Programmer » Utilities » Diverse utilities

Hard Drive Eraser download

Hard Drive Eraser kan downloades gratis her.

Når man sletter filer på sin computer, bliver de i realiteten faktisk ikke slettet. De bliver bare komprimeret ned til en ubetydelig størrelse, der ikke kan læses af dit system. Det betyder principielt at folk med det rigtige værktøj og software kan få adgang til de ting, du troede var slettede, hvis du for eksempel sælger din gamle computer til en forretning eller et andet menneske.

Det kan for nogen anses som uhensigtsmæssigt, men med Hard Drive Eraser af producenten Hard Drive Eraser behøver du ikke frygte for at nogen kommer i kontakt med personlige filer, du troede du havde slettet. Hard Drive Eraser sørger for at du kan videregive eller sælge din computer uden at støde på ubehagelige problemer.

Først og fremmest: Fragmentering er ikke løsningen på dit problem

Mange folk, når de skal sælge eller videregive deres computer, fragmenterer harddisken i den gode tro at filerne så for bestandigt er væk, og at man trygt og sikkert kan videregive den. Desværre forholder det sig bare ikke sådan. Dataen findes stadig på din computer, og folk med potentielt dårlige intentioner kan få fat i disse data selv med gratis software.

Det har vist sig at mange folk, der handler med brugte computere, har en tendens til at gennemgå den data, du troede du havde slettet for at finde noget ”interessant”. Det kan være information man kan videresælge eller det kan bruges til afpresning i det mest ekstreme scenarie. Hvordan undgår man så det?

Hard Drive Eraser går skridtet videre end fragmentering. Softwaren skriver en masse binære data oveni din harddisk, der gør det praktisk talt umuligt at læse de slettede filer. Det er en betydeligt længere proces end fragmentering, men hvis du virkelig vil have dig selv beskyttet, er det bestemt tiden værd.

Op til flere metoder for at slette datarester på din harddisk

Hard Drive Eraser giver dig fire forskellige valgmuligheder (Shredding Schemes), når det kommer til at sløre gamle data på din harddisk. Den mest simple og hurtigste mur, programmet kan sætte op, er ”Write Zeros”. Det her er den svageste og nemmeste mur at bryde ned for en, der gerne vil have fat i dine data, så den er nok ikke optimal medmindre du har travlt.

Er man virkelig paranoid omkring at nogen skulle få fat på din slettede data, er den fjerde og sidste valgmulighed nok noget for dig. Den hedder ”Peter Guttman”, og er opkaldt efter computervidenskabsmanden af samme navn, der forsker i digital sikkerhed. Bruger du den her funktion vil din data for bestandigt være ulæseligt. Prøver man at afkode dataen igen vil det tage år. Udvikleren af softwaren siger, at dette sjældent vil være nødvendigt da den overskriver dine filer med 35 lag i forhold til programmets normale 3.

Programmet tilbyder dig endda at overskrive data ud fra det amerikanske militærs specifikationer. Det fortæller blot endnu mere om, hvor effektivt og sikkert dette program er.

Til dig der ikke vil tage chancer med din data

Som en privatperson kan man sagtens have god grund til at værne om de ting, man har foretaget sig på sin computer. Ikke fordi man har gjort noget ulovligt, men det er private sager, som kun er til for private øjne. Med Hard Drive Eraser er du i hvert fald sikker på, at det også forbliver sådan.

Det er straks en anden sag, når det kommer til firmaer. Firmacomputere har ikke som sådan personfølsomme data på dem, men snarere firmafølsomme data. Information der potentielt kunne tillade folk at hacke ind i vigtige systemer og netværk, og beskadige firmaet. Derfor er det vigtigt, at hvis man står med en firmacomputer, der enten skal smides ud eller repareres, at man altid sørger for at bruge et værktøj som Hard Drive Eraser først. På den måde dæmmer man op for potentielle sikkerhedshuller, som snedige folk ville kunne udnytte.

Gratis og effektiv sikkerhed i topklasse

Der findes en række programmer som Hard Drive Eraser på markedet der er gratis, men ikke mange med samme finesse og effektivitet. Programmet er utroligt let at bruge, og kræver kun ganske få klik. Men disse få klik er yderst vigtige, da de forhindrer folk i at få adgang til for eksempel fotos og videoer, du absolut ikke vil have dem til at se.

Det er en front på computersikkerhedsområdet, mange ikke er klar over findes, og derfor er den også en af de mest sårbare. Med Hard Drive Eraser kan denne front sikres og ultimativt kan du også sove trygt om natten, velvidende at dine vigtige data ikke ligger i tilfældige folks hænder. Og så er det endda gratis, hvilket altid er fantastisk.

Utroligt simpelt og ligetil design

Hard Drive Eraser er definitionen på brugervenlighed. Der er ikke nogen komplicerede ting, man skal tage højde for, når man bruger programmet. Det handler bare om at vælge den effektivitet man ønsker, og blot lade programmet overtage styringen derfra. Der er desuden sektioner, der forklarer dig programmets formål og også en hjælpesektion, hvis du alligevel skulle blive i tvivl om noget. Udvikleren viser altså omtanke for dig som bruger af softwaren.

Brugerfladen er ikke noget moderne vidunder, og er derfor ikke flot udsmykket. Men man skal da også huske på, at som et værktøj til computeren er det en helt normal hammer, og der er der altså ikke grund til at lime diamanter på. Du bruger det én gang, og så er du sådan set færdig med softwaren, når computeren enten skal smides ud eller sælges.

Supplerende software

Vil man beskytte sin internetforbindelse fra at blive udspioneret af uvedkommende kan man med fordel tage en VPN i brug. En VPN maskerer din internetforbindelse, så ingen kan få adgang til dine søgninger, downloadhistorik osv. Et stærkt program til dette formål er Cyber Ghost af udvikleren CyberGhost. Programmet kan downloades gratis her.

Konklusion

Hard Drive Eraser er et perfekt og gratis stykke software, der sørger for at følsomme filer og andet data på din computer ikke kan tilgås af uvedkommende, når du enten sælger eller smider din computer ud. Bekymrer du dig om din sikkerhed kan dette program kun anbefales til dig.

Download Hard Drive Eraser 2.0 her

Screenshots
Detaljeret information
Downloads
7.458

Version
2.0

Tilføjet
10-12-2013
Kompatible systemer
Windows

Størrelse
0.6 Mb

Licens
Freeware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
Hard Drive Eraser
Detaljeret information
Downloads
7.458
Version
2.0
Tilføjet
10-12-2013
Kompatible systemer
Windows
Størrelse
0.6 Mb
Licens
Freeware
Opdateret
28-06-2019
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
Hard Drive Eraser
5 0 3

Afinstallering af Hard Drive Eraser

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Hard Drive Eraser fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find Hard Drive Eraser, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle Hard Drive Eraser være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.