Programmer » » Overvågning

Speed Test download

SpeedTest er et populært program til hastighedstest og diagnose af dit internet. Download programmet gratis her.

En stabil internetforbindelse er helt essentiel for ens hverdag. Vi bruger internettet til at dele billeder, dokumenter og andre filer. Hvis man er foruden internet, så bliver ens hverdag hurtig til noget rod, og man vil møde kompliceret kommunikationsproblemer. Netop derfor er et program som SpeedTest fremragende at have til rådighed.

SpeedTest kan teste ens internetforbindelse, både i hastighed, men samtidig kan du også gennemgå diagnoser, så du kan se hvor din internetforbindelse har behov for forbedringer.

Undgå at blive snydt

Stort set alle internetudbydere leverer lavere internetforbindelse end hvad man betaler for. Det er ganske normalt, da der kan være adskillelige grunde til, at ens internet ikke er så stabilt så lovet. Men derfor skal man selvfølgelig ikke være bange for at klage, hvis ens internet er alt for ringe. Ved hjælp af SpeedTest kan man hurtigt, og overskueligt teste ens internetforbindelse og derved se om man får en tilfredsstillede hastighed.  

Programmet er ligeledes ganske anvendeligt, da man blot skal trykke på start knappen for at starte testen. SpeedTest vil dernæst helt automatisk finde den nærmest server, og efterfølgende teste ens ping, samt down- og upload hastighed.

Upload og download

Vi bliver ofte spurgt om forskellene på upload og download hastighed. Ens downloadhastighed er hvor hurtigt at man kan nedhente programmer. Hvis man f.eks. har en downloadhastighed på 20 MB/s, så kan man i teorien downloade en fil på 20MB på ét sekund. Det er dog sjældent at denne teori holder stik, da ens download altid er afhængigt af filens eksterne server. Hvis man f.eks. skal downloade et program fra vores hjemmeside, så vil du som bruger være begrænset af hvor hurtigt vores server registrerer dit download.  

Din upload hastighed er hvor hurtigt at du kan uploade filer. F.eks. hvis du skal uploade billeder til dine sociale medier. Upload hastigheden er oftest væsentlig lavere end ens downloadhastighed. Hvis man er så heldig at have fiberinternet, så er ens upload og downloadhastighed som regel nogenlunde den samme.

Hold øje med udviklingen

Selvom at man den ene dag har en forholdsvis tilfredsstillende internetforbindelse, så kan dette hurtigt ændre sig over tid. Med SpeedTest får man en overskuelig graf over ens testhistorisk, så man derved nemt og tilgængeligt kan holde øje med mulige ændringer.

Grafen illustrerer den maksimale internethastighed som man har opnået, samt hvilke ændringer der forekommer. For at få en så fyldestgørende graf som muligt, så kræver det selvsagt at man foretager hyppige tests. Den nederst linje er en tidslinje, så man frit kan navigere rundt.

Brugerdefineret præferencer

SpeedTest har enkelte brugerdefineret funktioner, som kræver en lidt mere avanceret tilgang. Vi anbefaler ikke at rode for meget rundt i dette, med mindre man søger et meget specifikt resultat. Der er mulighed for at ændre i den maksimale ping, download- og upload hastighed.

De angivne tal er i MB/s. Fordelen ved denne funktion er at man kan indstille programmet til at vise data på en måde, som passer ens behov.

Vedudviklet

Det er ingen hemmelighed, at der eksisterer et hav af programmer, som har samme primære funktion som SpeedTest. Men SpeedTest formår alligevel at adskille sig fra konkurrenterne. SpeedTest er aldeles veludviklet både i brug og design. Programmet er lynhurtigt til at foretage en hastighedstest, og mens testen er i gang, så vil programmet også automatisk føre de enkelte diagnoser. Det betyder at man efter en test har et fremragende overblik over ens internetforbindelses svage og stærke sider.

Efter test kan man desuden navigere rundt i et verdenskort, som er direkte integreret i SpeedTest. Verdenskortet indikerer hvor mange mennesker, som benytter sig af programmet, samt deres lokation i verden – også kaldet test trace.

Som bruger har denne funktion ingen direkte betydning for anvendelse af programmet, men muligheden bekræfter os i hvor meget omtanke der er smidt i udviklingen.

Udvikler

SpeedTest er udviklet af RomanySoft, som har været en vigtig del af softwaremarkedet i flere år. 2007 var et af de år, hvor vi stødte ind i RomanySoft for første gang, og siden dengang har de konstant leveret fremragende opdateringer til deres programmer.

SpeedTest er heller ingen undtagelse, da der hyppigt kommer simple men brugbare forbedringer. En af de mest typiske opdateringer er i form af systemforbedringer. Designet i SpeedTest har fået småjusteringer, men generelt har der ikke været det store behov at ændre meget. Designet har altid været ganske brugervenligt og let at navigere rundt i, også selvom at man måske ikke er teknologisk skarp.

Konklusion

Når internettet er så vigtig en del af vores hverdag, så er det også nødvendigt at sikre sig den bedst mulige internetforbindelse. SpeedTest er et hjælpeværktøj som har en overskuelig tilgang, og selv de teknologisk svage kan derfor let benytte sig af programmet.

Programmets brugervenlighed grunder i det simpel samt minimalistiske design. Funktioner, knapper og funktionsændringer er lette at finde, og man skal ikke benytte programmet længe før, at man kender det ud og ind.

SpeedTest kan som sagt downloades og benyttes gratis. Ved opstart vil programmet bede om registrering, men dette er ikke nødvendigt. Registreringsvinduet kan man lukke ned, og dernæst starte ens test.

God fornøjelse.

Download Speed Test 6.7.2 her

Screenshots
Detaljeret information
Downloads
11.206

Version
6.7.2

Tilføjet
15-10-2007
Kompatible systemer
Windows

Størrelse
5.2 Mb

Licens
Freeware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
Romany Software
support@speedtestpro.net
Detaljeret information
Downloads
11.206
Version
6.7.2
Tilføjet
15-10-2007
Kompatible systemer
Windows
Størrelse
5.2 Mb
Licens
Freeware
Opdateret
03-06-2019
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
Romany Software
5 0 2

Afinstallering af Speed Test

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Speed Test fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find Speed Test, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle Speed Test være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.