Programmer » Sikkerhed » Overvågning / Kontrol

GlassWire download

Download og prøv netværksmonitoren GlassWire her

Har du altid været sådan lidt forvirret over, hvad en Firewall er, hvordan den fungerer, og hvor du overhovedet kan finde den? Det er ret forståeligt. På Windows-systemer er den nemlig typisk godt gemt, og svær at arbejde med. 

Det er faktisk for at skåne de fleste brugere, at man gør det. Hvis man ikke rigtig har forstand på, hvordan en Firewall virker, så kan man tillade alle mulige skadelige programmer at forbinde til internettet fra din computer af. Men hvis du leder efter et program, der kan hjælpe dig med at visualisere, hvad der foregår med forbindelser på din computer, så er GlassWire et godt bud. 

En visualiseret firewall

Hvad er det helt præcist, en firewall er? En firewall er en af de måder, du holder din computer sikker og beskyttet på. En firewall går ind og regulerer netværkstrafikken på din computer. Hvis et program fra din computer skal have forbindelse til internettet, eller hvis der er noget fra internettet, der vil forbinde til din computer, skal det gennem firewallen først.

Det er rigtig smart, for det betyder, det er svært for skadelige programmer på din computer at videresende personlig information, og så stopper det også skadelige ting fra internettet, når det prøver at ramme din computer. 

Men denne proces er langt gemt væk bag computerens gardiner, og er svær at få adgang til. Derfor kan det være svært at overskue, hvilke programmer der får lov til at oprette forbindelse, og hvilke der ikke gør. Med GlassWire kan du dog få det visualiseret nemt og enkelt. 

I firewall tab kan du se de programmer, der på nuværende tidspunkt bruger internettet, mens du bruger din computer. Du kan endda også se, hvor de opretter forbindelse til (ip address). Du kan eventuelt også scanne et program i GlassWire for at se, om det skulle indeholde en virus. Hvis du ikke ønsker, programmet skal have forbindelse til internettet, kan du blot klikke på programmet, og blokere dets adgang gennem din firewall. 

Hold styr på din network activity

Der er flere programmer, der forbinder sig selv til internettet, end man skulle tro. Normalt tænker vi ikke rigtig over det, og det kan blive lidt problematisk. Hvis du har alt for mange programmer, der på én og samme tid, vil have netværksadgang, så udfordrer det din internetforbindelse. Og måske er der endda et skadeligt program imellem. 

Under “Usage” kan du se app connections og data usage. Det vil sige, hvilke apps der forbinder til internettet, og hvor meget data de bruger i processen. Igen kan du også se, hvilke servere, dine apps forbinder til. 

Det kan give dig et rigtig godt indblik i, hvad der foregår på din computer bag facaderne. Informationen kan du bruge til at rydde op i programmer, som du måske ikke bruger, men som selv bruger meget data. 

En lang række smarte grafer

En af GlassWire’s stærke sider som et utility-program er, at den gør din netværksaktivitet en overskuelig affære at have at gøre med. Hver sektion er fyldt med forskellige grafer, der tydeligt og klart udpensler, hvad der foregår på din computer. 

Du har cirkeldiagrammer, bølgediagrammer og mere. Du kan selv vælge, hvilke tidsperioder du vil have information om. Er det blot et par timer fra en specifik dag, eller hele 3 måneder på én gang? Så kan du få det sådan. 

Et sofistikeret alert-system

Mange af de her ting kan måske virke uoverskuelige for en person, der ikke er så inde i alt det tekniske, når det gælder computere. Det er også ganske forståeligt, og der er mange ting, der lidt tyder på, GlassWire mere er ment til de mere kyndige brugere. 

Men for at hjælpe selv de lidt mere uerfarne på vej, er der blevet lavet et fikst “Alert-system” i GlassWire. Navigerer du herind, kan du hurtigt se, hvis der sker noget nyt på din computer i forhold til netværksforbindelser. Det kan være dagens første forbindelse eller hvis en app har foretaget en mystisk ændring i sin forbindelse. 

Det er ikke den store mængde af information, man får leveret her, men det er ganske udmærket til at give et kort overblik over dagens aktiviteter. 

Intet godt kommer helt gratis

GlassWire er som udgangspunkt ikke et gratis program. Du kan godt bruge det uden at betale for det, men funktionerne er meget begrænsede, og tillader dig ikke rigtigt at foretage dig noget konstruktivt uden et abonnement. Hvad får man så adgang til med et abonnement?

Først og fremmest, afhængigt af hvilket abonnement du vælger, så får du en længere historik over de netværksaktiviteter, der sker på din computer. Helt op til flere år faktisk. 

Dernæst får du også adgang til det, der hedder remote-connections. Det bruger du, hvis du arbejdere med servere til f.eks. dit arbejde eller gaming. Så kan du installere GlassWire på dem for at holde øje med netværksaktiviteten på dem ligesom på din computer. 

Så er der sikkerhedsaspektet i det hele. Hvis du har et abonnement, skal alle forbindelser, der prøver at få adgang til og fra din computer godkendes af dig personligt, før de kan noget. Du får også en “Lockdown” mode, som du kan aktivere, hvis du går fra din computer i noget tid. Den blokerer alle forbindelser, indtil du slår den fra igen. 

En mindre men smart ting er en mini-graph, som du kan få vist på dit skrivebord at all times. Så kan du nemt og hurtigt holde øje med, hvad der foregår på din PC. 

Du kan vælge mellem tre abonnementer: Basic ($40), Pro ($70) og Elite ($100). Abonnementer er årlige. Forskellen på dem er udvidelsen af din historik, hvor mange licenser til forskellige computere du får samt hvor mange remoteforbindelser, du kan have på én gang. 

Ganske simpelt og lækkert design

Når du bruger GlassWire, vil du hurtigt opdage, det er et program, man relativt nemt kan navigere igennem uden de store problemer. Brugerfladen er delt op i en række forskellige tabs, der er tydeligt labelled og illustreret i toppen af programmet. 

I de forskellige tabs, er det også ret nemt at ændre på de parametre, som skal give en resultater. Du kan hurtigt sortere i specifikke apps, tidspunkter etc. Alt bliver tydeligt illustreret og tilgængeligt. 

Designet er altså overskueligt og brugervenligt, men til hvilke brugere? Det kræver selvfølgelig, man har kendskab til netværksrelaterede processer i forvejen, for at få noget konstruktivt ud af det. Det skal man lige holde i baghovedet. 

Supplerende software

Sikkerhed og kontrol er altid rigtig dejligt at have, når vi bruger computeren. GlassWire kan tage dig en lang del af vejen mod det mål. Men måske er du også ude efter lidt mere privatliv, når du bruger internettet? Det er ganske forståeligt. Så er en VPN måske lige det, du står og mangler. Dem er der jo mange at vælge af, så har kommer der en, der har lidt mere fut bagi end de andre. 

NordVPN er en VPN, som har været i rampelyset meget disse dage. Den har en lang række unikke og effektive funktioner, et billigt abonnement, og anerkendelse fra mange af de helt store tech-hjemmesider. Hvis man virkelig vil have en VPN, der bare virker og er let at bruge, så er den et rigtig godt valg. Hvis du vil læse mere om eller prøve NordVPN kan du gøre det her.

Konklusion

GlassWire er et solidt program for dig, der vil udvide din viden om hvad, der foregår med dine apps og deres netværksforbindelser. Programmet har en lækker brugerflade og et rigtig godt design. Hvis du godt kan lide at lege med det tekniske på en computer, så kan GlassWire varmt anbefales.

Download GlassWire 2.1.157 her

Screenshots
Detaljeret information
Downloads
573

Version
2.1.157

Tilføjet
13-01-2017
Kompatible systemer
Windows

Størrelse
29.9 Mb

Licens
Shareware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
GlassWire
Detaljeret information
Downloads
573
Version
2.1.157
Tilføjet
13-01-2017
Kompatible systemer
Windows
Størrelse
29.9 Mb
Licens
Shareware
Opdateret
20-10-2020
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
GlassWire
5 0 2

Afinstallering af GlassWire

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere GlassWire fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find GlassWire, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle GlassWire være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.