Programmer » Multimedie » Billed-behandling

Microsoft Paint download

Her på siden kan du gratis downloade det altid populære Microsoft Paint.

Har du tidligere haft gang i tasterne på en Windows-computer, kender du sandsynligvis allerede til Microsoft Paint, der er verdens populæreste tegneprogram. Programmet har været at finde på Windows-styresystemer siden Windows 95, men er efterfølgende udeblevet fra en række computere. Derfor kan du her på siden downloade programmet helt gratis, mens du her nedenfor også kan læse mere om programmet, hvis du ikke er bekendt med det, eller blot ønsker en genopfriskning.

Programmets funktioner

Microsoft Paint var det første store billedredigerings- og tegneprogram, som satte standarden for denne type programmers layout og funktioner. Det var her man for første gang så en funktionsmenu, som den her foroven, som ikke bare var en drop-downmenu med beskrivelser, men som havde penslen, blyanten, malerspanden osv. I Microsoft Paint kan du i funktionsmenuen vælge i mellem at gøre brug af forstørrelsesglasset, farvevælgeren, tekstværktøjet, viskelæderet og blyanten eller farvespanden.

Ved siden af funktionsmenuen finder man penslen, der har fået sin helt egen menu, fordi den fylder meget i programmet, og fordi den kan modificeres til dine behov. Klikker du på den lille nedadgående pil under penslens billede, åbnes en menu, hvor du kan vælge hvilken type af pensel, du ønsker at gøre brug af.

Her kan du vælge imellem den almindelige pensel, to typer af kalligrafiske penne, en oliepensel, en vandfarvepensel, en markør, et farvekridt, en almindelig blyant og en airbrush, der er illustreret ved en spraydåse.

Programmets rolle over tid

Som nævnt har Microsoft Paint længe været et ekstremt populært tegneprogram, hvilket det stadig er den dag i dag. Andre alternativer er dog også kommet til, som har skærpet konkurrencen. Særligt programmet Adobe Photoshop har gjort sit indtog på markedet, og er blevet de professionelles foretrukne redigeringsprogram. Det har introduceret en lang række redskaber og egenskaber, som ikke findes i Microsoft Paint og andre lignende gratisprogrammer. Dette betyder dog ikke, at Microsoft Paint ikke stadig er et brugbart redskab til redigering af billeder. Til privat brug består billedredigering ofte i at beskære et billede, så man kun får det med, man ønsker.

Det foregår lynhurtigt, og grundet programmets brugervenlige layout, finder du også meget nemt markeringsværktøjet og beskæringsknappen, der er lokaliseret i menuen øverst.

Programmets udvalg af former og farver

For at gøre det letter for dig når du skal tegne eller lave illustrationer, stiller Microsoft Paint en række former til din rådighed. Disse kan du manipulere med, som det passer dig, så de får lige netop den form og størrelse, du har brug for. Af former kan du vælge imellem en cirkel, en række tre-, fire-, fem og sekskanter, pile der peger i forskellige retninger, stjerner, et hjerte, et lyn, en ret linje og en bølget linje. Bølgelinjen er særligt interessant, eftersom at du med den kan trække hvor som helst på linjen, hvorefter den vil bøje sig i den retning, du ønsker

I form-menuen finder du også to talebobler samt en tænkeboble. Disse er særligt brugbare, hvis du ønsker at lave eksempelvis en tegneserie eller et storyboard, da du med dem kan indsætte ord og tanker, til ellers stillestående billeder. En anden fundamental del af programmet, er dets farveudvalg. I Paint ser du i menuen en række forudindstillede farver, som du kan vælge imellem. Du er dog ikke begrænset til disse farver, og kan med et enkelt tryk på ’Rediger farver’ modificere farven lige så meget, som du lyster.

Paint 3D

Som nævnt har Microsoft Paint eksisteret lige siden Windows 95. Siden da er programmet selvfølgelig blevet opdateret et par gange, men ellers ligner det sig selv fra dengang af. Dette skyldes blandt andet programmets popularitet, som har gjort, at brugerne ikke ønsker de store ændringer i programmet. Derfor valgte Microsoft i 2017 at udgive et andet program kaldet Paint 3D, der skulle have alle de samme funktioner som det originale Paint, samt en række nye 3D-funktioner. I Paint 3D kan du eksempelvis integrere en række 3D-modeller, som giver dig en masse nye muligheder.

PNG, JPEG eller GIF

For at sikre brugerne at de billeder som produceres i Paint, er af den højeste kvalitet, kan du frit vælge imellem en række billedformater, som du ønsker at gemme i. De to mest populære billedformater - PNG og JPEG – er begge mulige at vælge, mens du også kan gemme billeder i GIF-format. Gemmer du en række billedsekvenser i GIF-format, kan du efterfølgende samle dem til en GIF med et andet program, der har dette formål.

Tilgængelighed

Paint er udviklet af Microsoft, der også står bag styresystemet Windows. Derfor er programmet kun tilgængeligt til computere med Windows’ styresystemer. Er du bruger af eksempelvis Mac eller Linux, kan du dog finde lignende gratisprogrammer på internettet og diverse app-stores. Microsoft Paint er som nævnt kompatibelt med samtlige af Windows’ styresystemer, og du skal derfor ikke bakse med installationen af programmet, da det går lynhurtigt.

Konklusion

Microsoft Paint er et simpelt men meget brugbart tegneprogram, der også kan redigere billeder. Programmet var det allerførste af denne type programmer, og satte derfor standarden for det layout, vi kender fra lignende programmer i dag. Derfor er programmets menu og funktioner også utrolig brugervenlige at navigere rundt i, og du skal derfor ikke have fat i en brugsvejledning for at benytte programmet. Den velkendte menu indeholder de klassiske redskaber som ’Marker’, ’Pensel’, ’Forstørrelsesglas’, ’Tekstværktøj’, ’Malerspanden’ og mange flere.

Programmet er udviklet af Microsoft, og derfor er det også kun muligt at downloade og installere programmet, hvis din computer bruger et af deres Windows styresystemer. I 2017 udkom en ny udgave af programmet kaldet Paint 3D, der indeholder alle de klassiske elementer fra det originale Paint, mens det også introducerede en række 3D-modeller, som du frit kan benytte. Både Paint 3D og det klassiske Paint er helt gratis at downloade, og bliver hurtigt uundværlige redskaber i din dagligdag, når du lynhurtigt skal beskære et billede, eller tilføje et stykke tekst.

Download Microsoft Paint her
Screenshots
Detaljeret information
Downloads
763

Version


Tilføjet
14-02-2019
Kompatible systemer
Windows

Størrelse
Mb

Licens
Freeware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
Microsoft Corporation
Detaljeret information
Downloads
763
Version
Tilføjet
14-02-2019
Kompatible systemer
Windows
Størrelse
Mb
Licens
Freeware
Opdateret
14-07-2023
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
Microsoft Corporation
5 0 1

Afinstallering af Microsoft Paint

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Microsoft Paint fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find Microsoft Paint, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle Microsoft Paint være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.