Programmer » Browsere » Browsere

Mozilla Firefox download

Leder du efter Mozilla Firefox? Download den nyeste version af browseren på dansk helt gratis!

Hvis du ikke er tilfreds med din nuværende internetbrowser, så er der heldigvis en del forskellige at vælge imellem. I denne omgang tager vi et kig på Mozilla Firefox. Denne browser har eksisteret i rigtig mange år. Måske har du endda allerede prøvet Mozilla Firefox for lang tid siden, men det er værd at teste browseren igen i dag. Mozilla har nemlig sørget for at opdatere deres browser gennem årene.

Det er af gode grunde, at Mozilla Firefox er populær, for browseren er nemlig open-source og fyldt med masser af smarte funktioner. Derudover er Mozilla Firefox også på dansk, og så kan browseren installeres på stort set alle styresystemer, herunder Windows, Mac, Linux, Chromebook, iOS og Android. Browseren er altså et godt alternativ til eksempelvis Google Chrome.

Mozilla Firefox fylder desuden ikke særlig meget, og så er den hurtig til at indlæse et hav af hjemmesider. Du kan sagtens have mange faneblade åbne på én gang uden at mærke det store sving i hastighed. I sidste ende vil det dog altid komme an på, hvor stabil ens internetforbindelse er, så hvis du oplever langsom indlæsning af hjemmesider, så skyldes det måske din forbindelse til internettet.

Hvorfor vælge Mozilla Firefox?

Det er en del fordele ved at bruge Mozilla Firefox. Blandt andet kan det nævnes, at Mozilla har et stort fokus på online privatliv. Inde i browserens indstillinger, som det ses på GIF-billedet under denne tekst, kan man læse mere om, hvordan Mozilla Firefox beskytter ens privatliv, når man browser internettet.

Hvis man er mere nysgerrig omkring dette, så kan man også læse Mozillas såkaldte “Firefox Privacy Notice”. Det kan man finde inde på denne hjemmeside.

Derudover kan det også nævnes, at Mozilla Firefox er fantastisk til at huske ens brugernavn og adgangsord, hvis man altså har givet tilladelse til dette. Det er super belejligt, især hvis man har nogle hjemmesider, hvor der godt kan gå lang tid imellem besøg. Så er det fantastisk at have browseren til at finde kodeord og brugernavn frem, helt automatisk. Der er også et sikkerhedselement i, at Mozilla Firefox selv finder kodeord frem, for så er det jo sværere for andre at lure dit kodeord, når du ikke behøver at taste det ind hver gang.

Derudover, så er designet i browseren også ganske overskueligt og behageligt at kigge på. Uanset hvor mange faneblade og bogmærker, som vi kastede mod Mozilla Firefox, så formår browseren stadig at se ren og overskuelig ud. Ved åbning af mange faneblade bliver fanebladene “presset” sammen, så de fylder minimalt, men på trods af dette, så er de stadig lette at åbne, når man ønsker det.

Det er også muligt at downloade tilføjelser til browseren, hvilket betyder at du kan personliggøre den så vidt muligt. Det kunne eksempelvis være en tilføjelse som Adblock, der fjerner alle reklamer fra videoer og hjemmesider.

Sikkerhed

Gennem årene er det blevet et krav for en internetbrowser at have et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau. Det lever Mozilla Firefox heldigvis op til. Hvis du besøger en hjemmeside, som muligvis udgør en sikkerhedsrisiko, så bliver du advaret og har derefter mulighed for enten at fortsætte dit besøg eller stoppe besøget. Der er også sikkerhedselementer, som vil advare og sætte en stopper for usikre online transaktioner, svindelnumre og falske webshops.

Ligeledes gælder det download af filer. Hvis du downloader en fil, som udgør en trussel, så vil browseren helt automatisk gøre dig opmærksom på dette, og du kan efterfølgende fortsætte din download eller vælge at stoppe den.

Selv med så skærpe sikkerhedselementer, så er det stadig en god idé at overveje at hente et godt antivirusprogram. Her på hjemmesiden har vi en anmeldt en række antivirusprogrammer, som du kan finde ved hjælpe af dette link. Mange af dem er tilmeld helt gratis at downloade og benytte. Så er du altid helt sikret.

Privat browsing

Når du har browseren åben, så kan du benytte genvejen CTRL+Shift+P, hvilket åbner et privat vindue. Her skjules skjules dine besøgte sider, søgninger, cookies og midlertidige filer. Dine hentede filer og bogmærker bliver dog gemt. Der er også hjemmesider, som benytter teknologi til at overvåge din aktivitet på internettet. I privat browsing er du beskyttet mod denne overvågning, og dit privatliv kan forblive privat.

Din internetudbyder kan dog stadig se hvilke hjemmesider, som du besøger, så hvis du vil have fuldstændig anonymitet, så kan du eksempelvis downloade en VPN. Vi har en hel kategori her på siden med VPNs, og denne kategori kan du finde på dette link.

Alternativerne

En af de største konkurrenter til Mozilla Firefox er uden tvivl Google Chrome. Der er selvfølgelig forskelle, men de to browsere har også mange af de samme funktioner. For os handler det i sidste ende om, hvilket design man bedst kan lide. Google Chrome kan du også læse meget mere om her på siden ved at klikke lige her.

Hvis hverken Google Chrome eller Mozilla Firefox er tiltalende, så er der selvfølgelig også andre browsere. Eksempelvis kan du prøve browseren Opera. Den kan du finde på vores side, hvis du klikker her. Desuden kan du se, hvordan Opera ser ud på det nedenstående GIF-billede.

Du kan også besøge vores browserkategori på dette link. Der kan du finde anmeldelser af mange forskellige internetbrowsere, som kan downloades helt gratis.

Konklusion

Overordnet, så er Mozilla Firefox et fremragende valg, hvis man har behov for en ny browser. Mozilla Firefox har en god placering på browsermarkedet og mange hjemmesider er udviklet til at fungere godt med browseren. Den bliver desuden hyppigt opdateret, så du er altid sikret, at hastigheden er hurtig og sikkerheden er i orden.

En af de helt store browser på markedet er Google Chrome. Vi har benyttet både Google Chrome og Mozilla Firefox i mange år, og i sidste ende er ens foretrukne browser jo nok en smagssag. Du kan også prøve browseren Opera. Alle tre browsere er gratis og tilgængelige på dansk, så du har rig mulighed for prøve dig frem.

Det er også stort set ligegyldigt hvilket styresystem, som du benytter, for Mozilla Firefox er udviklet til langt de fleste. Både Windows, Mac, Linux, Chromebook, iOS og Android. Du kan læse mere om alle de forskellige versioner inde på hjemmesiden for Mozilla Firefox lige her.

 

Download Mozilla Firefox 120.0 her

Screenshots
Detaljeret information
Downloads
26.888

Version
120.0

Tilføjet
07-03-2004
Kompatible systemer
Windows, Mac, Linux, Chromebook, iOS & Android

Størrelse
Mb

Licens
Freeware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
Mozilla Foundation
https://support.mozilla.org/da/
Detaljeret information
Downloads
26.888
Version
120.0
Tilføjet
07-03-2004
Kompatible systemer
Windows, Mac, Linux, Chromebook, iOS & Android
Størrelse
Mb
Licens
Freeware
Opdateret
24-11-2023
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
Mozilla Foundation
4 0 122

Afinstallering af Mozilla Firefox

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Mozilla Firefox fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find Mozilla Firefox, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle Mozilla Firefox være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.