Spil » Sport

SuperTuxKart download

Kør mod dine venner i racerspillet SuperTuxKart, som er gratis og open-source! Du kan endda spille SuperTuxKart med dansk sprog!

Hvis du nogensinde har ejet en af Nintendos konsoller, så har du måske også prøvet et af deres Mario Kart-spil. SuperTuxKart er et spil, der minder lidt om det, som du kan downloade helt og aldeles gratis. Spillet kommer med et hav af forskellige karakterer og baner, som du kan prøve, og derudover kan man både køre offline eller online mod andre. Desuden er det tilgængeligt til de fleste operativsystemer og smartphones!

Her på siden kan du finde en masse informationer om SuperTuxKart. Blandt kan du læse om, hvad vi synes om spillet, efter vi lavede en kort test af spillet på en PC med Windows 11 Home. Ønsker du også at prøve andre spil, så kan vi stærkt anbefale dig at tjekke spil-kategorien ud her på Download.dk, som du finder på dette link.

Tilgængelighed, sprog og installation

SuperTuxKart findes til stort set alle operativsystemer. Man kan nemlig både hente spillet til Windows, Mac, Linux, iOS og Android. Der findes endda også en version til Nintendo Switch, men det kræver, at man hacker sin Nintendo Switch først, før man kan installere spillet, og det er ikke noget, som vi kan anbefale vores brugere at gøre. Til gengæld kan vi dog anbefale alle at hente spillet til computer.

Når du klikker på download-knappen her på Download.dk, så bliver du ført videre til spillets officielle hjemmeside, så du er sikker på, at du får lige nøjagtigt den fil, der passer til dit styresystem. Ønsker du at læse mere om systemkravene til SuperTuxKart, så er disse informationer tilgængelige inde på den officielle FAQ, som du finder ved at trykke her.

Der er endda mulighed for at spille SuperTuxKart på dansk! Inde i spillets indstillinger kan man se de forskellige sprog og klikke på det sprog, som man ønsker at bruge.

Her på Download.dk har vi lavet en lille test af SuperTuxKart til Windows. Vi testede nemlig spillet på en PC med Windows 11 Home installeret. Installationsfilen til Windows fylder cirka 600 MB, og download-tiden afhænger selvfølgelig af hastigheden på ens internetforbindelse. Herefter er det bare at dobbeltklikke på filen og installere spillet, som det ses på GIF-billdet over denne tekst.

Forskellige karakterer

Selvom SuperTuxKart kan minde lidt om Nintendos Mario Kart, så vil du med det samme opdage, at det også på mange måder er sit helt eget spil. SuperTuxKart handler nemlig ikke om Mario, men i stedet den velkendte Linux-pingvin Tux. Der er dog også andre spilbare karakterer, såsom Adiumy og Wilber, der tydeligvis kommer fra andre open-source programmer. Wilber er eksempelvis figuren, som man kender fra billedbehandlingsprogrammet GIMP.

Ligesom det også er tilfældet i mange andre racerspil, så har hver karakter en unik bil med forskellige parametre. I SuperTuxKart udmærker de forskellige biler sig ved at have forskellig vægt, topfart, acceleration og nitroeffektivitet.

Til at starte med betyder det nok ikke så meget, om man vælger at køre med den ene eller den anden karakter, men når man er blevet god til SuperTuxKart, så kan man vælge den karakter og den bil, som passer bedst til ens spillestil! På den måde kan man blive endnu bedre og slå sin egne banerekorder.

Sådan spiller man

Hvordan spiller man så SuperTuxKart? Det bedste, som man kan gøre som ny spiller, er at køre introduktionsbanen. Her fortæller SuperTuxKart spilleren, hvordan man styrer sin bil, hvordan man aktiverer våben, kører stærkere med nitro og så videre.

For lige kort at opridse, hvordan man spiller SuperTuxKart, så er det piletasterne på tastaturet, som man styrer med. Man accelererer altså ved at trykke på op-tasten, og man bremser ved at trykke på ned-tasten. De forskellige taster, som man skal bruge, kan ses på nedenstående billede.

Undervejs i spillet kan man opsamle kasser med forskellige våben i. Disse aktiveres på mellemrumstasten. Man kan også samle nitro undervejs i de forskellige baner, og nitroen kan aktiveres og bidrage med ekstra fart, når man trykker på n-tasten. Desuden kan man også drifte, hvilket også giver ekstra acceleration, og dette gøres med v-tasten.

Forskellige spiltilstande og online spil

Der er rigtig mange forskellige spiltilstande i SuperTuxKart. Mens nogle af de forskellige spiltilstande virker velkendte, så er der også spiltilstande i SuperTuxKart, som man ikke finder i eksempelvis Nintendos spil.

De forskellige spiltilstande er: Normalt løb, Tidskørsel, Følg lederen, Kamp, Fodbold, Æggejagt og Løb med spøgelsesgengivelse. Desuden kan man også vælge spillets Fortælletilstand, hvor man har mulighed for at spille sig igennem en historie.

Fx har vi ikke set æggejagt i lignende racerspil. Vi har dog lidt svært ved at vurdere, om vi synes, at sådan en spiltilstand ligesom er must-have i et racerspil, men det er da interessant, at man har mulighed for at prøve det.

Derudover skal det nævnes, at SuperTuxKart også kan spilles online. Vi har desværre ikke testet denne del af spillet, da vi valgte udelukkende at køre offline i vores test af MarioTuxKart, men hvis man ønsker at spille spillet over internettet, så skal man oprette en konto. For at gøre dette skal man blandt andet vælge et navn og en adgangskode, og så skal man også oplyse sin e-mail-adresse.

Vores vurdering

Overordnet, så er vi her på Download.dk vilde med SuperTuxKart. Vi synes, at det er super imponerende, at et så velfungerende spil kan være både gratis og open-source på samme tid. Det koster jo nul kroner, og så er det tilgængelig til stort set alle styresystemer. Og spillet er endda tilgængeligt på dansk!

Er spillet så lige så godt som eksempelvis Mario Kart? Her er svaret nok nej, men vi synes måske også, at det virker lidt unfair at lave sådan en sammenligning, når mange måske vil mene, at Mario Kart er et af de bedste og mest ikoniske racerspil nogensinde. SuperTuxKart er jo ikke lavet af en kæmpe virksomhed som Nintendo, og derfor skal man nok heller ikke forvente en helt så poleret spilleroplevelse. Til gengæld er SuperTuxKart fyldt med sjove karakter og mange forskellige spiltilstande, hvilket gør det til et interessant alternativ racerspil, som vi bestemt synes, der er værd at prøve.

Hvis du synes, at SuperTuxKart virker som et sjovt lille spil, så kan vi kun anbefale dig at downloade det!

DownloadSuperTuxKart 1.4
Video
Screenshots
Detaljeret Information
Klik her for at afgive din egen stemme

2.104

1.4
Windows, Mac, Linux, iOS, Android & Nintendo Switch (Homebrew)

700 Mb

Freeware
Kontakt os via email

Klik her

SuperTuxKart Team
Detaljeret Information
2.104
1.4
Kontakt os via email
700 Mb
Freeware
Kontakt os via email
Klik her
SuperTuxKart Team
5 0 3
0

Afinstallering af SuperTuxKart

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere SuperTuxKart fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
  1. Åben kontrolpanelet i Windows
  2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
  3. Find SuperTuxKart, markér det og vælg “Afinstaller”
  4. Følg nu processen
Skulle SuperTuxKart være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.
Denne fil er desværre midlertidigt sat i karantæne på vores server da vi mistænker den for at indeholde skadelig kode. Prøv venligst igen en anden dag.