Programmer » For virksomheder » Aktier & Trading

Chart Geany download

Overvåg forskellige aktiers udvikling og hold styr på din egen aktieportefølje med Chart Geany til Windows, Mac og Linux. Programmet kan downloades helt gratis!

Savner du et program til din PC, som du kan bruge til at nærstudere grafer over forskellige aktiers udvikling, samt en portefølje-funktion til at holde styr på dine egne aktier og investeringer? I så fald, så er det måske værd at prøve Chart Geany, der er gratis stykke investerings-software, der netop kan bruges til den slags.

Her på siden kan du læse vores anmeldelse af Windows-udgaven af Chart Geany. Vi vil dog gerne understrege, at vi på ingen måde selv er eksperter i hverken aktier eller investeringer. Hvis du selv er en haj til økonomi, så anbefaler vi, at du også overvejer at prøve programmet, så du selv kan vurdere det. Her på Download.dk kan du desuden finde flere af denne slags programmer i vores Aktier & Trading-kategori.

Tilgængelighed og sprog

En af de smarte ting ved Chart Geany er, at det kan bruges på langt de fleste computere. Det er nemlig udviklet til både Windows, Mac og Linux. Det betyder, at hvis du eksempelvis bruger flere PC’er i din dagligdag med forskellige styresystemer, så kan du stadig bruge Chart Geany på alle computerne.

Med hensyn til sprog, så er det vores indtryk, at Chart Geany udelukkende kan bruges på engelsk. Vi har i hvert fald ikke fundet nogle steder i programmet, hvor det er muligt at ændre sproget til dansk eller noget som helst andet sprog. Det er dog muligt at vælge mellem forskellige valutaer i programmet, når man indlæser aktier, men her er det heller ikke muligt at vælge danske kroner. I stedet kan man fx vælge mellem europæiske euros, amerikanske dollars eller britiske pund.

Installation af Chart Geany

I vores test af Chart Geany på Windows 11 var det relativt simpelt at komme i gang med programmet. Vi klikkede os bare ind på Chart Geanys officielle SourceForge-side og fandt installationsfilen til Windows. Download-knappen her på Download.dk fører derfor også videre SourceForge, så du kan finde den korrekte fil til netop dit styresystem.

Ovenstående GIF-billede viser installationsprocessen på vores computer. Som det kan ses, så kan du på Windows-udgaven selv vælge, hvor Chart Geany skal installeres, samt om du ønsker en skrivebordsgenvej. Vi kan desuden rapportere, at programmet fylder lige under 250 MB på vores PC.

Vi har ikke testet udgaverne til Mac og Linux, så vi kan desværre ikke viderebringe noget information om dem, men vi forventer umiddelbart, at Chart Geany fungerer cirka ens på alle understøttede platforme.

Graf-funktionen

Som det allerede er nævnt, så er en af de primære funktioner i Chart Geany, at man kan oprette grafer med forskellige aktiers udvikling over tid. For at komme i gang med dette, så skal du trykke på knappen “Data Manager” oppe i hjørnet til højre. Det er muligt at importere forskellige filtyper, men vi valgte blot at bruge online-funktionen. I “Data feed”-menuen valgte vi Yahoo, og så prøvede vi eksempelvis at importere Microsoft- og Apple-aktier ved at indtaste henholds “MSFT” og “AAPL” i symbolfeltet.

Når du har indlæst alle aktierne, som du ønsker, så kan du klikke på dem for at nærstudere deres grafer. Dette er illustreret på ovenstående GIF-billede. Desuden er der også en smart screenshot-funktion, som du kan bruge til at gemme billeder af dine grafer.

Ud fra dine egne præferencer kan du tilpasse og justere aktie-grafen på forskellige måder. Eksempelvis kan du vælge, om den skal vises ud fra år, måned, uge eller dag. I venstre side af brugerfladen er der desuden forskellige knapper, som du kan prøve at lege med. Fx kan der indsættes streger og tekst med forskellige farver. Du kan også ændre på selve grafens udseende. Eksempelvis kan den vises som en ensartet linje med indstillingen “Line Chart” eller som en masse små aflange lys-lignende figurer med indstillingen “Candle Chart”.

Selve brugerfladen er nok et af de svageste elementer ved programmet. Som det kan ses på vores forskellige skærmbilleder, så ser den relativt gammeldags ud, og i 2023 forventer de fleste nok et pænere og mere moderne look. Desuden er det værd at nævne, at selvom der er en knap i programmet, der tilsyneladende skulle indeholde en manual, så virker denne ikke, og man bliver derfor selv nødt til at finde ud af, hvordan alting fungerer.

Portefølje-funktionen

Den anden primære funktion i Chart Geany er muligheden for at oprette personlige aktieporteføljer. Denne funktion finder man også oppe i toppen af programmet, hvor man skal klikke på knappen “Portfolio Manager”. I vores installation af programmet var der allerede oprettet en eksempel-portefølje fra starten, som kan ses på nedenstående skærmbillede.

Det er vores indtryk, at portefølje-funktionen er designet til at kunne holde styr på ens personlige aktier og investeringer. Alle tal og informationer er listet på siden, så du kan se, hvordan det går, både med de enkelte aktioner samt de totale og samlede værdier.

Ligesom ved graf-funktionen, så ser brugerfladen i denne del af programmet desværre også lidt gammeldags og umoderne ud.

Konklusion

Alt i alt, så synes vi, at Chart Geany er et okay program. Her på Download.dk er vi ikke eksperter i aktier, men vi synes, at programmet var relativt nemt at komme i gang med. Det store problem ved Chart Geany for os er brugerfladen, som ikke er noget at råbe hurra for. Den ser simpelthen for gammeldags ud, og vi tror, at de fleste hellere vil bruge et program, der ser mere moderne og lækkert ud.

Alligevel er det jo samtidig værd at fremhæve, at Chart Geany ikke koster en krone. Det er helt og aldeles gratis og open-source. Derfor er det også svært at brokke sig alt for meget. Derfor har vi valgt at give det 3 ud af 5 stjerner.

I denne anmeldelse kom vi kun lige kort ind på graf- og portefølje-funktionerne. Hvis du ønsker en detaljeret liste over al funktionalitet i Chart Geany, så kan du finde mange flere informationer om programmet inde på dets SourceForge-side.

Download Chart Geany 6.3.3 her

Screenshots
Detaljeret information
Downloads
243

Version
6.3.3

Tilføjet
20-01-2023
Kompatible systemer
Windows, Mac & Linux

Størrelse
Mb

Licens
Freeware

Opdateret
Rapporter dødt link
Kontakt os via email

Mail til en ven
Klik her

Producentens hjemmeside
Lucas Tsatiris
Detaljeret information
Brugernes Vurdering
Der er endnu ingen stemmer
Klik her for at afgive din egen stemme
Downloads
243
Version
6.3.3
Tilføjet
20-01-2023
Kompatible systemer
Windows, Mac & Linux
Størrelse
Mb
Licens
Freeware
Opdateret
15-05-2023
Rapporter dødt link
Kontakt os via email
Mail til en ven
Klik her
Producentens hjemmeside
Lucas Tsatiris
0 0 1

Afinstallering af Chart Geany

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Chart Geany fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find Chart Geany, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle Chart Geany være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.