Programmer » Lyd » CD Rippere

CDex download

CDex er kort for CD extractor og kan med andre ord "trække lyden ud fra CD'er" til din Windows computer. Du kan downloade programmet helt gratis lige nedenfor.

Har du nogle gamle CD’er med noget lækkert musik, som du gerne vil havde overført til din Windows computer? Så er det her, at du finder løsningen.

Her kan du nemlig hurtigt og nemt downloade det populære program CDex helt gratis.

Hvad er CDex, og hvilke funktioner har det?

CDex er originalt opfundet af Albert L. Faber, og senere udviklet og vedligeholdt af Georgy Berdyshev. Programmet blev frigivet i år 2000, og har siden været et populært program til at rippe gamle CD’er.


CDex er altså et gratis program, som er i stand til at rippe dine forskellige CD’er til både wave og mp3. Programmet tager altså lyden fra dine CD’er, og omdanner dem til de to nævnte formater.


CDex’ navn forklarer kort og godt, hvad programmet kan. CDex er kort for CD extractor, hvilket betyder at udvinde noget. Eller sagt med andre ord betyder det, at den kan udvinde/trække lyden ud fra CD’er. CDex gør det muligt for dig at konvertere fra MP3 til WAV, WAV til MP3, CD til enten WAV eller MP3.

Programmet giver dig ligeså mulighed for at lave CDDB opslag. Med CDex er det muligt at rippe flere audio filer på én gang, samt bevare diverse albums informationer: dette kan ske helt automatisk ved, at man sætter programmet til selv at finde navn og titler på alle numrene. Informationerne bliver herefter gemt i de respektive mp3-filer. CDex er på denne måde et perfekt valg for privatpersoner uden mere specielle krav.
Programmet understøtter mange sprog herunder dansk.


Derfor bør du downloade CDex

Først og fremmest er det utroligt simpelt at gøre brug af CDex. For det andet er programmet hurtigt at bruge i og med, at programmet kan rippe flere filer på én gang. Programmet er også særdeles smart, hvis det er vigtigt for dig, at beholde informationerne fra dine albums, da programmet bevarer alle disse informationer.


Brugervenligheden er i top, idet programmets design er meget retro. Selve programmets layout er set før, og minder om mange af de programmer, som man kan finde i Windows XP. For brugervenlighedens skyld er dette særdeles positivt. For nogle kan dette dog også ses som et minus, da designet godt kan virke temmelig outdated. Programmet har dog i mange år været særdeles populært. Det vidner mere end 80.000.000 downloads om.

Vær opmærksom på

Du skal være opmærksom på, at du ved første benyttelse af programmet bør starte med at trykke F4, vælge remote CDDB, og herefter udfylde din mail-adresse. Det er nemlig først herefter, at du får adgang til deres CD-database, og kan gøre brug af den.
Derudover er det godt at holde øje med, om programmet indeholder diverse former for malware. Sørg derfor altid for din computers sikkerhed. Følg hjertens gerne dette link, hvis du mangler programmer til at beskytte din computer mod diverse trusler.

Kompatible systemer:

Der er forskellige systemkrav, som skal opfyldes, idet CDex officielt understøtter OS, hvilket vil sige, at man gennem Windows XP, Vista 7, 8 & 10 kan gøre brug af programmet. CDex er dermed et lyd program for Microsoft Windows. Hvis du benytter et andet styresystem end Windows, så kan du helt sikkert finde et program, som passer dig i vores kategori CD-Rippere.

Alternative programmer

Der er altid god grund til at overveje, hvilket program man vælger, fordi de forskellige programmer har forskellige funktioner. Du ønsker naturligvis at finde det program, som passer bedst til dine behov. Det kan være yderst irriterende at have downloadet et program, som viser sig overhovedet ikke at stemme overens med ens forventninger, og derfor skal terrænet naturligvis undersøges lidt grundigere. Er du i tvivl om CDex skal være din nye CD-ripper, så kommer der her et par gode alternativer. Hertil kan bl.a. Quick CD Ripper 2.3 og Easy-CD Ripper nævnes.

Quick CD Ripper 2.3 kan på mange måder sammenlignes med CDex. Den laver dine CD’er om til musikfiler, men dog i flere formater end CDex. Udover MP3 og WAV, så kan CD’erne også formateres til filtyperne WMA, VOX og OGG Vorbis. Quick CD Ripper 2.3 sørger altid for at kvaliteten på de rippede filer er helt i top, og ikke mindst at processen går hurtigt. Derudover henter Quick CD Ripper 2.3 informationerne om sangene direkte fra CDDB. På den måde behøver du ikke at tænke på at skulle indtaste alle cover-informationerne senere. Et andet program, som også er utroligt fint er Easy-CD Ripper.

Programmet er overordnet set særligt anerkendt. Det er ikke mindst et solidt program, som kan optage data fra dine forskellige cd’er og gemme dem som MP3 eller WAV. Programmet har en to-i-en funktion i og med at det både er i stand til et rippe såvel som også konvertere lydfiler til WAV, MP3, WMA, OGG og VQF. Programmet er gratis og kvaliteten i top.
Har ingen af disse programmer umiddelbart fanget din interesse? Så kan du via dette link selv kigge diverse lyd-rippere igennem, så du finder lige det program, som du går og leder efter.


Konklusion

CDex er et utroligt funktionelt program, som kan konvertere og rippe filer. Du vælger desuden helt selv, om du vil beholde diverse album-informationer. CDex giver dig mulighed for lidt af hvert. Programmet har et brugervenligt design, og dets processer er hurtige uanset, om vi taler om at rippe eller konvertere. Man skal dog have sine sprogkundskaber i orden, da programmet ikke fås med dansk oversættelse.
CDex er til privatpersonen, som kan lide et nemt og hurtigt program. CDex kan derfor anbefales.

Download CDex 2.21 her

Screenshots
Detaljeret information
Downloads
28.860

Version
2.21

Tilføjet
20-01-2001
Kompatible systemer
Windows XP, vista, 7, 8 & 10

Størrelse
12.2 Mb

Licens
Freeware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
Albert L. Faber
Detaljeret information
Downloads
28.860
Version
2.21
Tilføjet
20-01-2001
Kompatible systemer
Windows XP, vista, 7, 8 & 10
Størrelse
12.2 Mb
Licens
Freeware
Opdateret
20-08-2019
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
Albert L. Faber
3 0 167
100 kr

Afinstallering af CDex

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere CDex fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find CDex, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle CDex være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.