Programmer » Internet / Netværk » Internetværktøjer

Speedtest by Ookla download

Hvor hurtig er din internetforbindelse? Få svaret med Speedtest by Ookla, som du kan downloade helt gratis til blandt andet Windows, macOS og smartphones!

Ligesom langt de fleste mennesker i denne moderne verden, så bruger du sandsynligvis også internettet hver eneste dag. Både når du er derhjemme, når du er på arbejde og når du er på farten. Hvis du ofte arbejder med meget store filer eller spiller online multiplayer-spil, så er du garanteret også optaget af, hvor hurtig din internetforbindelse rent faktisk er. Heldigvis kan du hurtigt og let få svaret med Speedtest by Ookla!

Programmets super simple brugerflade kan ses på GIF-billedet herunder, hvor vi foretager en hastighedstest på vores egen PC.

Speedtest by Ookla er tilgængelig til næsten alle platforme og enheder. Du kan både downloade det til Windows, Mac, Chrome (browser-udvidelse), iOS, Android og Apple TV. Du kan endda også bruge webversionen direkte i din browser, hvis du besøger Ooklas hjemmeside på dette link! Hvis du altid gerne vil have værktøjet lige ved hånden, så kan du dog med fordel downloade appen, som vi anmelder her på siden. Denne anmeldelse er skrevet ud fra en test af Windows-versionen.

Download og installation

Som det blev nævnt i det forrige afsnit, så er Speedtest på Ookla tilgængelig til stort set alle platforme. Uanset om du befinder dig på en computer, en smartphone eller Apple TV, så skal du simpelthen bare trykke på download-knappen i bunden af denne side, da den videresender dig til Ooklas officielle downloadeside. Denne hjemmeside ses på GIF-billedet herunder.

Inde på Ooklas downloadeside ruller du blot ned, indtil du finder linket til lige præcis den enhed, som du ønsker at installere appen på. Vi valgte at teste PC-udgaven af Speedtest by Ookla, så vi klikkede selvfølgelig på “Speedtest for Windows”. Derefter blev vi guidet videre til Microsofts programbutik Microsoft Store, hvor vi klikkede på installationsknappen. Et øjeblik senere var appen klar til brug og fyldte cirka 124 MB på vores harddisk.

Hvis du senere hen ikke skal bruge Speedtest by Ookla mere, så er det super let at fjerne den igen. På Windows foregår inde i indstillingsvinduet under fanen “Apps”, og hvis du eksempelvis bruger en smartphone, så fjerner du selvfølgelig bare appen på samme måde, som du normalt plejer at slette programmer på.

Hastighedstest

Som det også er illustreret på GIF-billedet i toppen af denne side, så foretages en hastighedstest ved, at du blot åbner appen og trykker på den kæmpestore “GO”-knap. Sværere er det ikke! Fra vi klikkede på start-knappen og frem til det færdige resultat, der gik der lige i omegnen af 40 sekunder på vores PC.

Speedtest by Ookla måler tre forskellige parametre: ping, download og upload. Hvis du ønsker hjælp til at forstå disse termer, så kan du besøge Ooklas hjælpeside på dette link, hvor der både er forklaringer på tekniske termer og svar på ofte stillede spørgsmål om internethastighed. Download-værdien handler selvfølgelig om, hvor hurtigt du kan hente data ned fra internettet til din enhed, mens en høj upload-værdi gør, at du eksempelvis hurtigt kan uploade store filer til services såsom Google Drive.

Da vi ikke har testet Speedtest by Ookla på andet end Windows, så kan vi desværre ikke udtale os om de andre versioner af appen, men det er vores klare indtryk, at værktøjet fungerer cirka ens på alle platforme og enheder.

Historik og deling af hastighedstests

Når du har foretaget en eller flere hastighedstests, så kan du trykke på den lille indstillingsknap for at få adgang til flere funktioner. I Windows-versionen befinder denne knap sig oppe i højre hjørne af appen. Herefter bliver du præsenteret for siden, der kan ses på screenshottet herunder.

Indstillingssiden giver dig blandt andet muligheden for at se en historik over dine tidligere hastighedstests. Hvis du ønsker mere information om en specifik test, såsom IP-adressen eller mængden af uploadet og downloadet data, så kan du klikke på den. Herinde er det desuden også muligt at få genereret et link, som du kan sende til andre, hvis du gerne vil dele din hastighedstest. Smart!

Desuden er det også værd at nævne, at indstillingssiden gemmer den hurtigste hastighed, der er målt på din enhed, og tidligere tests bruges desuden til at beregne din gennemsnitshastighed.

Samlet bedømmelse

Kort sagt, så er vi vilde med Speedtest by Ookla. Appen gør nemlig præcis, hvad udvikleren lover, og brugerfladen er så simpel, at alle kan bruge den. Desuden er vi glade for, at Ookla har udgivet appen til stort set alle platforme! Og hvis du bruger en enhed, hvor du desværre ikke har mulighed for at installere nye programmer, så kan du altid bruge webversionen på Ooklas hjemmeside ved at klikke her. Derfor lander vi samlet set på vores topkarakter 5 ud af 5 stjerner, hvilket betyder, at vi anbefaler Speedtest på Ookla til alle vores brugere!

Tip: Hvis det er allerførste gang, at du besøger Download.dk, så skal du vide, at du her på siden finder et hav af spændende programmer og spil! Vi har desuden også et nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig, hvis du gerne vil modtage spændende software-anbefalinger direkte i din mailbox. God fornøjelse med vores hjemmeside, og vi håber, at du besøger os igen snart!

Download Speedtest by Ookla her

Screenshots
Detaljeret information
Downloads
240

Version


Tilføjet
17-05-2023
Kompatible systemer
Windows, Mac, Chrome, iOS, Android & Apple TV & Web

Størrelse
Mb

Licens
Freeware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
Ookla
Detaljeret information
Brugernes Vurdering
Der er endnu ingen stemmer
Klik her for at afgive din egen stemme
Downloads
240
Version
Tilføjet
17-05-2023
Kompatible systemer
Windows, Mac, Chrome, iOS, Android & Apple TV & Web
Størrelse
Mb
Licens
Freeware
Opdateret
17-05-2023
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
Ookla
0 0 1

Afinstallering af Speedtest by Ookla

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Speedtest by Ookla fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find Speedtest by Ookla, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle Speedtest by Ookla være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.