Programmer » Browsere » Add-on

DuckDuckGo download

Download den forrygende browserudvidelse DuckDuckGo her, og gennem den få sikret at dit privatliv forbliver privat.

Onlineprivatliv bliver mere og mere aktuelt, og det skyldes bl.a. at der gennem de seneste år, har været udbredt mediedække over diverse emner. Inden for et år har der været personligdata frigivelse, som påvirkede flere millioner af onlinebrugere, og EU vedtog en reform, som skulle simplificere brugerprivatlivspolitik.

I bund og grund, så er det begyndt at gå op for mange, at når man er online, så forlader man en enorm mængde spor, som kan udnyttes af andre. I takt med dette, så bliver der udviklet nye tjeneste, som skal forsøge at hjælpe brugere med, at holde deres privatliv privat.

Disse tjenester er ikke noget nyt, og har eksisteret i mange år, men de fleste tilfælde, så var de utrolig dårligt udviklet, og havde begrænset funktioner, med mindre man ville betale store summer penge. Men det har heldigvis ændret sig, bl.a. i form af DuckDuckGo, som vi vil kigge lidt nærmere på.

Hvad er DuckDuckGo?

DuckDuckGo er en udvidelse til din browser, hvis du altså benytter dig af Google Chrome, Firefox eller Safari.

Ligesom med andre udvidelser til ens browser, så skal man blot tilføje den for at installere. Hvad gør udvidelsen så? Jo, DuckDuckGo giver dig ny, og forbedret søgemaskine, som bl.a. IKKE holder med i de data, som du efterlader når du browser internettet. Eksempelvis blive din søgehistorik holdt privat, så ingen uvedkommende kan følge med i, hvad du foretager dig online. Personligdata såsom bankinformationer, kortinformation m.m. bliver heller ikke sporet. Kort sagt, når du indtaster informationer i din browser, så er de slettet så snart du forlader den besøgte hjemmeside.

Rankeringssystem

At holde styr på ens privatliv, og spor kan være en uoverskuelig proces, hvis man ikke har den største teknologiske erfaring og viden. Men DuckDuckGo har forsøgt at gøre det så simpelt som muligt. Dette gør de ved hjælp af deres rankeringsystem.

Ovenstående er et eksempel på rankeringssystemet. Man ser at Google.dk har fået et ’D’ i karakter i deres håndtering af privatdata. DuckDuckGo er amerikansk udviklet, og benytter sig derfor af den amerikanske karakterskala, hvilket vil sige at ’D’ karakteren er svarende til at dumpe en eksamen, altså den europæiske 00 eller 03.

Ligesom til eksamen, så får man også en oversigt over, hvorfor den besøgte hjemmeside får den karakter, som den gør.

Hvis vi forbliver ved Google.dk som eksempel, så man kan læse at de kan bruge ens indhold for deres eksisterende, og fremtidige tjenester. Derudover, så kan de spore dig på andre hjemmeside, og deres log bliver opbevaret for evigt.  

Karakteren på den besøgte hjemmeside bliver altid vist øverst i højre hjørne af din browser, og man kan derfor hurtigt se om hjemmesiden opspore ens data, og om der er grund til bekymring.

Søgemaskine

Tidligere har det været problematisk at Google.dk opfanger så megen data, som de gør, da det har været svært at finde en alternativ søgemaskine, som ikke ender med at gøre ens internetforbrug alt for besværligt. DuckDuckGo har sørget for at udvikle deres egen søgemaskine, som umiddelbart minder rigtig meget om Googles, men som DuckDuckGo selv siger, så er det:

”Søgemaskinen der ikke sporer dig.”

Der undre nok ingen at DuckDuckGo vurderer deres egen søgemaskine til at karakten ’A’ – altså et europæisk 12-tal. Deres søgemaskine har ingen sporing af data, og følger derfor heller ikke med i hvilke hjemmeside, som du besøger.

Som vist ovenstående, og som tidligere nævnt, så minder DuckDuckGos søgemaskine rigtig meget om Googles – og dette er bestemt ikke noget negativt. Ens søgeresultater ser en smule anderledes ud, men det er noget man hurtigt kan vænne sig til. Billedafsnittet er også stort set identisk, men har den enorme fordel, at vise hvor stort det ønskede billede er uden man behøver at trykke på det.

Velkendte sorteringsmuligheder er også velplaceret under søgefeltet, så man kan specificere ens ønskede resultater.

Det bedste fra to verdener    

Det vi finder mest imponerende ved DuckDuckGo er, at det blot er en udvidelse til ens browser. Det vil sige, at hvis man f.eks. benytter sig af Google Chrome, så får man både Google Chromes velkendte hastighed, og DuckDuckGos fremragende privatlivselementer.

Det betyder, at man ikke behøver at gå på kompromis med noget, da man får lynhurtige søgeresultater, og kan beholde en browser, som kender og stadig sørge for at ens data forbliver i egne hænder.   

Supplerede software

At stoppe hjemmeside fra at opspore ens data er et godt første skridt, men som nævnt i introduktionen af anmeldelsen, så er der gennem de seneste år blevet udviklet en del software, som kan forbedre ens online privatliv. Derfor anser vi det kun retfærdigt, at nævne nogle af vores favoritter.

NordVPN er en fremragende VPN tjeneste, som giver din IP-adresse en ’falsk’ geografisk placering i et valgfrit land. Det betyder at hvis uvedkommende forsøger at opspore dig, så tror de, at du sidder et andet sted, end du rent faktisk gør.

Norton Antivirus er en af vores absolut favorit sikkerhedsprogram, og kan finde samt fjerne spyware, virus og anden truende malware. Dette sikkerhedsprogram sørger ligeledes for at holde din computer ren for fremtidige trusler. Det gælder i øvrigt også truende downloads.

Konklusion

Den stigende interesse i at holde ens privatliv privat betyder at markedet inden for privatlivstjenester er voksende. Det resultere i sidste ende med et konkurrencemarked, som gør alt for at få størst indflydelse. Der er ingen tvivl om at DuckDuckGo er udviklet med passion for at deres brugere kan søge og downloade bekymringsfrit. Ligeledes er de velvidende om, at brugere er tilpasselige til at benytte sig af de velkendte, og derfor er udvikling af en udvidelse en fremragende idé.

DuckDuckGo er som sagt fuldstændig gratis, og tager ganske få sekunder at tilføje til ens browser. Når dette er gjort, så man kan surfe så meget man lyster, uden at skulle bekymre sig om ens efterladte data. Uanset hvor stor interesse man selv har i onlineprivatliv, så er DuckDuckGo helt sikkert et skridt i den rigtige retning.

DuckDuckGo får en enorm ros af os, og vi vil anbefale alle at benytte denne tjeneste.  

Det er udvidelsen til Google Chrome, som kan downloades herfra siden. Mozilla Firefox versionen kan downloades her.

Download DuckDuckGo 18.10.24 her
Screenshots
Detaljeret information
Downloads
692

Version
18.10.24

Tilføjet
23-11-2018
Kompatible systemer
Windows, Mac, iOS, Android

Størrelse
0.767 Mb

Licens
Freeware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
duckduckgo
Detaljeret information
Downloads
692
Version
18.10.24
Tilføjet
23-11-2018
Kompatible systemer
Windows, Mac, iOS, Android
Størrelse
0.767 Mb
Licens
Freeware
Opdateret
24-10-2019
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
duckduckgo
5 0 1

Afinstallering af DuckDuckGo

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere DuckDuckGo fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find DuckDuckGo, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle DuckDuckGo være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.