Programmer » For virksomheder » Undervisning

GeoGebra (dansk) download

Download GeoGebra gratis her, som er et dansk program, der hjælper dig med at lære og undervise inden for matematik

De fleste af os kan nok genkende GeoGebra fra undervisningen, og hvis ikke, så har du nu mulighed for at lære dette fantastiske stykke software at kende.

GeoGebra er let at benytte, og gør det lettere for dig at lave matematiske illustrationer. Det er en fordel for dig selv, da det giver et lettere overblik, men det også lettere for dig at forklare andre hvordan man skal gribe forskellige matematiske problemstillinger an. Niveaumæssigt så passer GeoGebra til folkeskolen, men kan sagtens benyttes til de mere indviklede problemstillinger på universitetsniveau.

Undervisningsgodkendt

GeoGebra har i mange år været en nødvendighed i klasselokalet i folkeskolerne, og bliver stadig brugt i dag, og det er af gode grunde. For GeoGebra har overlevet årene ganske fint, og bliver dertil hyppigt opdateret og konstant forbedret.

Selvom GeoGebra er aldeles populært i folkeskolerne, så bliver det altså også anvendt på universitetsniveau. Dette burde give en idé om hvor udvidet og let håndgribbeligt et program vi har med at gøre.

Udviklet på dansk

For at være så brugervenlig som muligt, så er programmet udviklet på dansk. Det vil sige alle formler, linjer, lommeregneren osv. er alt sammen på dansk, hvilket selvfølgelig er nødvendigt for at de små klasser kan være med på legen. Det er tildeles også lettere at finde rundt i de forskellige formler, når de oversat til dansk.   

Gratis

GeoGebra er open-source hvilket vil sige at det er fuldstændig gratis at benytte sig af, og det har været gratis i alle årene, så der er intet, der tyder på at det nogensinde kommer til at koste én eneste krone.

Udvidet sortiment

Det er det klassiske GeoGebra værktøj, som du kan downloade gratis her på siden. Men GeoGebra.org har udvidet deres sortiment af værktøjer med årene, det vil sige at der faktisk er en del forskellige softwares, som man kan benytte sig af.

Graftegner: formålet med graftegneren er til arbejdet med funktioner, geometri, statistik og 3D.

Geometri: konstruer cirkler, vinkler, flytninger og m.m.

Augmented Reality: flyt objekter fra 3D-vunduet ud i den virkelige verden med GeoGebra Augmented Reality. En nyere teknologi, som er stigende i popularitet.

3D Graftegner: grafiske 3D funktioner og 3D geometri

Hvis nogle af de ovenstående softwares lyder interessante, så henviser vi til GeoGebras hjemmeside her.

Styresystemer

GeoGebra bliver i dag udviklet til en række forskellige styresystemer. Det er Windows-versionen som du finder her på siden. GeoGebra er udviklet til iOS, Android, Mac, Chromebook og Linux. Alle disse versioner finder du på dette link.

Brugervenlighed og design

GeoGebra kan virke en smule uoverskueligt, men det er det meste matematik vel og mærke ved første øjenkast. Efter lidt tid i programmet, så er det faktisk ret let at finde rund i det. Funktionerne er let tilgængelige, og der eksister en del forskellige vejledningsvideoer på YouTube, som kan benyttes, hvis man skulle sidde fast. GeoGebra har desuden også en hjælpefane, som kan vejlede dig, hvis det skulle gå helt galt.

GeoGebra har også været forholdsvis begrænset til hvor kreative de kunne være med deres program, og derfor ser det umiddelbart ud som det gør. GeoGebra ligner et typisk arbejdsværktøj til ens computer, og derfor ser det godt ud sammen med de andre arbejdsværktøjer som eksempelvis Microsoft Excel.

Import og eksport

Der er rigelige muligheder, når det omhandler import og eksport af filer. GeoGebra er forholdsvis samarbejdsvillig med lignende programmer, og understøtter alle de mest populære formater. I bund og grund, så kan du altså sagtens lave en graf i GeoGebra, som du kan tage med dig over til Excel uden at møde de store problemer. Ligeledes den anden vej. Hvis du eksempelvis har en graf i et andet arbejdsværktøjsprogram, så kan du sagtens importere det til GeoGebra.

Krydsplatform

Som sagt så forsøger GeoGebra at holde sig så moderne som muligt, og det har de blandt andet gjort ved hjælp af krydsplatform. Som nævnt i tidligere afsnit ’styresystemer’ så er GeoGebra tilgængeligt til en række styresystemer, og langt de fleste af os har da mindst to forskellige enheder. Derfor er det altså muligt at logge ind, eksempelvis din Facebook konto på begge enheder, og på den måde så har du dine grafer, vinkler osv. med dig. Det kræver blot samme login, og så er alle dine projekter synkroniseret. Du kan derfor med fordel sidde i toget på vej til arbejde og færdiggøre din grafiske opsætning, og dernæst åbne GeoGebra på din foretrukne computer, og så ligger din grafiske opsætning klar til dig. Så kan du jo altid benytte de mange eksportmuligheder og opsætte din graf i Microsoft PowerPoint.

Konklusion

GeoGebra har været et krav i folkeskoler i mange år, og er det stadig den dag i dag. Det skyldes umiddelbart programmet lette tilgang til ellers besværlige matematiske problemstillinger, og tildeles den let håndgribbelige grænseflade og selvfølgelig at programmet er dansksproget. GeoGebra anses som et velfungerende program af alle matematik undervisere, og derfor er det helt sikkert værd at prøve, hvis man sidder med et ellers uoverskueligt problem, som skal løses på let og illustrativ måde.

Download GeoGebra (dansk) 6.0.355 her

Screenshots
Detaljeret information
Downloads
7.149

Version
6.0.355

Tilføjet
03-01-2013
Kompatible systemer
Windows

Størrelse
55.9 Mb

Licens
Freeware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
geogebra.org
http://wiki.geogebra.org/en/
Detaljeret information
Downloads
7.149
Version
6.0.355
Tilføjet
03-01-2013
Kompatible systemer
Windows
Størrelse
55.9 Mb
Licens
Freeware
Opdateret
18-10-2019
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
geogebra.org
4 0 9

Afinstallering af GeoGebra (dansk)

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere GeoGebra (dansk) fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find GeoGebra (dansk), markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle GeoGebra (dansk) være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.