Spil » Action

Alan Wake II download

13 år efter det første Alan Wake-spil er der nu udkommet en efterfølger! Er toeren også et mesterværk? Køb og download spillet til Windows, Xbox og PlayStation!

Husker du Remedy Entertainments originale Alan Wake-spil, som udkom tilbage i 2010? Spillet fik fantastiske anmeldelser og er i dag betragtet af mange som et moderne mesterværk! Dette skyldes i høj grad den mørke Twin Peaks-inspirerede stemning i den lille by Bright Falls, hvor man styrede helten og forfatteren Alan Wake gennem de mange mysterier og gåder. Selvom der senere udkom adskillige DLCs og spil i serien, så forblev historien uafsluttet. Den 27. oktober 2023 fortsatte eventyret dog endelig, da Remedy Entertainment var tilbage med Alan Wake 2! Her er tale om et uhyggeligt spil i horror-genren, som er perfekt til at fejre Halloween med!

Her på Download.dk tester vi ofte spil og programmer, inden vi udgiver anmeldelser eller artikler om dem, men dette er desværre ikke tilfældet med Alan Wake II. Spillet er også først lige udkommet for meget kort tid siden. Alligevel har vi valgt at skrive om Alan Wake II, da det er længe ventet og helt klart et af årets spil i 2023! Læs desuden anmeldelser af meget andet software ved at besøge vores program-side og vores spil-side. God fornøjelse!

Understøttede systemer og spilbestilling

Som nævnt, så udkom Alan Wake II den 27. oktober 2023. Spillet er understøttet på følgende systemer: PC (Windows), PlayStation 5, Xbox Series X og Xbox Series S. De specifikke systemkrav til PC kan du finde inde på Epic Games’ hjemmeside på dette link, men der er ingen tvivl om, at Alan Wake II er udviklet til moderne hardware. Årsagen til dette er selvfølgelig, at grafikken har fået en kæmpe opgradering sammenlignet med det originale Alan Wake-spil fra 2010.

Alan Wake II købes via spillets officielle hjemmeside! På publiceringstidspunktet af denne artikel kunne der vælges mellem en Standard Edition og Deluxe Edition, hvor sidstnævnte er dyrere og indeholder en række af bonusindhold. Desværre er der ingen gratis demo tilgængelig, som du kan teste, inden du beslutter dig for, om du har lyst til at betale for spillet, men du kan selvfølgelig tage et kig på de forskellige billeder her på siden. 

Vi ved, at der stadig eksisterer en del fans af fysiske medier, men Alan Wake II kan desværre kun købes digitalt. Dette betyder altså, at du ikke kan købe et fysisk cover med en disc, hvilket er ærgerligt, synes vi, da det jo altid er fedt at have ens yndlingsspil stående fremme på en hylde, så alle kan se dem.

Uhyggen fortsætter 13 år senere

Mystik og uforløste ender er begge centrale elementer i Alan Wake-spilserien! Af denne grund blev historien aldrig afsluttet. Du skal nok heller ikke forvente at få svaret på alt i Alan Wake II, men vi er sikre på, at spillet alligevel kommer til at være en central brik i det samlede mysterium! Som du måske husker fra de tidligere spil, så blev den centrale helt og forfatter Alan Wake fanget i det såkaldte “Dark Place”, og nu her 13 år senere kan du endelig få svaret på, om han endelig undslipper ondskaben!

Denne toer byder også på en helt ny central karakter, nemlig den kvindelige FBI-agent Saga Anderson, som kan ses på ovenstående billede. Udover Alan Wake, så kommer du også til at styre hende i store dele af spillet. Dette betyder altså, at historien udspiller sig fra to forskellige perspektiver. Det er super spændende, synes vi, og det er dejligt, at spiludvikleren ikke hviler på laurbærrene, men i stedet byder på en masse nye elementer.

Meget mere har vi dog ikke lyst til at afsløre, da vi synes, at det er bedre at opleve alle overraskelserne i løbet af spillet. Du kan dog få en bedre fornemmelse af, hvad Alan Wake II er for en størrelse ved at se YouTube-videoen, som vi har indsat ved siden af denne artikel. Sammenlignet med det originale Alan Wake-spil, så virker uhyggen til at have fået et væsentligt nyk opad, så vi anbefaler bestemt ikke Alan Wake II til hverken børn eller sarte sjæle. Heldigvis har vi dog anmeldt masser af børnevenlige spil her på Download.dk.

Er Alan Wake II et nyt mesterværk?

Et af de store spørgsmål er selvfølgelig, om Alan Wake II kan leve op til kvaliteten af det originale spil, der i dag betegnes af mange som en udødelige spilklassiker. Umiddelbart virker svaret til at være et rungende ja! I forbindelse med udarbejdelsen af denne tekst i november 2023, tjekkede vi Metacritic, og der havde Alan Wake II en såkaldt “Metascore” på hele 88 ud af 100, hvilket betyder, at spillet er blevet rigtig godt modtaget af langt de fleste anmeldere. Hvis du er fan af det originale Alan Wake-spil, så er der altså ingen tvivl om, at Alan Wake II er et af 2023s absolut vigtigste spil! Vi håber, at du får svar på de mange mysterier her 13 år senere!

Husk at spille etteren først!

Hvis du aldrig har spillet det originale Alan Wake-spil, så er det bestemt ikke for sent! Tilbage i 2021 blev det nemlig restaureret af Remedy Entertainment og genudgivet under titlen “Alan Wake Remastered”. Denne opdaterede udgave er tilgængelig til henholdsvis PC (Windows), Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, PlayStation 5 og Nintendo Switch. God fornøjelse med Alan Wake 1 og 2!

NB: Kilden til alt billed- og videomateriale her på siden er IGDB.com’s Alan Wake II-presseside.

DownloadAlan Wake II
Video
Screenshots
Detaljeret Information
Windows, PlayStation 5, Xbox Series X & Xbox Series S

Mb

Media
Kontakt os via email

Klik her

Remedy Entertainment
Detaljeret Information
Der er endnu ingen stemmer
Klik her for at afgive din egen stemme
99
Kontakt os via email
Mb
Media
Kontakt os via email
Klik her
Remedy Entertainment
0 0 1
0

Afinstallering af Alan Wake II

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Alan Wake II fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find Alan Wake II, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle Alan Wake II være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.