Programmer » For virksomheder » Tekstbehandling

Apache OpenOffice (Dansk) download

Download et udmærket alternativ til Microsoft Office pakken her. Apache OpenOffice, som alternativet hedder, er stort set identisk med Microsofts pakke, men helt gratis at benytte sig af.

Næsten enhver har brug for kontorprogrammer til en vis udstrækning, men problemet er at diverse kontorprogrammer som regel koster en del penge. Men heldigvis, så er Apache OpenOffice et stærkt alternativ, som er fuldstændig gratis. Man kunne frygte at kvaliteten af programmet så er elendig, når det er gratis og reklamefrit, men faktisk er Apache OpenOffice identisk med Microsoft Office pakken på rigtig mange områder (Se videoen, hvor de to programmer sammenlignes nederst på siden). Den eneste væsentlige forskel på programmerne er genvejsknapperne, de ligger på lidt forskellige steder og er anderledes uformede. Man vænner sig dog hurtigt til dette og efter noget tid med programmet, så bemærker man det ikke længere.

OpenOffice indeholder en lang række programmer, som du også finder i Office-pakken. Et skriveprogram, som fungerer meget ligesom Microsoft Word. Derudover så er der også et alternativ til Excel, til PowerPoint, et modul til tegning, til databaser og selvfølgelig et til websideredigering.

Der er altså ikke nogen mangel på klassike kontorprogrammer i pakken fra Libra, og de har alle sammen sammen en kvalitet næsten som dem du ville finde i Microsoft Office Pakken.

Det undrer os ikke, at OpenOffice minder meget om Microsoft Office Pakken, for Apache OpenOffice er faktisk udviklet at en række folk, som tidligere har været ansat hos Microsoft.

Understøttede formater

Du behøver heller ikke frygte for om arbejdet lavet i Apache OpenOffice er samarbejdsdueligt med Microsoft Office-brugeres arbejde. For efter at du eksempelvis har forfattet et dokument, så kan du gemme filen som en Microsoft Office fil, så dem der benytter Microsoft Office med lethed kan åbne din Apache OpenOffice-fil. Udover dette, så kan du selvfølgelig også gemme arbejdet i alle tænkelige alternative formater.

Formater som Microsoft Office også kan arbejde med. Det gælder desuden ikke kun skriveprogrammet i OpenOffice, men også filer fra modulerne: Præsentation, regneark, tegning, databaser og websideredigering. De kan altså allesammen gemmes i netop det format, som du har behov for.   

Forskellige sprogpakker og versioner

Apache OpenOffice har eksisteret siden oktober, 2001 og Libra (organisationen bag) har derfor en del års erfaring med at udvikle kontor-programmer. Den lange levetid betyder også, at der er udviklet diverse sprogpakker hertil. Herunder dansk. Det er den danske version, som du finder her, men skulle du ønske andre sprog, så kan du finde dem ved at benytte dette link.

Under sin levetid så imødekom Apache OpenOffice også nogle vanskeligheder, især i form af sikkerhed. Tilbage i 2004 var udviklingen stadig så ny, at sikkerheden desværre ikke var veludviklet nok, hvilket skabte problemer for nogle brugere. Der gik dog ikke lang tid før, at Apache OpenOffice fik ansat en række folk, som fremadrettet skulle skærpe sikkerheden.  Levetiden har også gjort, at der er en masse forskellige versioner af Apache OpenOffice. Det er her på siden at du kan downloade Windows-versionen, men hvis du benytter Linux eller Mac, så kan du også frit benytte Apache OpenOffice ved at besøge dette link. Som en tilføjelse, så har Apache OpenOffice siden oktober, 2001 haft intet mindre end 85 millioner downloads.

Opdateringer og fremtid

Som nævnt, så har Apache OpenOffice eksisteret i mange år efterhånden, og i denne levetid så er der udviklet en lang række versioner af programmet. Så hvis historien gentager sig, så vil OpenOffice også i fremtiden ofte blive opdateret. Det er altid et vigtigt parameter når man skal udvælge et stykke software, at programmet bliver opdateret hyppigt. Der kommer altid nye krav, og forskellige formater som kontorprogrammer helst skulle kunne understøtte. Med Apache OpenOffices hyppige opdateringer, så skal du ikke frygte at du sidder fast med et format, som ikke kan åbnes eller redigeres i. Og der er altså absolut ingen indikation på at Apache OpenOffice i fremtiden ikke vil forblive opdateret hyppigt.    

Konklusion

Som konklusion, så er Apache OpenOffice et fremragende alternativ, hvis man ikke har lyst til at betale for et kontorprogram. Microsoft Office-pakken er uden tvivl et stærkt kontorprogram, men Microsoft kræver også mange penge for at man kan benytte det.

Der skal helt sikkert en smule tilvænning til når man skal benytte Apache OpenOffice, men efter få timer, så lagde vi faktisk ikke længere mærke til, at vi benyttede et alternativ.

Det kan også være at du har flere computere i hustanden og at en af dem har ikke kontorprogrammer installeret. Her er OpenOffice også en god mulighed, da du med lethed kan sidde på din bærbar og arbejde med diverse programmer og derefter sende dem til en eventuel stationær, og dernæst fortsætte arbejdet uden at imødekomme nogle problemer. Og det er også selv hvis din stationære har Windows installeret, og din bærbar eksempelvis har Mac iOS.

Den store variation af sprogpakker er også for os en indikation på, at udvikleren har en passion for produktet og brugerne deraf. Sprogpakkerne indeholder en stor mængde forskellige sprog, og oversættelserne er også helt perfekte. Vi benyttede både den engelske og danske, og der var ingen tvivl om at der var blevet brugt mange timer på at perfektionere oversættelserne.

Apache OpenOffice også lynende hurtigt! Vi har meget overraskede over dette, da man umiddelbart skulle tro at et alternativ til Microsoft Office-pakken ville være langsommere at benytte sig af. Men det viste sig at være helt modsat. Apache OpenOffice åbner og er klar til brug inden for få sekunder og det er uanset om du åbner eksterne filer eller lokale filer fra din harddisk. Det føles også lidt som om, at Apache OpenOffice er hurtigere til at registrere når man trykker på tasteturet.

Installationen af programmet kører også helt glat og det tager kun få minutter fra du har downloadet filer herfra Download.dk, til du er klar til at benytte Open Office Så hvis du har behov for alternative kontorprogrammer, som i en vis grad matcher eller er overlegen til Microsoft Office-pakken, så kan vi varmt anbefale Apache OpenOffice.      

Download Apache OpenOffice (Dansk) 4.1.5 her

Video
Screenshots
Detaljeret information
Downloads
92.844

Version
4.1.5

Tilføjet
02-03-2011
Kompatible systemer
Windows, Mac OS, Linux

Størrelse
134 Mb

Licens
Freeware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
Apache OpenOffice
Detaljeret information
Downloads
92.844
Version
4.1.5
Tilføjet
02-03-2011
Kompatible systemer
Windows, Mac OS, Linux
Størrelse
134 Mb
Licens
Freeware
Opdateret
19-04-2019
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
Apache OpenOffice
4 0 27

Afinstallering af Apache OpenOffice (Dansk)

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Apache OpenOffice (Dansk) fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find Apache OpenOffice (Dansk), markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle Apache OpenOffice (Dansk) være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.