Programmer » Browsere » Browsere

Brave download

Er du på udkig efter en lynhurtig internetbrowser, som tager dit privatliv seriøst? Så kan du fx overveje at downloade Brave, som er gratis. Browseren kan desuden bruges med dansk sprog.

For at indlæse hjemmesider, så skal man bruge en internetbrowser. Du bruger derfor også en internetbrowser lige nu, mens du er inde på Download.dk og læser denne tekst. En af de mest populære af slagsen i dag er Google Chrome, men der er mange alternativer derude, som man kan overveje at prøve, og en af dem er browseren Brave!

Braves hjemmeside loves det blandt andet, at browseren er lynende hurtig og beskytter dit privatliv online. Du kan læse mere om de forskellige funktioner i Brave her på siden, hvor vi har skrevet vores førstehåndstryk af den efter at have testet Windows-udgaven.

Tilgængelighed sprog

Uanset hvilken platform som du bruger, så har du sandsynligvis mulighed for at downloade og installere Brave. Browseren er nemlig tilgængelig til både Windows, Mac, Linux, iOS og Android. Hvis du bliver vild med browseren, så har du altså mulighed for at bruge den på både computeren og mobilen, hvilket er smart, da du så ikke behøver at bruge forskellige browsere på dine forskellige enheder.

Desuden er det værd at nævne, at der er mulighed for at bruge Brave med dansk sprog.

Installation og velkomstskærm

Vi har lavet en lille test af Brave på en PC med Windows 11 Home, og det tog kun et øjeblik at installere Brave. Vi skulle bare hente installationsfilen og klikke på den, og herefter var browseren klar til brug efter et øjeblik. Du kan se processen på nedenstående GIF-billede.

Når du klikker på download-knappen her på siden, så bliver du ført videre til Braves officielle hjemmeside. Derfor kan du være sikker på, at det er den rigtige installationsfil til præcis dit operativsystem, som du får fat på.

Når man åbner Brave for første gang, så bliver man præsenteret for en lille velkomstskærm. Man kan skippe den, eller man kan vælge at klikke igennem de forskellig sider.

På velkomstskærmen bliver man blandt andet spurgt, om man ønsker at importere data og indstillinger fra sin gamle browser. Dette er super smart, for så kan man eksempelvis vælge at overføre ens internethistorik fra en anden browser til Brave, og så føles det ikke som om, at man har slettet alt og startet helt forfra, selvom man har skiftet til en anden browser.

Brugerflade og indlæsning af hjemmesider

Ligesom det også er tilfældet med Google Chrome, så bygger Brave på Chromium. Dette betyder, at Brave på nogle måder har en del ting til fælles med Googles browser. Dette gør sig også gældende, når det kommer til brugerfladen, som er nem at forstå og navigere. Alligevel er Brave dog ikke helt lige så minimalistisk, da browseren leveres med en del indbygget funktionalitet fra starten (fx Brave Rewards, der er beskrevet længere nede på siden).

Som man kender det fra Googles browser, så er fane-menuen allerøverst i browseren. Som du måske ved i forvejen, så gør faner, at man kan have mange forskellige hjemmesider åben på samme tid i det samme vindue.

Når det kommer til indlæsning af hjemmesider, så loves det inde på Braves hjemmesider, at Brave er hele 3 gange så hurtig som Google Chrome. Vi kan ikke sige, om dette reelt er tilfældet, men browseren indlæste i hvert fald hjemmesider hurtigt og problemfrit, da vi testede browseren.

Indstillinger

Ønsker du at tilpasse browseren til dine personlige behov, så kan du åbne indstillingerne i Brave. Dette gør du ved at klikke på menuen ude i højre side og klikke på knappen “Indstillinger”. Herefter kan du klikke dig igennem de forskellige indstillinger ved at bruge undermenuen i venstre side.

Ønsker du ændre på, hvordan Brave ser ud, så kan du eksempelvis klikke på “Udseende”. Herinde kan du blandt andet skifte browserens tema.

Det er også herinde under menupunktet “Afskærmning”, at du kan styre, hvordan Brave skal beskytte dit privatliv online ved eksempelvis at blokere reklamer og trackers online. Denne funktionalitet kan du læse mere om i det næste afsnit.

Braves fokus på privatliv

En af de funktioner, som Brave fremhæver allermest, er deres fokus på privatliv. Derfor er browseren designet til at blokere reklamer og trackers, som følger dig, når du browser internettet.

Sammenligner man Brave med Google Chrome, så er disse privatlivsfunktioner i Brave nok noget af det, der er den største forskel mellem de to browsere. Google har nemlig fået en del kritik for deres holdning til dataindsamling og online privatliv.

Ønsker du at læse mere om disse privatlivsfunktioner i browseren, så er der en sektion specifikt om disse funktioner inde på Braves hjemmeside lige her.

Brave Rewards

En unik funktion, som er Braves helt egen, er Brave Rewards. Selvom Brave er designet til at blokere reklamer, når du browser internettet, så har Brave også valgt at introducere deres egen form for reklamer med navnet Brave Private Ads.

Brave Rewards er en valgfri funktion, og man bestemmer selv, om man ønsker at slå den til eller fra.

Vi har ikke rigtig selv gået i dybden med Brave Rewards-funktionen, men hvis du aktiverer den, så sker der kort sagt det, at browseren sommetider præsenterer dig for forskellige reklamer. Fordi du bruger din tid og opmærksomhed på at kigge på reklamerne, så bliver du belønnet med Basic Attention Tokens (forkortet som BAT). Herefter kan disse vekles til værdi i forskellige former. Fx kan du vælge at belønne bestemte hjemmesider og indholdsskabere.

Du kan læse meget mere om dette ved at besøge den officielle side om Brave Rewards på dette link.

Opsummering

Selvom vi kun lige kort har testet Windows-udgaven af Brave, så synes vi alligevel, at det er en interessant browser.

Umiddelbart var browser hurtig til at indlæse hjemmesider, og så virker det som om, at det er et stort fokuspunkt for Brave at beskytte deres brugeres privatliv online. Desuden er Brave Rewards en unik funktion, som vi ikke har set i andre browsere.

Er Brave så browseren, som man skal overveje at skifte til? Det er svært at sige, når der er så mange alternativer derude. I høj grad handler det nok om,  hvilken browser man føler, der bedst lever op til ens personlige behov. Et andet spændende alternativ, som man kan teste, er eksempelvis Mozilla Firefox. Denne browser har det også som en prioritet at beskytte folks privatliv på internettet.

Tip: Ønsker du også at prøve andre internetbrowsere, så kan du finde mange andre af slagsen her på Download.dk ved at tjekke vores browser-kategori, som du kan besøge ved at klikke lige her.

Download Brave 1.60.118 her

Video
Screenshots
Detaljeret information
Downloads
616

Version
1.60.118

Tilføjet
10-08-2022
Kompatible systemer
Windows, Mac, Linux, iOS & Android

Størrelse
Mb

Licens
Freeware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
Brave Software, Inc.
https://support.brave.com/
Detaljeret information
Downloads
616
Version
1.60.118
Tilføjet
10-08-2022
Kompatible systemer
Windows, Mac, Linux, iOS & Android
Størrelse
Mb
Licens
Freeware
Opdateret
28-11-2023
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
Brave Software, Inc.
5 0 1

Afinstallering af Brave

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Brave fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find Brave, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle Brave være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.