowser? Så kan du overveje at prøve Opera, som du kan downloade helt gratis. Browseren er på dansk!

En internetbrowser (eller webbrowser) er det program, som du bruger til at gå på internettet med. Hvis du bruger Windows, så kan det eksempelvis være, at du bruger Microsoft Edge eller Google Chrome til at vise denne side lige nu. Hvis du bruger Mac, så kender du sandsynligvis til browseren Safari. Der er dog mange forskellige internetbrowsere derude, som alle har nogle smarte og unikke funktioner, så man behøver ikke nødvendigvis bruge den samme browser hele tiden. Eksempelvis kan man vælge at prøve browseren Opera!

Opera er helt og aldeles gratis, og her på siden kan du læse om, hvordan man henter og installerer programmet. Du kan også læse om programmets brugerflade og funktioner, og nede i bunden af siden kommer vi med en kort vurdering af, hvad vi selv synes om internetbrowseren!

Tilgængelighed og installation

En stor fordel ved Opera er, at programmet eksisterer i mange forskellige funktioner. Man kan nemlig anvende internetbrowseren på både Windows, Mac, Linux, Chromebook, iOS og Android. Hvis du vælger Opera som din nye internetbrowser, så har du altså muligheden for at anvende den på stort set alle computere og enheder, som du bruger i din dagligdag. Og du behøver ikke være ekspert i engelsk for at bruge Opera, for man kan nemlig indstille den til mange forskellige sprog, herunder dansk.

Her på Download.dk har vi selvfølgelig testet Opera, så vi kan foretage en vurdering af, om det er en internetbrowser, som vi kan anbefale til vores brugere. Vores test foregik på en PC med Windows 11 Home, og installationen af Opera tog kun et øjeblik.

Da vores PC var færdig med at installere Opera, åbnede browseren automatisk og præsenterede os for en slags velkomst, hvor vi blev præsenteret for mange af programmets indstillinger og funktioner. Du kan se os klikke igennem de forskellige ting på GIF-billedet under denne tekst.

Vi fik eksempelvis muligheden for at skifte mellem forskellige farvetemaer og aktivere forskellige funktioner, og så blev vi spurgt, om vi havde lyst til at importere data fra en anden browser på computeren. Det er smart, for det er jo ikke sikkert, at man har lyst til at miste internethistorikken fra den browser, som man plejede at bruge, inden man hentede Opera.

Når man har klikket sig igennems Operas introduktion, så er browseren klar til brug. Det tager altså ikke lang tid fra, at man har hentet Opera, til man allerede er i gang med at bruge browseren.

Brugerfladen

I vores test af Opera følte vi umiddelbart, at browseren var nem at bruge. Brugerfladen er ikke helt så simpel og enkelt designet, som den er i Google Chrome, så Opera føles ikke helt så minimalistisk som Googles browser. Til gengæld er der en del funktioner, som man kan lege med.

Når man åbner browseren (eller åbner en ny fane), så bliver man præsenteret for siden, som Opera på dansk kalder for “Kvikknapper”. Her er der midt på siden en række af store firkantede knapper, som man kan indstille til at føre til nogle bestemte hjemmesider.

Derudover er brugerfladen i Opera egentlig meget, som man er vant til det fra andre browsere. I toppen af skærmen kan man skifte mellem forskellige hjemmesider i form af faner, og ude i højre side er der en knap, som man kan trykke på, hvis man ønsker at ændre på forskellige indstillinger i browseren.

Funktionalitet

Selvom man kan installere tilføjelser til browseren inde på Operas add-ons-hjemmeside, så er der også række forskellige funktioner indbygget i Opera fra starten. Nogle af disse finder man ude i venstre side af programmet. Her er der nemlig en lille menu med funktioner til blandt andet Facebook Messenger, Instagram og WhatsApp. Opera er altså en browser med social medier indbygget! Man kan også tilgå musiktjenester såsom Apple Music og Spotify direkte i browseren.

Vi har dog ikke selv testet funktionerne til sociale medier og musik-streaming, men hvis man gerne vil have denne slags funktioner indbygget i browseren, så er Opera måske lige den browser, som man har gået og ledt efter.

Internetbrowsere er forskellige, og ikke alle browsere bruger den samme underliggende kode til at indlæse hjemmesider med. Dette var også tilfældet med Opera i gamle dage, men i dag bruger browseren meget af den samme kode, som Google Chrome også bruger. Derfor burde Opera teoretisk set fungere med langt de fleste hjemmesider, men vi kan selvfølgelig ikke love, om Opera fungerer perfekt med alle de hjemmesider, som du bruger i din dagligdag. Alternativer til Opera kan du læse mere om i det næste afsnit.

Alternativer

Hvis du ønsker at prøve et eller flere alternativer til Opera, så er der heldigvis rigtig mange browsere derude, som du kan prøve, og mange af disse byder på helt unikke og smarte. Faktisk har vi en hel kategori her på Download.dk kun med browsere! Den kan du finde, hvis du klikker lige her.

En oplagt alternativ, som helt klart er værd at prøve, er Mozilla Firefox. Browseren er gratis og open-source, og ligesom Opera kan man også bruge Firefox på både Windows, Mac, Linux, Chromebook, iOS og Android. Desuden er Firefox også på dansk!

Samlet vurdering

Overordnet set synes vi, at Opera virker som en solid browser! Browseren er nem at installere, brugervenlig og fuld af mange brugbare funktioner. Hvis man bruger meget tid på sociale medier, så er der eksempelvis funktioner til dette direkte i browseren. Derudover kan man bruge Opera på stort set alle computere og smartphones, og så er det dejligt, at man har mulighed for at bruge browseren med dansk sprog.

I forhold til ulemper, så er brugerfladen i Opera ikke helt så enkel og minimalistisk, som det er tilfældet med brugerfladen i Google Chrome. Derudover kan man måske også risikere, at Opera ikke fungerer med alle hjemmesider, da browseren ikke er en af de mest populære browsere i verden. Heldigvis kan man jo sagtens have mange browsere installeret på sin computer, så hvis du støder på problemer, så kan du jo også prøve andre browsere. Eksempelvis Mozilla Firefox.

Download Opera 99.0.4788.31 her

Video
Screenshots
Detaljeret information
Downloads
7.834

Version
99.0.4788.31

Tilføjet
21-04-2005
Kompatible systemer
Windows, Mac, Linux, Chromebook, iOS & Android

Størrelse
Mb

Licens
Freeware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
Opera
https://www.opera.com/contact
Detaljeret information
Downloads
7.834
Version
99.0.4788.31
Tilføjet
21-04-2005
Kompatible systemer
Windows, Mac, Linux, Chromebook, iOS & Android
Størrelse
Mb
Licens
Freeware
Opdateret
26-05-2023
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
Opera
4 0 14

Afinstallering af Opera

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Opera fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find Opera, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle Opera være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.