Spil » Action

Warsow download

Søger du et spændende skydespil til din computer? Så download Warsow gratis og spil online mod andre spillere fra hele verden!

Her på Download.dk er vi altid på jagt efter spændende og underholdende spil til vores hjemmeside! I denne artikel kan du læse mere om skydespillet Warsow, der er et såkaldt “first person shooter”, hvilket betyder, at du ser det samme perspektiv som din karakter. Derfor er dit våben i front, og musemarkøren er dit sigtekorn. Warsow har efterhånden en del år på bagen, men det er på mange måder stadig et fint spil, som du kan spille både offline og online mod andre spillere!

Warsow er både tilgængelig til Windows, Mac og Linux. Det er en kæmpe fordel, for så kan du spille spillet på stort set alle computere, og du har også mulighed for at dyste mod dine venner, selv hvis de bruger et andet styresystem end dig. Du kan se en lille bid gameplay fra spillet på GIF-billedet herunder.

Vores mini-anmeldelse her på siden er delt op i en række sektioner. Først og fremmest kigger vi på, hvordan Warsow downloades og installeres, og derefter går vi i dybden med selve spillets gameplay. Til sidst opsummerer vi vores samlede vurdering i en konklusion. God fornøjelse med vores anmeldelse og selvfølgelig held og lykke med spillet!

Download og installation

Når du klikker på download-knappen i bunden af siden, så bliver du automatisk ført videre til Warsows officielle hjemmeside, hvor du kan downloade spillet. Der er alle installationsfilerne til både Windows, Mac og Linux nemlig tilgængelige. Det er Windows-versionen, som vi selv testede i forbindelse med udarbejdelsen af denne anmeldelse, og installationsfilen til version 2.1.2 fyldte cirka 430 MB.

Ovenstående GIF-billede viser installationsprocessen på vores PC med Windows 11. Undervejs havde vi muligheden for vælge vores nickname (spillernavn) og farve i spillet, men som det kan ses på skærmbilledet herunder, så kan man også springe denne del over og udfylde disse ting senere under “Options” i hovedmenuen.

Da Warsow var færdiginstalleret, optog spillet cirka 455 MB plads på vores harddisk.

Kom godt i gang med tutorial-banen

Helt grundlæggende er Warsow et skydespil ligesom mange andre, men alligevel kræver det en hel del øvelse at blive rigtig god til det. Efter installationen af spillet anbefaler vi derfor, at du som det første spiller dig igennem tutorial-banen. Denne bane introducerer dig nemlig til de vigtigste controls, så du er godt klædt på, når du senere skal spille mod enten computerstyrede bots eller andre spillere online. Du starter tutorialen ved at vælge “New Game” i hovedmenuen og derefter klikke på “Gameplay tutorial”.

I starten bliver du introduceret til de forskellige controls. Du kan selvfølgelig sagtens tilslutte en controller og bruge den, men hvis du spiller med mus og tastatur, så foregår bevægelse helt enkelt med WASD-tasterne. Det betyder, at du går frem med W-tasten, går til højre og venstre med A- og S-tasterne og går tilbage med D-tasten. Derudover bruger du musen til at styre, hvor du kigger hen. Når du senere får fat i forskellige våben, så bladrer du desuden mellem dem med musens rullehjul.

Warsow byder på mange forskellige baner med platforme, ramper, gelændere og meget andet, og derfor er det vigtigt, at man træner, hvordan man bevæger sig hurtigt og hopper korrekt. Blandt andet lærer du i tutorial-banen, at højre museklik bruges til at lave et såkaldt “dash”, hvor din karakter hopper meget hurtigt fremad for at øge accelerationen. Dette ses på ovenstående GIF-billede, hvor der i starten laves et dash til at få fart på, inden der hoppes over adskillige platforme for at komme hen til den anden side af rummet. Dash-bevægelsen kan også bruges til at lave et såkaldt “walljump”, hvor du bruger en væg som støtte til at hoppe videre til en anden platform.

Mod slutningen af tutorial-banen viser spillet dig de forskellige våben. Disse kan du også læse meget mere om i det følgende afsnit.

De forskellige våben

I Warsows tutorial-bane bliver du præsenteret for spillets våben, samt deres forskellige styrker. Alle våbnene er også beskrevet i listen herunder:

- Lasergun: Dette våben skyder en kontinuerlig stråle, der samtidig også kan bruges til at skubbe fjender tilbage. Lasergun skal aldrig reloades.
- Machinegun: Her er et våben, der skyder meget hurtigt og samtidig kan bruges over lange distancer. Relativ kort reload-tid.
- Grenade Launcher: Brug dette våben til at skyde granater i en kurve. Medium reload-tid.
- Electrobolt: God til at gøre stor skade på lange distancer. Lang reload-tid.
- Rocket Launcher: Våbnet her bruges til at affyre raketter, og disse egner sig godt til relativt korte distancer. Medium reload-tid.
- Riotgun: Dette våben skyder med hagl, der spreder sig. Medium reload-tid.
- Plasmagun: Brug dette våben til at fyre såkaldte plasma-projektiler med. Godt til både korte og lange distancer.

Maps, spiltyper og servere

Når du befinder dig i spillets hovedmenu og klikker på “New Game” for at starte et nyt spil, så bliver du præsenteret for alle spillets forskellige maps (baner) og spiltyper. Vi talte antallet af maps, og hvis vi ikke tager fejl, så er der 37 forskellige at vælge mellem. Desuden kan der vælges mellem de følgende 11 spiltyper: Bomb and Defuse, Clan Arena, Capture the Flag, CTF: Tactics, Duel Arena, Deathmatch, Duel, Free for All, Headhunt, Race og Team Deathmatch.

Vi har desværre ikke haft tid til at prøve hverken alle maps eller alle spiltyper, men der er jo et kæmpe antal af begge dele, så det er vores vurdering, at det vil tage de fleste spillere lang tid at spille sig igennem alt indholdet. Grafikken er ikke perfekt, men fordi spillets visuelle stil er lidt tegneserie-agtig, så er det ikke et problem, at alting ikke ser helt realistisk ud.

Udover at starte et lokalt offline spil på din egen computer, så har du selvfølgelig også mulighed for at spille Warsow mod andre over internettet. Da vi testede Warsaw, var der en del online servere at vælge mellem, men kun på en enkelt af dem var der online spillere på. Det er ærgerligt, synes vi. Vi ved ikke, om der er flere online om aftenen, men i forhold til dette er det måske værd at være opmærksom på, at Warsow faktisk ikke har modtaget en større opgradering i årevis. Derfor er spillet ved at have en del år på bagen, og dette kan således måske også være skyld i, at Warsow desværre ikke længere er så populært som tidligere.

Konklusion

Når man tænker på, at Warsow er gratis og tilgængelig til både Windows, Mac og Linux, så synes vi, at det er et rigtig fint spil. Det er ikke perfekt, og grafikken er måske heller ikke noget at prale af, men spillet er underholdende, og der er et stort antal af baner og spiltyper, som man kan prøve. Desuden er det også muligt at udfordre andre mennesker online. Da vi selv testede spillet, var der dog ikke særlig mange spillere online, hvilket måske kan forklares med, at Warsow efterhånden er et halvgammelt spil. Derfor lander vi på vurderingen 3 ud af 5 stjerner. Warsow kan ikke måle sig med moderne skydespil, men hvis du leder efter et gratis af slagsen, så synes vi, at du skal overveje at prøve det!

DownloadWarsow 2.1.2
Screenshots
Detaljeret Information
Klik her for at afgive din egen stemme

159

2.1.2
Windows, Mac & Linux

455 Mb

Freeware
Kontakt os via email

Klik her

Chasseur de Bots
Detaljeret Information
Der er endnu ingen stemmer
Klik her for at afgive din egen stemme
159
2.1.2
Kontakt os via email
455 Mb
Freeware
Kontakt os via email
Klik her
Chasseur de Bots
0 0 1
100 kr
0

Afinstallering af Warsow

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Warsow fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find Warsow, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle Warsow være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.