Spil » Barn & familie

Kryds og Bolle download

Savner du et godt spil kryds og bolle? Og måske er du også samtidig glad for quiz-spil? Den danske udvikler Flembo har lavet et spil til Windows, hvor begge dele kombineres, og spillet kan downloades helt gratis!

Kryds og Bolle fra den danske udvikler Flembo er ifølge spillets hjemmeside inspireret af et quiz-program ved navn “Stjerner på stribe”. Vi har desværre ikke set dette TV-program, men det er vores indtryk, at der i programmet spilles et spil, der er en slags blanding mellem et quiz-spil og et kryds og bolle-spil. Det er i hvert fald sådan, som Flembos spil fungerer, hvor to deltagere spiller mod hinanden!

Vi har testet Kryds og Bolle på en PC med Windows 11, og her på siden kan du læse om, hvordan det fungerer og se forskellige billeder fra spillet. Derudover kan du også læse om vores erfaringer med spillet, og allernederst kan du læse vores konklusion, hvor vi fortæller dig, om vi kan anbefale dig at prøve det.

Sprog og tilgængelighed

Som det allerede er nævnt, så er Kryds og Bolle udviklet af den danske udvikler Flembo. Derfor er spillet også på dansk, hvilket sandsynligvis vil glæde de af vores brugere, der foretrækker spil og software med dansk sprog.

Med hensyn til understøttede platforme, så er Kryds og Bolle udelukkende udviklet til Windows. Bruger man Mac eller en anden platform, så er man velkommen til at kigge på alle de andre spil, som man kan læse om her på vores hjemmeside ved at klikke her.

Download og installation

At hente og installere Kryds og Bolle er en super nem proces. Hvis du selv ønsker at prøve spillet, så trykker du bare på download-knappen her på siden. Herefter bliver du ført videre til Flembos officielle hjemmeside, hvor du kan downloade den nyeste udgave af spillet. Som det ses på nedenstående GIF-billede, så tager installationen kun et øjeblik.

Medmindre du har nogle bestemte ønsker til, hvordan spillet skal installeres på computeren, så kan du bare trykke på næste-knappen. Det er dog måske en god idé at takke ja til en genvej på skrivebordet, hvis du gerne vil have hurtig adgang til spillet. Alternativt kan du selvfølgelig også selv oprette sådan en genvej på et senere tidspunkt.

Spillet og dets brugerflade

Brugerfladen i Kryds og Bolle består af to forskellige vinduer. Først og fremmest er der vinduet med deltagerpanelet. Et GIF-billede af dette panel i aktion kan ses allerøverst i artiklen her på siden. Derudover, så er der også vinduet, som udvikleren Flembo kalder for kontrolboksen, og dette vindue kan ses herunder denne tekst.

Det er hverken muligt at slå vinduerne sammen eller køre spillet i fuld skærm, og umiddelbart synes vi, at det er lidt forvirrende, at Kryds og Bolle spilles med to forskellige programvinduer på skærmen. Der gik i hvert fald lige et øjeblik, før vi selv regnede ud, hvordan spillet fungerer.

Men hvordan spiller du så spillet? Kort sagt, så består deltagerpanelet af fiktionelle personer og er bygget op som et kryds og bolle-spil, og ovre i kontrolboksen vælger du en af disse deltagere. Herefter bliver den pågældende deltager bedt om at besvare et quiz-spørgsmål, og du skal nu vurdere, om du er enig eller uenig med deltagerens svar. Svarer du rigtigt, så kan du tegne et kryds eller en bolle i det pågældende feldt.

Ønsker du at oprette nye quizzer, så er det selvfølgelig muligt, men du kan også vælge at spille med de 3 medfølgende quizzer, der er inkluderet med spillet fra starten.

På den ene side er spillet egentlig relativt simpelt, men på den anden side synes vi også, at det er lidt kompliceret, at spillet hverken er et klassisk kryds og bolle-spil eller et quiz-spil. Vi forstår godt, at man har forsøgt at lave en spændende kombination af de to, men vi er lidt skeptiske over for resultatet. Desuden ser brugerfladen relativt gammeldags ud, da den ikke ligner et moderne program. Det er selvfølgelig op til dig at vurdere, om du føler, at dette er et problem.

Brug for hjælp til spillet?

Hvis du har brug for hjælp til spillet (fx til spillets regler eller til at oprette nye quizzer), så er der heldigvis en masse hjælpe-sider i programmet, som du kan læse. Dem finder du ved at klikke på menupunktet “Information” i toppen af programmet.

Herinde kan du læse om, hvordan du spillet spiller, opretter nye quizzer, ændrer på deltagerpanelet og meget andet.

Konklusion

Overordnet set, så synes vi, at Kryds og Bolle er et okay spil. Det er ikke det bedste spil, som vi har prøvet, men det er alligevel et fint lille spil, når man tænker på, at det er gratis.

Spillets brugerflade har ikke et særlig moderne udseende, og vi er lidt skeptiske omkring det her med at kombinere det klassiske kryds og bolle-spil med en masse quiz-spørgsmål. Vi foretrækker nok enten at spille kryds og bolle for sig selv eller et quiz-spil for sig selv. Alligevel vil vi gerne pointere, at Kryds og Bolle fungerede upåklageligt i vores test, og på intet tidspunkt oplevede vi nogle problemer med det på vores PC med Windows 11.

Så hvis du synes, at kombinationen af kryds og bolle og quiz lyder spændende, så synes vi bestemt, at du skal overveje at prøve spillet. Hvis du hellere vil prøve et andet spil, så er der mange af slagsen her på Download.dk, og vi tilføjer hele tiden flere spil til vores hjemmeside.

DownloadKryds og Bolle 1.0
Screenshots
Detaljeret Information
Klik her for at afgive din egen stemme

320

1.0

https://www.flembo.dk/sendmail.asp
Windows

22.2 Mb

Freeware

18-10-2022
Kontakt os via email

Klik her

Flembo

Detaljeret Information
Der er endnu ingen stemmer
Klik her for at afgive din egen stemme
320
1.0
Kontakt os via email
22.2 Mb
Freeware
18-10-2022
Kontakt os via email
Klik her
Flembo
14-11-2022

0 0 1
0

Afinstallering af Kryds og Bolle

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Kryds og Bolle fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find Kryds og Bolle, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle Kryds og Bolle være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.