Programmer » Internet / Netværk » Fildeling

Dropbox download

Del filer eller synkroniser dem med Dropbox. Dropbox kan downloades gratis lige her.

Dropbox er den mest populære software til fildeling og filsynkronisering, og det er forståeligt. Dropbox gemmer dine dokumenter og filer i skyen, og du kan vælge hvilke filer som du ønsker at hente ned. Dette betyder at du sparer en masse plads på din computer. Derudover kan du hurtigt lægge en fil i Dropbox-mappen, som dem du har delt denne mappe med, kan åbne med lethed.

Denne form for fildeling er væsentlig hurtigere end hvis du skulle ’nedpakke’ filen eller sender den over eksempelvis e-mail. Det er selvfølgelig nødvendigt at oprette en Dropbox bruger, før at du kan benytte programmet. En gratis bruger giver dig 2 gigabyte skyplads, som du frit kan benytte. Der er umiddelbart ingen begrænsning for hvor stor en fil du ligger op på én gang, så længe den selvfølgelig maksimalt er 2 gigabyte. Hvis du ønsker mere skyplads tilbyder Dropbox også attraktive abonnementer, som giver dig frit spil med plads.

Hvordan virker det?

Dropbox opretter en mappe på dine computere, smartphone m.v. hvori du kan placere filer, som du har adgang til fra de forskellige enheder, du skal blot logge ind med din bruger. Mappen fungerer som en almindelig Windows-mappe, men heri er dine udvalgte, fuldt synkroniserede filer.

Dropbox er et sikkert sted at placere sine filer, og kun dem du giver adgang, kan få adgang til filerne. Det betyder at det også er muligt at benytte Dropbox som en online backup.

Fordelen

Den største fordel ved Dropbox er synkroniseringen. Som eksempel, så kan du sidde på kontorets computer og arbejde på et projekt og automatisk gemme det i din Dropbox mappe. Det betyder at når du kommer hjem, og starter din hjemmecomputer så kan du fortsætte præcis der hvor du slap, så frem at du er logget ind med samme bruger. Synkroniseringen er automatisk, så Dropbox henter automatisk mulige projekter ned, så du kan åbne dem uden ventetid.

Det er muligt at slå synkroniseringen fra, eller vælge hvilke undermapper, som skal synkroniseres. Et andet eksempel kunne være hvis du sad på din bærbar i en café og arbejder på et tekstdokument. Når du så kommer hjem eller på kontoret åbner du blot din computer med Dropbox installeret og kan direkte åbne dokumentet. Det kunne også være at dine familiemedlemmer, kollegaer eller venner arbejdet på et projekt sammen, så kan i ”invitere” hinanden til en Dropbox hvorefter i kan synkronisere arbejdet automatisk. Det er ikke nødvendigt at trække de forskellige filer og dokumenter over i Dropbox mappen hver gang man gør en ændring. Hvis du dokumentet/filen liggende i Dropbox fra starten, så gemmer det også ændringer automatisk i samme mappe.

Mulige alternativer

Der eksistere en del forskellige fildelingsmetoder, og hvis vi snakker tekstdokumenter, så er Google Docs ekstremt populært. Google Docs er et fremragende produkt, men kan hurtigt ende med at blive langsomt hvis der bliver placeret for mange filer i projektet. Hvis du har prøvet både Dropbox og Google Docs, så vil vi referere til vores fildelingskategori, som du finder på dette link. Her kan du finde et hav af software, og helt sikket et som er passer dig bedst.

Design og brugeroplevelse

Dropbox har den klassiske farvekombination af hvid og blå, hvilket givet et tidsløst og minimalistisk design. Når du åbner Dropbox på fuldskærm, så er det ganske overskueligt og let at navigere i de forskellige mapper. Ved at minimere Dropbox, så ligger programmet nede i højre side.

Når du minimerer programmet, og skal åbne diverse funktioner gennem den lille firkant, så kan det virke ganske overskueligt. Som standard får man også en meddelelse hver eneste gang nogen foretager en ændring i Dropbox mappen. Disse meddelelser kan være ret irriterende, og det er muligt at slå dem fra. Der er dog nogle meddelelser som kræver et besøg på Dropboxs hjemmeside for at slå helt fra. Men, på nær begrænsninger for afmelding af meddelelser, så er designet ikke til at klage over. 

Konklusion

Uanset om du benytter Dropbox til erhverv eller personligbrug, så er det helt sikkert en ekstrem brugbar software. Den typiske internetbruger har en væsentlig hurtig internetforbindelse, hvilket gør at synkronisering sker ganske flydende. Dropbox har også sikret sig at deres servere kan håndtere stor trafik.

Vi har selv benyttet Dropbox i mange år efterhånden, og vi har aldrig oplevet at serverne har været nede. Dertil, så bliver Dropbox også hyppigt opdateret. Opdateringer som bringer designforbedringer, hastighedsforbedringer, samt sikkerhedsforbedringer. Ved disse opdateringer, så er man altid sikret at Dropbox vil forblive en aktuel fildelingssoftware. Alt i alt, så har langt de fleste behov for et godt system til at dele filer. Dropbox levere varen, og med Dropbox betyder det at man aldrig har behov for en USB-nøgle igen. Vi benytter som sagt selv Dropbox både privat og til arbejde, og kan helt sikkert anbefale det.  

Et fantastisk program. Leder du efter DropBox til Mac? Klik her.

Download Dropbox her

Screenshots
Detaljeret information
Downloads
4.331

Version


Tilføjet
09-03-2011
Kompatible systemer
Windows, Mac, Linux, iOS & Android

Størrelse
Mb

Licens
Freeware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
Dropbox, Inc.
Detaljeret information
Downloads
4.331
Version
Tilføjet
09-03-2011
Kompatible systemer
Windows, Mac, Linux, iOS & Android
Størrelse
Mb
Licens
Freeware
Opdateret
01-05-2023
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
Dropbox, Inc.
3 0 12
100 kr

Afinstallering af Dropbox

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Dropbox fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find Dropbox, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle Dropbox være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.