Blog

Overblik over Apples udmelding ved Apple Event 2021

Apple annoncerede deres ‘Unleashed Event Monday October 18 2021’, hvor de viste nogle af deres nye apple products og udtaler sig om opdateringer til diverse dele af deres software-lineup. 

 

MacBook Pro - nu endnu kraftigere; og endnu endnu kraftigere igen

Folk havde forventet en ny Macbook Pro på eventet i går, og folk fik mere end de havde bedt om. I en ny 14” og 16” versioner, er der blevet lavet en ny Macbook Pro som i sandhed imødekommer arbejdsbyrden blandt professionelle personer. Prisen er da også derefter. 

 

Priser og design

Den nye Macbook Pro 14” koster, i sin billigste version, 17.500 kroner. Det nye 16” monster starter på en flad pris af 21.800 kroner, og kan opgraderes til en total pris på 30.800 kroner. 

Skærmen er blevet udvidet på alle disse modeller, så der nu blot er en lille notch øverst på skærmen, ligesom på de nyere telefoner. Dermed får du meget mere skærm for pengene, da kontrolbarren skubbes op omkring notchen. 

Den omstridte touch bar, som stadig er at finde på den ældre 13” version, er fjernet i de nyere versioner, hvilket nok har noget at gøre med, at så mange problemer meldte problemer ind på den lille, aflange touch-skærm over tastaturet. 

Tastaturet er det ikoniske Magic Keyboard, med Touch ID.

 

Nye chips - M1 Pro og M1 Max giver sindssyge processor kræfter

En af de største nyheder i begivenheden var ikke nødvendigvis de to Macbook Pros - det var i stedet hvad der kan findes indeni dem. Apples M1-chip var blevet kendt i den tidligere version af Macbook som et utroligt solidt og effektivt stykke hardware. Men Apple har flexet med musklerne i år og har nu leveret både en Pro og Max model af samme chip. 

M1 Pro giver dig op til 10-core CPU med op til 16-core GPU, og op til 32 GB samlet hukommelse.

M1 Max giver dig 10-core CPU med op til 32-core GPU og op til 64 GB samlet hukommelse, alt sammen på en lille chip. 

 

Muligheder for tilkobling til flere skærme og eksternt indhold uden brug for adaptere

Nogle af de tidligere versioner af Macbooks har haft problemer med manglende porte, som fra Apples side har været et nødvendigt onde for at overholde deres design filosofi med simple designs, som er taget med fra Macbook Air udviklingen. 

I Macbook Pro versionerne fra 2021 får du både en MagSafe 3 oplader, tre Thunderbolt 4 indgange, et jackstik til hovedtelefoner, en SDXC-kortlæser (SD card) og muligheden for at bruge HDMI stik direkte - alt sammen uden behov for en adapter. 

Du kan desuden tilslutte op til tre Pro Display XDR skærme og et 4K TV til, når du bruger en M1 Max-chip; det viser den exceptionelle kraft i computeren. De nye chips spiller rigtig godt sammen med det nye MacOS Monterey.

 

Informationer fra Apple Eventet i September 2021

I September annoncerede Apple en hel række af andre enheder, som kom på markedet den følgende måned. I denne sektion gennemgår vi de vigtigste nye funktioner i disse produkter. Hvis du kun er interesseret i de nye funktioner og produkter fra Oktober eventet, så kan du scrolle længere ned i artiklen, hvor vi har et link til en artikel, som går i dybden med netop disse emner. 

 

iPhone 13 lineup

Den nye række af iPhones, iPhone 13, følger designet som har eksisteret i Apples telefoner siden iPhone X. Der er dog stadig nogle ændringer i designet, hvis man kigger på bagsiden af telefonen. 

Kameraerne er nemlig blevet flyttet, så de nu står parallelt skråt overfor hinanden, i stedet for over/under. iPhone 13 har også Ceramic Shield ligesom iPhone 12, hvilket hjælper med at beskytte mod ridser. 

Du kan vælge mellem iPhone 13 og Mini, hvis du vil være i den lavere ende af pris-spektret. Begge telefoner har mange af de samme funktioner, bare i to forskellige størrelser.

For eksempel kan begge telefoner optage i det nye film-format, kaldet ‘Filmisk funktion’, som er i stand til at fange ansigter på skærmen, så du kan vælge hvilke personer der skal være i fokus og hvem der skal sløres, ligesom i en film. 

Der er også nye fotoformater, som gør det muligt at fremhæve og dæmpe farver, samtidig med at du beholder hudfarver i deres naturlige kulør. 

iPhone 13 Pro kommer i nogle flotte eksklusive farver, med en kraftigere processor, som gør telefonen hurtigere og gør det muligt at arbejde på større filer eller spille større spil. De nye (og mest eftertragtede) farver, er skyfri blå og sølv, som passer til de nye Apple Watch farver, som også udkom i år. 

iPad Mini

Den nye iPad kommer i fire spændende farver og er utroligt kraftig, når man tænker på dens lille størrelse. Den nye iPad kan bruges med den nyeste generation af Apple Pencil, så den er fantastisk at bruge hvis du laver digital kunst eller tager digitale noter i hånden. Dens mindre størrelse og lidt mere skrabede hardware er også med til at sænke dens pris, hvilket gør den mere tilgængelig for flere personer. 

 

Apple Watch 7

Det nye Apple Watch oplades hurtigere, men har samme battery life som 6’eren; faktisk er det nærmest det samme ur hardwaremæssigt. Til gengæld er designet anderledes - uret har nemlig 20% mere skærm, da glasset kurver ud over siden og gør det muligt at få nogle andre watch faces, som giver dig mere information om din hverdag eller vigtige begivenheder. 

 

Derudover er uret selvfølgelig stadig vandtæt, så du kan tage ud og svømme eller løbe i regnen med det (husk altid at tage uret af når du går i bad, da alt andet end vand (f.eks. sæbe) kan ødelægge det vandtætte lag). 

Uret er også støvresistent og det mest robuste ur Apple nogensinde har produceret, med et stødafvisende frontglas, som skulle kunne holde til at du vælter på cyklen uden at gå i stykker. 

Du kan også lave EKG målinger og måle dit iltniveau på uret (ligesom på Apple Watch 6). Uret kommer i fire flotte nye farver, blandt andet den mørke olivengrønne farve og den hvidguldsagtige ‘himmelstøv’. 

Apple Watch 7 har også et always on retina display, som er 70% lysere indendørs i forhold til Apple Watch 6. 


Du kan læse mere om de nye AirPods med spatial audio, HomePod mini og opdateringer til Apple Music og Apple TV tjenesten, ovre ved vores kollegaer.