Programmer » For virksomheder » Tekstbehandling

Google Drive download

Med Google Drive har du altid adgang til alle dine tekstdokumenter og filer. Tilgå tjenesten gratis via din browser eller download værktøjet på dansk til din computer.

Hvad er Google Drive for noget? På dansk hedder tjenesten Google Drev, og kort sagt er det en online tjeneste, som du kan bruge til at opbevare alle dine filer – både dokumenter, billeder, videoer og meget mere. Og fordi Googles egen kontorpakke er integreret direkte i tjenesten, så kan du arbejde og skrive videre på alle dine dokumenter fra hvor som helst og når som helst. Det kræver bare en Google-konto. Sådan en kan du oprette helt gratis, hvis du ikke har en i forvejen.

For mange privatpersoner og virksomheder er Google Drive en essentiel del af deres hverdag og arbejde. Tjenesten er nemlig tilgængelig fra stort set alle tænkelige platforme. Både Windows, Mac, Linux, iOS og Android er understøttede.

Du kan anvende Google Drive i din internetbrowser ved at trykke på dette link. Noget rigtig smart er, at Google også har udviklet en klient til din computer. Med denne klient kan du tilgå dine filer direkte fra din PC uden at åbne en browser. Hvis du trykker på download-linket nederst på denne side, så kommer du videre til Googles officielle side, hvor du kan hente klienten!

Der er desværre ikke en version af klienten til Linux, så hvis du anvender denne platform, så må du nøjes med at tilgå Google Drive fra din browser.

Googles online kontorpakke

I forbindelse med Google Drive, så synes vi, at det er vigtigt at nævne Googles egen online kontorpakke. Den er nemlig super smart, fordi den er browser-baseret, og så er den integreret direkte i Google Drive. Åbner du eksempelvis en præsentation i Google Drive, så åbner den automatisk filen i Google Slides. Kontorpakken er på mange måder konkurrencedygtig med Microsoft Office, for Google har nemlig udviklet deres egne versioner af både Word, Excel og PowerPoint.

Fordi alle kontorprogrammer anvender deres egne filtyper og har deres egne unikke funktioner, så kan du nok godt risikere, at der er nogle af dine dokumenter, som ikke vises helt korrekt. Googles kontorpakke understøtter dog mange forskellige filformater, som det også er beskrevet længere nede på denne side.

Gratis lagerplads i skyen på 15 GB

Som sagt, så bliver dine dokumenter primært gemt direkte i Googles sky. Det gør sig selvfølgelig ikke gældende, hvis du også vælger at downloade dem ned på din PC. Ønsker du en offline kopi, så kan det nemt gøres via hjemmesiden eller med Google Drive-klienten, som du kan installere på din PC.

Fordelen ved at have sine filer liggende i skyen er blandt andet, at dine dokumenter altid er synkroniseret på tværs af alle dine enheder. Disse filer optager ikke noget som helst lagerplads på din harddisk, og så skal man heller aldrig igen bekymre sig om, hvorvidt man har husket at tage backups af sin harddisk.

Du får 15 GB gratis lagerplads i skyen, og som det kan ses på ovenståendende skærmbillede, så er det også muligt at udvide pladsen yderligere. Dette koster penge, og prisen varierer selvfølgelig efter, hvor meget plads man køber. Det skal dog nævnes, at vi har benyttet Google Drive i mange år og på trods af dette, så er vi aldrig stødt ind i problemer med for lidt lagerplads.

Vi tror, at de 15 GB helt sikkert er tilstrækkelig lagerplads for langt de fleste mennesker, hvis de primært vælger at bruge tjenesten til kontorarbejde, lektier og lignende. Hvis man i stedet ønsker at uploade billeder, videoer og mange andre pladskrævende filer, så kan det selvfølgelig godt tænkes, at man bliver nødt til at købe mere plads.

Arbejd sammen samtidig

En af de mest bemærkelsesværdige funktioner ved Google Drive er muligheden for samarbejde med venner, kollegaer og familie. Man kan nemlig dele filer i Google Drive med alle, der har adgang til internettet.

Man kan dele filer på to forskellige måder. Enten kan man indtaste e-mail-adressen på den person, som man ønsker at dele filer med. Alternativt kan man generere et link, og så kan man give folk adgang ved at dele linket med dem. Hvis man vælger at bruge den sidstnævnte metode, så skal man selvfølgelig sørge for, at linket ikke bliver delt med de forkerte mennesker.

Udover at det selvfølgelig er smart, at man kan dele filer med andre, så er Googles kontorpakke så smart, at flere mennesker også kan redigere i det samme dokument samtidig. Disse ændringer kan man se med det samme i realtid.

På den måde kan to mennesker altså arbejde på det samme dokument samtidig. Hvis man samtidig snakker sammen over en tjeneste såsom Skype, så er det næsten som om, at man sidder lige ved siden af hinanden, selvom man sidder to forskellige steder i verden. Disse online samarbejdsfunktioner kan benyttes i alle Googles kontorprogrammer. Altså både Google Docs, Google Sheets, Google Slides og Google Forms.

Fungerer med Office og andre programmer

Google Drive er desuden yderst samarbejdsvilligt med alternative skriveprogrammer. Når du har færdiggjort din tekst, så vælger du selv i hvilket format, som du ønsker at gemme. Hvis du eksempelvis skriver i et Google Docs-dokument, så kan du sagtens downloade din fil i fx docx-format eller PDF, hvis du skal sende det til en kollega, der benytter sig af Microsoft Word. Dertil kan Google Sheets-filer også åbnes i Microsoft Excel, og Slides-filer kan åbnes i Microsoft PowerPoint.

Det betyder selvfølgelig også, at du selv kan åbne de ovenstående filformater i Google Drive. Hvis du har en kollega, der bruger Microsoft Office, så kan du sagtens åbne filerne fra din kollega med Googles tjeneste. Smart!

Bruger man kontorpakken Apache OpenOffice, så kan man ligeledes glæde sig over, at .odt-formatet også er understøttet.

Konklusion

Vi synes, at Google Drive et fremragende værktøj, som helt sikkert gør gruppe- og projektarbejde lettere og langt mere brugervenligt. Det er helt gratis, så der er umiddelbart ingen grund til ikke at give det en chance. Du har dog en begrænset mængde plads, men selv efter mange år med masser af filer og dokumenter på Google Drive, så er vi ikke løbet tør. Det eneste krav for at få adgang til Google Drive er en Google-konto. Det er heldigvis helt gratis at oprette sådan en.

Trykker du på download-knappen her på siden, så bliver du ført videre til Googles hjemmeside, hvor du kan hente den smarte Google Drive-klient til din computer!

Download Google Drive her

Screenshots
Detaljeret information
Downloads
2.233

Version


Tilføjet
11-10-2017
Kompatible systemer
Windows, Mac, iOS & Android

Størrelse
Mb

Licens
Freeware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
Google
Detaljeret information
Downloads
2.233
Version
Tilføjet
11-10-2017
Kompatible systemer
Windows, Mac, iOS & Android
Størrelse
Mb
Licens
Freeware
Opdateret
11-08-2022
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
Google
5 0 4

Afinstallering af Google Drive

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Google Drive fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find Google Drive, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle Google Drive være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.