Blog

4 måder at holde computeren beskyttet på, uden at være et teknisk geni

Der er mange, der ikke gør meget for, at holde deres computere beskyttet, da de er bange for selv at ødelægge noget i computeren under processen. Frygten går ofte på, at prøve sig frem selv og se om man kan beskytte eller redde computeren når uheldet først er sket. Heldigvis er der nogle nemme måder for novicer, at holde computeren beskyttet på og samtidig forlænge dens levetid.

 

Download et antivirus program

Noget af det nemmeste man kan gøre er, at downloade et antivirus program, som helt automatisk holder computeren fri for virus og oftest også hacking. Det eneste du selv skal sørge for, er at finde det rette antivirus program, som selv er sikkert og har fået nogle gode anmeldelser.

 

Lad være med at sidde med noget foran computeren

Dette gælder både i forhold til madvarer, drikkevarer, rygning og telefonen (ja, telefonen er også et no-go. Skribenten bag denne artikel har selv tabt en telefon ned i tastaturet og ødelagt en knap på tastaturet som følge). Du har sikkert ofte hørt det om mad- og drikkevarer foran computeren, men måske ikke rigtig tænkt over, at en cigaret nemt kan komme til at skodde ned i tasturet og asken sætte sig fast bag tasterne. Hvis du stadig gerne vil have muligheden for, at ryge foran computeren kan det være nemmere at ty til e-cigaretter med CBD olie i stedet for.

 

Sæt et klistermærke foran dit webcam

Hvis du har set Snowden-filmen eller bare har lidt sund fornuft, så ved du også hvor farligt det egentlig kan være, at have et webcam uden noget for. Hackere kan nemt hacke sig ind i dit webcam og udspionere dig af den vej, for at kunne afpresse dig for penge på baggrund af, hvad de måske har observeret gennem webcamet. Derfor er det en god idé at købe et klistermærke eller benytte dig af et plaster til at sætte for dit webcam.

 

Lav en backup

At lave backup af ens sensitive dokumenter, billeder og andre filer, er langt fra kompliceret, men en livsredder, hvis uheldet skulle være ude. Hvis du benytter dig af en Windows 10 PC, så har du allerede et backupsystem i form af Microsoft OneDrive. Den mest populære måde at lave backup i dag, er gennem ’skyen’. Skyen fungerer således at du uploader dine dokumenter, billeder eller filer i en mappe, som dernæst bliver uploadet til en ekstern server, som ikke er lokaliseret et specifikt sted i verden. Eksempelvis hvis du uploader dine feriebilleder i et skylagringsprogram, og din computer af den ene eller anden grund skulle gå ned. Så kan du altså anskaffe dig en ny computer, og dernæst logge ind med dit brugernavn og kodeord og downloade dine feriebilleder igen. Skylagring er mere og mere populært, og bliver benyttet af mange virksomhed og private. De fleste skylagringstjenester har gratis plads til deres brugere, og det er kun hvis du overskrider pladsmængden, at du muligvis er nødsaget til at købe mere.