Programmer » Multimedie » 3D

SketchUp download

Download modelprogrammet SketchUp Free gratis her

Sidder du med lidt af en animator inde i dig? Eller vil du gerne lære, hvordan man kommer i gang med at eksperimentere med det hele? Det er en sjov hobby at have, da der nærmest ingen grænser er for, hvad du kan skabe helt selv. Og hvem ved, måske kunne det endda blive til en karriere?

At kunne animere er også brugbart i mange andre scenarier. Skoleprojekter, præsentationer på arbejdet - you name it. Derfor kan det være smart at have en smule kendskab til det. Et rigtig godt sted at starte ville være med SketchUp Free.

Visualisér byggeplanen

SketchUp Free er et fantastisk værktøj for folk, der arbejder som arkitekt, landskabsdesigner eller bare generelt storstilet design. Det er et modelværktøj, hvilket vil sige, du kan skabe dine egne modeller i 3D. 

Der er en lang række værktøjer, du kan bruge til at skabe dine egne modeller. Alt fra at danne linjer, forbinde dem, lave kurver, og hele former er muligt. Du kan rotere dem som du vil, samt give dem farve, skygge, refleksion, m.m. Det er derfor et meget grundigt stykke software.

Hvis du ikke er så meget for at lave dine egne modeller, så er der et kæmpe bibliotek, hvor du kan hente modeller, der allerede er blevet lavet. Så kan du hurtigt gå i gang med at designe f.eks. et hus, både indvendigt og udvendigt. 

Det er endda muligt at lave scener og animationer ud af din skabning. Hvis du for eksempel vil have nogle mennesker, der bevæger sig rundt, en sol der bevæger sig på himlen med skyerne, så kan du skabe det. Det er også et godt værktøj, hvis du vil lave før og efter shoots, så man kan se de ændringer, du vil foretage dig, kontra det, der allerede er.

Svært at lære, men der er hjælp at hente

SketchUp Free er ikke ligefrem det mest simple at gå i gang med. Specielt ikke, hvis ens erfaring på området i forvejen er begrænset. Men det er der heldigvis taget hensyn til, så alle kan være med fra start af.

Når du vælger et værktøj, så kan du også klikke på knappen “Instructor”. Instructor fortæller dig alt, der er at vide om det individuelle værktøj, så du hurtigt kan få et overblik over, hvad det faktisk gør, og hvordan du selv kan bruge det til dine egne formål. Når du så har fået det basale på plads, så kan du få endnu mere avanceret information du kan lege rundt med.

Tag en tur rundt i dit fremtidige hus

Lad os sige, du når til et punkt hvor du f.eks. har færdigdesignet dit hus både indvendigt og udvendigt. Så ville det være rart at se det i praksis - specielt det indvendige. Det er der et smart værktøj til. 

Værktøjet hedder “Walk tool”, og lader dig komme helt tæt på hvad du har skabt. Når du bruger det, kan du klikke rundt på skærmen, og du vil automatisk gå rundt omkring, hvor du ønsker. Så kan du komme til at se, om alt står som det skal.

Det vigtigste er dog i forhold til perspektivet. Ens skabning kan se ganske fin ud fra luften eller fra en god afstand. Men det vigtigste er jo, det ser godt ud, når man rent faktisk står foran det eller tæt på det i normalperspektiv. Med Walk tool kan du hurtigt se, om du har lavet noget, der ikke fungerer helt godt i praksis.

Det store spørgsmål: Free eller pro?

Det her er et spørgsmål, vi alle skal stille os selv, når vi begynder at bruge et program, der både har en gratis og betalt version. Her skal man være ret afklaret med, hvad for nogle funktioner og egenskaber, man har absolut brug for, og hvilke man godt kan leve foruden. 

SketchUp Free er et rigtig solidt værktøj til modelling helt nede på jorden. Der er ikke de store restriktioner på den front. Værktøjerne du ser på skærmen, er hvad du har. 

Det eneste, der kan ende med at blive et problem, er i forhold til eksport-muligheder. Der er nemlig ikke mange formater, den kan eksportere til. 

Der er også en masse funktioner, du kan bruge til at præsentere dit arbejde med, til en potentiel kunde. Men det får du kun i Pro-versionen, hvilket vil sige den gratis version ikke er specielt godt egnet til kommercielt brug. 

Og det er egentligt kernen i hele debatten om SketchUp. Skal du bruge det til arbejde, så er du nok nødt til at investere i SketchUp Pro. Er det blot for sjov eller private formål, så er Free ganske brugbar. 

Et design med et flair af Zen

SketchUp Free har et ret afslappet og roligt design. Det er på ingen måde overvældende udseendemæssigt, og derfor kan programmet nærmest føles afslappende at modellere i. Det meste af brugerfladen er selve skærmen, hvor du kan se, hvad du har lavet.

Ude til højre og venstre har du to diskrete værktøjslinjer. Venstre værktøjslinje er dedikeret til de basale værktøjer, såsom at lave former, tegne linjer, kurver, lægge farve på etc. Ude til højre har du de mere krydrede værktøjer, der lader dig påkalde færdiglavede modeller, og meget mere. 

Alternativ software

Hvis du er mere interesseret i at animere end du er i at lave models, så er der skam også software at hente til det. Et godt bud for en nybegynder er Express Animate Free. Express Animate Free har en masse lærenemme værktøjer, der gør, at du kan animere alt, hvad dit hjerte ønsker sig. Hvis du vil læse mere om - og downloade - Express Animate Free, kan det gøres gratis her.

Hvis du er interesseret i at dine små børn også kan begynde at lege lidt med animation, så er Magic Whiteboard måske lige noget for dem. Magic Whiteboard er designet til at små børn kan slå sig løs med at tegne, farve og skabe alt, de kan forestille sig. Hvis du vil læse mere om, eller downloade Magic Whiteboard, så kan det gøres gratis her.

Et sidste forslag er Art Rage 4. Art Rage 4 er til dig, der helst vil fokusere på digital animation. Specielt hvis du er i den situation, at du gerne vil lave et maleri, men du ikke har udstyret til det derhjemme, så er Art Rage 4 et rigtig godt sted at begynde. Hvis du vil downloade Art Rage 4, så kan det gøres gratis lige her

Konklusion

Hvis 3D modeling er lige din ting, enten i en privat eller arbejdsmæssig forstand, så har du måske fundet det rette program at slå dig løs med. Om du bare gerne vil prøve at lave 3D design for sjov, eller om du skal bruge det til en potentiel kunde, så finder du alle værktøjerne her - om det så er Free eller Pro. SketchUp kan uden tvivl anbefales.

Download SketchUp Free her

Screenshots
Detaljeret information
Downloads
6.784

Version
Free

Tilføjet
07-11-2014
Kompatible systemer
Windows, Mac OS, iOS, Android, Tablet, Linux

Størrelse
Mb

Licens
Freeware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
Trimble Navigation Limited
Detaljeret information
Downloads
6.784
Version
Free
Tilføjet
07-11-2014
Kompatible systemer
Windows, Mac OS, iOS, Android, Tablet, Linux
Størrelse
Mb
Licens
Freeware
Opdateret
07-10-2021
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
Trimble Navigation Limited
4 0 4
100 kr

Afinstallering af SketchUp

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere SketchUp fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find SketchUp, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle SketchUp være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.