Programmer » Utilities » Diverse utilities

Widget Launcher download

Mangler du fx en kalender, en lommeregner eller en RSS-læser direkte på skrivebordet? Få det og meget mere med Widget Launcher, som kan downloades gratis!

Med Widget Launcher til Windows kan du placere forskellige widgets hvor som helst på dit skrivebord, hvilket kort sagt er en slags “mini-programmer” med forskellige funktioner. Blandt andet er der en kalender-widget, en lommeregner-widget og en RSS-widget. Hvis de medfølgende widgets ikke er nok for dig, så kan du også udvide værktøjet med endnu flere, men disse er dog ikke gratis og skal købes igennem Microsofts programbutik. Det hele kan du læse meget mere om i vores anmeldelse her på siden!

Så du kan få en visuel fornemmelse af Widget Launcher, så har vi placeret et GIF-billede herunder, hvor vi tilføjer tre forskellige widgets til vores skrivebord!

Anmeldelsen her på siden er delt op i en række under-overskrifter. Først og fremmest kan du læse om Widget Launchers tilgængelighed, samt hvordan du downloader og installerer værktøjet. Derefter er der nogle afsnit om brugerfladen og de forskellige indstillinger i Widget Launcher, og vi har også kort beskrevet muligheden for at købe ekstra widgets. Til sidst er der en opsummering af vores overordnede vurdering af Widget Launcher. God fornøjelse!

Tilgængelighed og installation

Først og fremmest synes vi, at det er værd at nævne, at Widget Launcher udelukkende er tilgængelig til Windows. Værktøjet kræver også, at du har en af de nyeste versioner af Windows installeret på din PC, for det hentes og installeres nemlig igennem Microsofts officielle programbutik Microsoft Store. Hvis du bruger et andet styresystem, fx macOS eller Linux, så anbefaler vi, at du kigger på nogle af mange andre programmer, som vi også har skrevet om her på Download.dk.

Installationen af Widget Launcher er en hurtig og nem proces. Først og fremmest skal du starte med at rulle ned i bunden af denne side og trykke på vores download-knap. Herefter bliver du automatisk dirigeret videre til Widget Launcher i Microsoft Store, hvor du blot skal klikke på installationsknappen.

Vi testede Widget Launcher på Windows 11, og som det kan ses på det ovenstående GIF-billede fra vores computer, så tager installationen kun et kort øjeblik.

Mens vi her på Download.dk har anmeldt masser af software med dansk sprog, så kan Widget Launcher desværre kun bruges på engelsk. Værktøjet er dog super nemt at bruge, så det er vores vurdering, at dette ikke er et problem for de fleste.

Brugerflade

Når installationen af Widget Launcher er fuldført, så tager det ikke lang tid at at komme i gang med værktøjet og få en masse widgets placeret på skrivebordet. Brugerfladen er nemlig meget overskuelig og simpel at forstå.

Som det nævnes senere i anmeldelsen, så er det muligt at tilkøbe flere widgets, men som standard havde vi på vores egen PC adgang til de følgende 12 gratis widgets: Calculator, Calendar, CPU Meter, Currency Converter, Digital Clock, Notes, RSS Feed, Slideshow, Square Clock, Unit Converter, Weather og World Clock.

Widgets kan placeres alle steder på skrivebordet, og så er det muligt at lege lidt med deres udseende. Først og fremmest kan du vælge mellem to forskellige skins, hvor det ene er mørkt og kan indstilles i forskellige nuancer af blå, mens det andet er lyst og kan indstilles i forskellige nuancer af grøn. På GIF-billedet øverst i denne anmeldelse ses det mørke skin, og på skærmbilledet herover anvender vi det lyse skin. Derudover kan du selv styre niveauet af transparens, hvilket bestemmer gennemsigtigheden af dine widgets.

Mens at Widget Launcher altså har en fin brugerflade, så synes vi desværre samtidig, at værktøjet halter lidt i forhold til funktionalitet. De forskellige widgets er nemlig ikke særlig avancerede. Selvom der eksempelvis er adskillige ur-widgets og en kalender-widget, så indeholder ingen af disse en alarm-funktion, hvis man nu gerne vil påmindes om noget vigtigt på et senere tidspunkt. De er altså mest af alt visuelle widgets, der udelukkende viser tiden og datoen. Det kan være, at du ikke behøver mere funktionalitet end dette, men vi synes, at det ville klæde Widget Launcher med lidt flere funktioner.

En af vores favorit-widgets er værktøjets RSS-læser, som kan indstilles til at vise nyheder fra en valgfri RSS-side. Rigtig mange nyhedssider, aviser og blogs tilbyder RSS, så med denne widget kan du få adgang til alle de senester indlæg fra dine yndlingshjemmesider direkte på skrivebordet. Super smart!

Indstillinger i Widget Launcher

Widget Launchers indstillinger tilgår du ved at åbne værktøjet og klikke på “Settings” nede i venstre hjørne. Eftersom Widget Launcher er et virkelig simpelt værktøj, så er der ikke mange indstillinger at bekymre sig om.

Den nok vigtigste indstilling er muligheden for at vælge, om dine widgets skal placerst forrest eller bagerst på skærmen. Hvis du placerer dem forrest, så vil de altid være synlige på skærmen. For mange er det dog nok at foretrække i stedet at have widgets placeret bagerst, så de aldrig overlapper med andre åbne programmer, hvilket også er værktøjets standard-indstilling.

Køb af ekstra widgets

Til slut vil vi gerne nævne, at det er muligt for dig at tilkøbe ekstra widgets til Widget Launcher. Disse købe-widgets finder du ved at åbne værktøjet og klikke på knappen “Featured” ude i venstre side.  Vi vil dog gerne understrege, at vi ikke selv har gjort brug af denne mulighed, da vi udelukkende har testet de gratis widgets, der automatisk følger med som standard.

Som det kan ses på ovenstående GIF-billede, så kan du eksempelvis klikke på “Pro Widgets for Widget Launcher”, hvilket fører dig videre til Microsoft Store, hvor du kan læse mere om denne udvidelse. Den koster £3,19 og indeholder eksempelvis en oversætter-widget, en ordbogs-widget og en funktion til automatisk udskiftning af baggrundsbilledet på skrivebordet.

Konklusion

Widget Launcher er på ingen måde perfekt, men vi synes overordnet set, at det er et fint værktøj.

Den største svaghed er nok, at de forskellige widgets er meget simple, og vi savner derfor nogle flere funktioner. Til gengæld skal Widget Launcher helt klart have ros for programmets simplicitet og den gode brugerflade. Desuden er vi især vilde med værktøjets RSS-widget, som giver dig mulighed for at se de seneste nyheder og blogindlæg direkte på skrivebordet. Og så er det jo også muligt at udvide programmet ved at tilkøbe flere widgets, selvom vi ikke selv har testet denne mulighed.

Hvis du også selv vælger at downloade Widget Launcher, så ønsker vi dig held og lykke med værktøjet! Desuden skal du vide, at vi hele tiden opdaterer Download.dk med nyt indhold, så vi håber, at du besøger vores hjemmeside igen inden så længe!

Download Widget Launcher 4.0.5 her

Screenshots
Detaljeret information
Downloads
206

Version
4.0.5

Tilføjet
29-03-2023
Kompatible systemer
Windows

Størrelse
298 Mb

Licens
Freeware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
Chan Software Solutions
Detaljeret information
Brugernes Vurdering
Der er endnu ingen stemmer
Klik her for at afgive din egen stemme
Downloads
206
Version
4.0.5
Tilføjet
29-03-2023
Kompatible systemer
Windows
Størrelse
298 Mb
Licens
Freeware
Opdateret
04-04-2023
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
Chan Software Solutions
0 0 1

Afinstallering af Widget Launcher

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Widget Launcher fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find Widget Launcher, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle Widget Launcher være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.