Programmer » Sikkerhed » VPN

NordVPN download

Betalt samarbejde med NordVPN

Download VPN-tjenesten NordVPN her

Vores privatliv er noget af det, vi værdsætter mere end det meste. Og det er skam ikke fordi, man har noget at skjule. Det er bare rart at vide, man kan holde ting adskilt fra den offentlige sfære, hvis man ønsker det. Derfor har vi gardiner for vinduerne, derfor har vi lås på døren og kodeord til vores computer og smartphone.

 

Men på internettet er det en helt anden sag, og vores privatliv er mere truet, end man skulle tro. Bare prøv at tænke på, hvad en hjemmeside egentligt beder dig om, når du laver en konto der, eller når du bare besøger den. Så giver du dem rigtig meget information både frivilligt og ufrivilligt. Derfor er det en god idé at anskaffe sig en solid VPN som for eksempel NordVPN. 

Hvad gør en VPN, og hvorfor er det relevant for dig?

VPN står for “Virtual Private Network”, og for at forklare det mest simpelt, så forbinder en VPN dig til internettet via en anden server end den, som f.eks. din internetudbyder stiller til rådighed. Disse server kan være her i Danmark, men de kan også være overalt i verden fra Argentina til Grækenland. Det betyder i praksis, at det vil ligne du sidder og bruger internettet i det land, og den information du sender og modtager vil derfor også gå i den retning. 

Og hvad kan du så egentligt bruge det til helt praktisk? Svaret er mange ting! Men et af de helt oplagte ting, du kan bruge NordVPN til er at få adgang til medieindhold, der er geografisk låst. Det vil sige medieindhold, du kun kan få adgang til, hvis din forbindelse er i et specifikt land. For eksempel kan en person i Peru ikke få adgang til de film og serier, som DR lægger ud på deres hjemmeside. Det er fordi, de selvfølgelig ikke betaler licens til den danske stat. Men har man så en VPN, og opretter forbindelse til en dansk server, så vil DR’s hjemmeside også tro, du er i Danmark, og du får adgang. 

Dette princip kan du bruge, hvis du er ved at være træt af Danmarks begrænsede Netflix, og hellere vil se noget fra det meget større amerikanske katalog. Så tænder du bare for NordVPN, forbinder dig selv til en amerikansk server og så er du good to go. Der er mange VPN-tjenester, der ikke kan dette, fordi tjenester som Netflix ret ofte kæmper tilbage, og blokerer forsøgene. Men NordVPN har en sofistikeret metode til at omgå disse Geoblocks. NordVPN har en feature, SmartPlay, der kombinerer DNS- og VPN-teknologi til dette formål. Her burde du ikke opleve nogle problemer. 

VPN - En garant for dit privatliv 

Som du kan se, så kan du bruge NordVPN til mange brugbare ting, men det vigtigste er stadigvæk, at den beskytter dit privatliv. Hvordan gør den det? Vi har allerede snakket om de praktiske forhold i forbindelse med en VPN; den tager din forbindelse, og rerouter den til en af deres servere. Hvorfor er det godt for dit privatliv?

For det første, så er din forbindelse dobbeltenkrypteret, når du kører den igennem NordVPN. Det vil sige, andre ikke bare sådan lige kan opsnappe den på vejen, og se igennem det digitale “vindue”, du åbner op. Det gør det også svært for hjemmesider at samle information om dig og dine vaner, for de kan ikke kortlægge forbindelsen eller placere den specifikt på dig, som de kan med en normal forbindelse. 

Den information du sender til NordVPN’s servere bliver hellere ikke liggende, som de ville gøre normalt. Kender du for eksempel en, der i sin tid brugte Popcorn Time, og fik et brev fra et advokatfirma, der bad dem hoste penge op for at se film ulovligt? Selvfølgelig gik advokatfirmaet meget sjældent igennem med deres trusler, men det er skræmmende, de kan se, hvad du har foretaget dig på dit netværk. Det kan de, fordi internetudbyder ved lov ikke har krav til at maskere eller tilbageholde, hvad der foregår på deres servere. Alle kan i princippet skrive til dem, og få oplysninger fra en hvilken som helst adresse. Desuden må man ikke i de fleste lande slette den information ved lov. Det duer ikke.

NordVPN, derimod, kører med en streng “no logs” policy. Det betyder i sin essens, at de ikke vil kigge dig over skulderen, når du foretager dig noget. Det har de blandt andet fået verificeret igennem et Schweizisk audit-firma (PwC Switzerland) for anden gang, der gennemførte en dybdegående undersøgelse af deres påstande, og kunne konkludere, at det var sandt. Men hvis de fleste lande skal gemme på denne information, hvordan slipper NordVPN så? De kan slippe udenom det, fordi firmaet er baseret i Panama. I Panama er der ikke lovgivning, der påtvinger firmaer dette.   

Ved brug af NordVPN bliver du altså nærmest til et spøgelse, der kan foretage dig de ting, du skal nå i din hverdag, uden at frygte informationen kan ende i hænder, hvor den ikke hører til. NordVPN er garanten for dit privatliv.

Kommer det til at påvirke min forbindelses hastighed?

Som sagt forbinder en VPN dig til andre servere, og disse kan være i andre lande. Når distancen er stor, så kan man godt frygte, det vil have en påvirkning på ens internetforbindelse. Ved brug af mange VPN-tjenester er denne bekymring også velfunderet, for her har det typisk et impakt på din forbindelse, jo længere væk serverne er. 

Men NordVPN har udrustet sig med ny teknologi, der kan forbigå denne gene. Konceptet hedder NordLynx, en Wireguard-baseret protokol, der sikrer dig høje hastigheder på alle deres servere. 

Dette kan specielt mærkes, hvis du for eksempel er en gamer. Mange online-spil er ret intensive for din internetforbindelse, og der er ikke noget værre, end når man begynder at lagge på et kritisk tidspunkt. Men med NordVPN behøver du ikke bekymre dig om dette. Hvis den internethastighed, du betaler for, var god nok i forvejen, så vil den også være det her. 

Kan jeg bruge NordVPN til torrents?

Svaret er et klart ja, og under alle omstændigheder burde du bruge en VPN, når du torrenter. Torrenting er utroligt brugbart, når man skal flytte eller hente store mængder af filer. Men det kan være ret risky. 

Når du torrenter, så lader du essentielt din forbindelse stå åben for rigtig mange andre mennesker (eller peers), som er forbundet til det samme udvekslingsnetværk. Det er en risiko for dig og dit privatliv, hvis du ikke tager de nødvendige beskyttelsestiltag og specielt, hvis du henter filer fra andre, du intet kendskab har til. 

I denne henseende tilbyder NordVPN dig P2P-servere i over 40 forskellige lande, som er specifikt designet til at hjælpe dig i dette formål. Din forbindelse holdes sikker og anonym. Dette kombineret med NordLynx sørger også for, du med lynets hast kan downloade og uploade dine filer.

Der er også en Killswitch indbygget i NordVPN. En killswitch kapper hele din forbindelse, hvis noget med NordVPN går galt. Så i stedet for at lade din originale forbindelse tage over, og lade dig stå sårbar, så ryger den fuldstændigt, indtil du kan forbinde til NordVPN igen. 

Et design som alle kan forstå

NordVPN er hands down en af de bedste VPN tjenester på markedet, og det reflekteres også i programmets design. Når du starter NordVPN op, så mødes du af en brugerflade der består af en sidebar, et animeret kort og en værktøjslinje.  

Sidebaren viser dig, hvilke lande du kan finde en server at forbinde til dig. Her scroller du bare, indtil du finder, hvad du har brug for. Så klikker du bare på landet, og NordVPN giver dig adgang til den hurtigste server, de har der. Der er også en sektion her, der hedder “Specialty Servers”, og her finder du P2P-serverne, hvis du skal til at torrente. 

Det animerede kort giver dig et visuelt overblik over hvor i verden, NordVPN har servere. Kortet kan du også bruge til at forbinde dig selv, hvis det er lettere og mere overskueligt. Det viser dig også, hvor du i forvejen er forbundet. 

I toppen finder du værktøjslinjen, og her kan du få adgang til dine settings. Her kan du skifte sprog, lade NordVPN starte op og forbinde automatisk, når du starter din PC, tilslutte killswitch og meget andet. 

Simpliciteten i designet gør det utroligt nemt at bruge programmet fra første færd. 

Supplerende software

Mens en VPN sikrer dig på internettet, så skal du også sørge for at beskytte din computer. Det kan du med et stærkt antivirusprogram som Avast! Free Antivirus. Programmet er gratis, og leverer en af de bedste beskyttelser af din computer til den “pris” på markedet. Hvis du vil læse mere om eller downloade Avast! Free Antivirus, kan det gøres gratis her.  

Konklusion
Hvis du værdsætter dit privatliv på internettet, så skal der en billig og effektiv VPN til. Og her er det svært at finde noget så godt som NordVPN, til at klare ærterne for dig. Med sikkerhed i militærklasse, lynhurtig hastighed og et brugervenligt design kan det kun anbefales.

Download NordVPN 6.31 her

Video
Screenshots
Detaljeret information
Downloads
1.626

Version
6.31

Tilføjet
17-07-2018
Kompatible systemer
Windows, Mac OS, iOS, Android, Linux

Størrelse
19.6 Mb

Licens
Shareware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
NordVPN
Detaljeret information
Downloads
1.626
Version
6.31
Tilføjet
17-07-2018
Kompatible systemer
Windows, Mac OS, iOS, Android, Linux
Størrelse
19.6 Mb
Licens
Shareware
Opdateret
25-09-2020
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
NordVPN
5 0 2
24 DKK / md. kr

Afinstallering af NordVPN

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere NordVPN fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find NordVPN, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle NordVPN være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.