Blog

Apple Event d. 08/03-22: Nye iPhones, iPad Airs og Mac Studio / Studio Display

Flere gange i løbet af året holder Apple deres såkaldte “Apple Events”, hvor de fremviser nye produkter og giver befolkningen indsigt i, hvad de kan forvente fra firmaet de næste par måneder. Sidste gang vi rapporterede om et Apple Event, var tilbage i oktober 2021, hvor der udkom en ny Macbook Pro (med den nye M1 chip), de nye iPhone 13 og 13 Pro, iPad Mini og Apple Watch 7, med mere.  

I går, d. 08/03-2022 blev Apples forårs-event afholdt, og selvom lineuppet denne gang ikke var lige så stærkt som det har været visse andre år, så kom der stadig nogle nyheder på bordet, og det er disse forandringer, som vi gennemgår i denne artikel. 

iPhone 13 og 13 Pro i ny farve

iPhone 13 og 13 Pro versionen var ikke ligefrem den største opgradering, når det kom til det designmæssige udtryk, og faktisk heller ikke til hardwaren inde i telefonerne. Det største salgspunkt var de nye farver, som enten havde en flot mørk farve i iPhone 13 varianten, eller en flot, lys, metallisk glans i iPhone 13 Pro. 

I går fulgte Apple således trenden videre ved at introducere en ny farve til den almindelige og pro-versionen. Denne gang er der tale om en dæmpet grøn farve, som har lidt camouflage farve over sig. 

Men mange Apple fans på diverse forummer og hjemmesider virker til at have taget godt imod det nye farvevalg, som dermed bringer mængden af forskellige version 13/Pro iPhones i 2022 op på fem eller seks forskellige, i farverne grøn, lyserød, blå, midnat, stjerneskær og (PRODUCT)RED til iPhone 13 og grangrøn, sølv, gul, grafitgrå og skyfri blå til iPhone 13 Pro. 

iPhone SE

iPhone SE har været et smart træk for tech-giganten - i en tid hvor Apples produkter kun bliver dyrere og dyrere, med voldsommere og voldsommere hardware inkluderet, kan det være svært for folk, som er nye til smartphones, har et stramt budget, eller som ikke er en fast del af Apple øko-systemet, at tage del i Apples produkter. 

SE-modellen er netop skabt til at gøre det muligt for folk at blive en del af økosystemet, uden fuldstændigt at destruere folks pengepunge. 

Prisen kan blandt andet holdes nede ved, at kameraet ikke bruger Face-ID, men i stedet bruger den ‘gamle’ Touch-ID scanner til at låse telefonen op, som bruger dit fingeraftryk. Prisen på denne smartphone starter ved 3.999 kr. og fås i tre forskellige farver; den sorte model kaldet ‘Midnat’, den lyse model, kaldet ‘Stjerneskær’ og den røde ‘(PRODUCT)RED’, som donerer en del af købsprisen til et godt formål. 

iPhone SE fås i 64 GB, 128 GB og 256 GB, men du kan selvfølgelig også altid tilkøbe ekstra digital lagringsplads i iCloud. 

iPad Air

Nye iPads er også på bordet, og denne gang til den overkommelige pris på 5.299 kr. for den mindste model (i forhold til lagringsplads) og fås i flotte, støvede pastelfarver. Farverne er mere specifikt ‘Space Grey’, ‘Stjerneskær’, ‘Lyserød’, ‘Blå’ og ‘Lilla’. 

De nye iPad Air modeller kan bruges med 2. generations Apple Pencil (den generation, som oplades ved at klikke den på siden af tabletten, i stedet for at sidde med enden ind i lightning indgangen), og derudover passer den også til 5. generations keyboards og magic tastaturer. 

Skærmen på disse iPads er 10,9” og er en liquid Retina-skærm, modsat iPad Pro versionen, som er 11” eller 12,9” Liquid Retina XDR-skærm, og den tidligere udgivne iPad Mini, med sine 8,3” skærm. Kameraet er også blevet bedre og så er det gjort muligt, at iPaden kan bruge 5G mobilforbindelse, som er et endnu hurtigere mobilnetværk. 

iPaden er utrolig let og vejer henholdsvis 461 gram hvis du køber WIFI-modellen og 462 gram, hvis du køber WIFI- og cellular modellen. Derudover indeholder de nye iPad Air også den nye Apple M1-Chip (deraf, blandt andet, prisen), hvilket gør det muligt at arbejde på enorme projekter, uden at tabe hurtighed og respons.

iPad Air gør brug af Touch-ID til at låse op og afslutte betalinger med, hvorimod iPad Pro versionen bruger Face-ID, ligesom de nyere iPhones (udover SE-versionen). 

Mac Studio / Mac Studio Display

Apple plejer altid at brillere med deres stationære computere. De er oftest i små størrelser, men med en helt enorm kraft bag sig. Og her er det nye Mac Studio på ingen måde nogen undtagelse - og det viser sig selvfølgelig også i prisen. Herunder kan du se de tekniske specifikationer for de to versioner, der udkommer om et par uger: 

 

Apples Mac Studio kommer i to forskellige varianter - hvilken skal du vælge?

 

 

Mac Studio M1 Max

Mac Studio M1 Ultra

Pris

17.999 kr.

35.999 kr.

Chip

Apple M1 Max-chip

10-core CPU med 8 kerner og 2 effektivitets kerner.

24-core GPU.

16-core Neural Engine.

400 GB/s hukommelsesbåndbredde.

Apple M1 Max-chip

20-core CPU med 16 højtydende kerner og 4 effektivitets kerner. 

48-core GPU.

32-core Neural Engine. 

800 GB/s hukommelsesbåndbredde. 

Hukommelse

32 GB, men kan konfigureres til 64 GB.

64 GB, men kan konfigureres til 128 GB.

Lagerplads

512 GB SSD, men kan konfigureres til 1, 2, 4 eller 8 TB.

1 TB SSD, men kan konfigureres til 2, 4 eller 8 TB. 

Videounderstøttelse

Begge versioner kan understøtte helt op til fem skærme samtidigt (hvoraf op til fire kan være Pro Display XDR skærme i 6K opløsning ved 60 Hz). 


Thunderbolt4-udgang til digital video understøttet. 


Original Displayport-udgang via USB-C. 


HDMI-videoudgang til én skærm med op til 4K-opløsning ved 60 Hz.

DVI-tilslutning via HDMI til DVI-mellemstik. 

Tilslutning og udvidelse

På forsiden:

2 USB-C porte (op til 10 GB/s)

SDXC-kortplads (UHS-II)

På forsiden:

2 Thunderbolt 4-porte (op til 40 GB/s)

Begge versioner har 4 Thunderbolt 4-porte (understøtter):

  • Thunderbolt 4 (op til 40 Gb/s)
  • DisplayPort
  • USB 4 (op til 40 Gb/s)
  • USB 3.1, 2. generation (op til 10 Gb/s)
  • To USB?A-porte (op til 5 Gb/s)
  • HDMI-port
  • 10 Gb Ethernet
  • 3,5 mm jackstik til hoved­telefoner

Vægt* og størrelse


*afhænger af konfiguration

Vægt → 2,7 kg.

Vægt → 3,6 kg.

Begge versioner er samme størrelse, kun kiloene er forskellige. Det vil sige, at computerens størrelse er:

Højde → 9,5 cm.

Bredde → 19,7 cm.

Dybde → 19,7 cm. 

Hvad får du med?

Begge versioner kommer med din Mac Studio computer og et strømkabel. Skærm skal købes separat. 



Mac Studio kan forudbestilles allerede nu, men kommer først på hylderne og ud til kunderne d. 18. marts 2022. 

 

Hvis du mangler en skærm til din nye Mac Studio, så har Apple også lanceret en separat skærm, som er en hel del billigere end den originale Pro Display XDR. Med Studio Display varianten får du 27” 5K Retina skærm til en pris på 13.999 kr. 

Hvis du i stedet vil have det bedste af det bedste (f.eks. grundet professionelle behov eller lignende), så koster Pro Display XDR varianten 42.999 kr. og tilbyder dig 32” 6K Retina skærm til den (skyhøje) pris. 

Studio Display versionen kommer med en fod, som lader dig ændre skærmens hældning, som du kender det fra de tidligere iMacs, men for omtrent 3.500 kroner mere, kan du også få en fod med, som kan justere skærmens højde. Den nye skærm kan også monteres på et beslag, som lader dig hænge skærmen op på din væg eller på en svingarm, og lader dig bruge skærmen i såvel vandret som lodret position. 



Det var alt, Apple havde at byde på denne gang, men vi glæder os til at se, hvad Apples fremtid byder på. Det næste Apple Event kan forventes at komme i løbet af sommeren - og ellers er der også sædvanligt et større Event i efteråret hvor de fleste store og nye produkter kommer på bordet.