Programmer » Utilities » Diverse utilities

Skrivebordsur download

Skrivebordsur fra den danske udvikler Flembo er et ur, som du kan placere hvor som helst på dit Windows-skrivebord. Programmet kan downloades gratis!

Savner du et godt og klassisk ur til dit skrivebord på computeren? I så fald kan du med fordel overveje at tjekke programmet Skrivebordsur ud! Det er nemlig et lille program, som du kan installere på din PC, som gør, at du kan placere et ur hvor som helst på skrivebordet, og det er også muligt at tilpasse urets udseende, så det passer til lige nøjagtigt din stil. Derudover er der også nogle ekstra funktioner indbygget såsom nedtællingsur, alarm og kalender.

Vi har testet Skrivebordsur på en PC med Windows 11 installeret, og her på siden kan du læse en lille anmeldelse af programmet, som vi har skrevet på baggrund af vores test. Du kan blandt andet læse, hvordan du installerer programmet, hvordan de forskellige ure ser ud, samt hvilke indstillinger der er mulighed for at lege med i programmet. Til allersidst anbefaler vi også et spil, der er udviklet af den samme udvikler.

Tilgængelighed, sprog og installation

Skrivebordsur er kun udviklet til Windows. Bruger du Mac eller Linux, så er programmet desværre ikke for dig, men heldigvis kan du finde anmeldelser af mange andre programmer her på Download.dk.

I forhold til sprog, så er Skrivebordsur selvfølgelig 100 % på dansk, da det jo er udviklet af den danske udvikler Flembo. Dansk er dog det eneste sprog, så hvis du foretrækker at bruge engelsk som sprog på din PC, så er det altså ikke en mulighed med dette program.

Som det kan ses på ovenstående GIF-billede, så forløber selve installationen som en klassisk Windows-installation. Du henter simpelthen bare programfilen, dobbelt-klikker på den og trykker på “Næste-knappen”. Undervejs har du mulighed for at vælge, om du ønsker en genvej til programmet på skrivebordet, men sådan en kan du selvfølgelig også bare altid selv oprette på et senere tidspunkt, hvis det er.

Vi vil desuden nævne, at hvis du vælger at uinstallere programmet på et senere tispunkt, så fjernes alle filerne desværre ikke af sig selv. Eksempelvis lavede Skrivebordsur en mappe på vores C-drev med navnet “Urmappe”, og det er vores indtryk, at denne mappe kun forsvinder, hvis man manuelt sletter den.

Udseende og forskellige urtyper

Når du har installeret Skrivebordsur og åbner programmet for første gang, så er det som standard indstillet til at ligne et klassisk analogt ur. Altså et ur med en timeviser, en minutviser og en sekundviser. Inde i programmets indstillinger er det dog muligt at vælge mellem flere forskellige prædefinerede ure, som alle ser forskellige ud. Du åbner indstillingsvinduet ved at højreklikke på uret og klikke på knappen “Egenskaber”.

Når det kommer til de prædefinerede ure, så er vi klart størst fan af standard-uret. Der er også en gennemsigtig indstilling, der er et fint alternativ. Alle de andre muligheder ser i vores optik simpelthen for fancy og specielle ud, til vi kunne forestille os at have dem liggende fast på vores skrivebord.

Det er dog selvfølgelig helt op til dig, hvordan du foretrækker, at dit ur skal se ud, og heldigvis er det muligt at personliggøre uret. Du kan vælge farver til eksempelvis urets baggrund, ramme og de forskellige visere. Det er også muligt selv at tilpasse urets dimensioner såsom rammebredde, urafstand, størrelse på viserne og mange andre ting.

Foretrækker du et digitalt ur frem for et klassisk analogt ud med visere, så er dette også en mulighed.

Ekstra funktioner og ulemper

Skrivebordsur kommer også med en række indbyggede funktioner, som du kan vælge at gøre brug af. Disse finder du inde i programmets indstillinger. Eksempelvis kan du oprette alarmer og nedtællingsalarmer, hvis du ønsker at få en notifikation på et bestemt tidspunkt.

Der er også en indbygget kalender, hvor du kan tilføje informationer til forskellige dage. Når du så når frem til en dato, hvor du har noteret noget, så vil Skrivebordsur påminde dig om det.

Selvom det er smart med disse ekstra funktioner, så ser brugerfladen også lidt gammeldags ud. Selve uret på skrivebordet ser pixeleret ud, og overordnet føles brugerfladen ikke så moderne og lækker, som man måske kunne forvente af et program i 2022.

Derudover vil vi gerne påpege, at når Skrivebordsur er åbent, så er dets ikon hele tiden at finde nede i startmenuen ved siden af andre åbne programmer. Vi synes, at det ville være bedre, hvis programmet i stedet blev gemt af vejen som et skjult ikon nede i højre hjørne af startmenuen.

Samlet vurdering

Overordnet set synes vi her på Download.dk, at Skrivebordsur er et middelmådigt program. Det er ikke dårligt, men det er heller ikke perfekt.

Det største problem er nok urets visuelle udseende og selve brugerfladen, som godt kan trænge til en opdatering. Hvis du ikke går så meget op i det visuelle, men du simpelthen bare ønsker et simpelt ur til dit skrivebord, så synes vi, at Skrivebordsur fungerer nogenlunde efter hensigten.

Måske skal man heller ikke have alt for høje forventninger, når programmet er gratis. Hvis du selv vælger at prøve Skrivebordsur, så kan du jo bare afinstallere det igen, hvis det ikke falder i din smag. Som det er nævnt i vores anmeldelse, så skal du dog være opmærksom på, at du efterfølgende selv skal slette nogle af filerne manuelt.

Tip: Andet software fra Flembo

Her på Download.dk kan du også finde mange andre Windows-programmer fra den danske udvikler Flembo. Endda også spil! Fælles for de fleste er det, at brugerfladen ofte ser lidt gammeldags ud, men til gengæld koster Flembos software ingenting.

En af vores favoritter fra Flembo er Yatzy2. Det er det klassiske yatzy-spil, der nu kan spilles digitalt på computeren. Det er muligt at spille mod vennerne, men du kan også spille mod computerstyrede spillere. Yatzy2 kan ses på GIF-billedet under denne tekst.

Du kan selvfølgelig også finde meget andet software her på Download.dk, og vi sørger hele tiden for at opdatere vores hjemmeside, så vi håber, at du kigger forbi igen snart!

Nyheder i version 2.1: Udvikleren Flembo har informeret os om, at denne opdatering af Skrivebordsur kommer med en række fejlrettelser. Ovenstående anmeldelse var oprindeligt skrevet af version 2.0, hvor vi nævnte, at kalenderfunktionen viste den forkerte dato. Dette er ikke længere tilfældet i version 2.1, hvor datoen vises korrekt på vores PC, så derfor har vi fjernet denne del af anmeldelsen.

Download Skrivebordsur 2.1 her

Screenshots
Detaljeret information
Downloads
301

Version
2.1

Tilføjet
05-12-2022
Kompatible systemer
Windows

Størrelse
34.9 Mb

Licens
Freeware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
Flembo
Detaljeret information
Brugernes Vurdering
Der er endnu ingen stemmer
Klik her for at afgive din egen stemme
Downloads
301
Version
2.1
Tilføjet
05-12-2022
Kompatible systemer
Windows
Størrelse
34.9 Mb
Licens
Freeware
Opdateret
12-01-2023
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
Flembo
0 0 1

Afinstallering af Skrivebordsur

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Skrivebordsur fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find Skrivebordsur, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle Skrivebordsur være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.