Blog

Vækst i IT-virksomheder skal belønnes

Har din virksomhed klaret 2016 godt, eller er det tid til en bonus til visse medarbejdere, så kan det være svært at finde unikke gaver til ens ansatte. Her giver vi en liste over potentielle gaveideer. Vi har både unisex samt gaver til ham eller hende.

  1. 1.       Oplevelser
    En ting man aldrig går galt med, er oplevelser blandet med forkælelse. Derfor er gavekort til restauranter meget populære som virksomhedsgaver. Det kan dog godt blive mere vovet end ”bare” et restaurantbesøg. Personligt har jeg tidligere fået et gavekort til øl på en bestemt bar og bungeejumping for 2, hvilket var meget overraskende men samtidig en fed oplevelse. Det er til dags dato stadig en af de bedste virksomhedsgaver, jeg har oplevet.

  2. 2.       Uddannelse
    Det er fantastisk at have en medarbejder, som går vildt meget op i sit arbejde, men man skal også huske at pleje forholdet. Ved at give kurser i gave får man mere engagerede, men samtidig også dygtigere medarbejdere. En medarbejder i marketing kunne få et digitalmarketing kursus, og en manager kunne få et kursus i teamledelse. Du skal dog være sikker på, at gaven vil falde i god jord hos den pågældende medarbejder, derfor er det en af de mere risikable gaveideer. De fleste synes dog altid, det er fedt, når virksomheden går op i at forstærke den enkeltes profil med mere uddannelse.
  3. 3.       Til ham: Whiskysmagning
    Det behøver selvfølgelig ikke være whiskysmagning, men har du en medarbejder, som går meget op i vin, rom, whisky eller cognac, så er en smagning altid populært. Giv to eller tre kuverter, så han altid har mulighed for at bringe andre kollegaer eller venner med. Kombiner det gerne med noget mad eller en anden oplevelse.
  1. 4.       Luksus gavekort
    Luksus gavekortet er et gavekort til hundredvis af butikker. Det er en lidt upersonlig gave, men den er risikofri, da alle kan finde noget at købe i én af disse butikker. Om det så er stiletter, restaurantbesøg, cognac eller tøj. Luksus gavekortet giver mulighed for det meste. Hvis du ved at en af dine kvindelige ansatte er vild med sko eller stiletter, så er det her en god side for inspiration.
  1. 5.       Fælles gave
    En fælles gave er selvfølgelig nemmere for mindre virksomheder end store, men det er en mulighed for at tage ens ansatte med ud og spise, eller hvis året er gået over forventning, så kan man leje en skihytte i Sverige til ens ansatte og deres kærester. Det vil altid forhøje arbejdsglæden at gøre ting sammen udenfor arbejdet og arbejdstiden. Det behøver nødvendigvis ikke være et restaurantbesøg, men sørg for det falder i alles interesse. Et gokart besøg vil måske ikke være i alles interesse, hvis du har hovedsageligt har kvindelige ansatte.
  1. 6.       Chokolade & Vin
    Chokolade er en klassiker, når det kommer til firmagaver. Det er nemt og risikofrit. Der er meget få personer, som ikke bliver glade for en æske med lækker chokolade. Gå dog efter reglen kvalitet over kvantitet. En fem kilos æske med Quality Street falder ikke altid i god jord. Hvis du kender personen godt, og ved personen er en vin- eller øldrikker, så kan en kurv med forskellige lækre øl eller vin også være en fantastisk idé.
  1. 7.       Personlige gaver
    Personlige gaver er altid dem, som betyder mest, men er også dem, der er sværest at købe. Det er umuligt at give personlige gaver til hele sit netværk, derfor skal man også nøjes med dem, som man er tættest med. Hvis du selvfølgelig har hørt noget omkring en medarbejder i forbifarten, så kan det være en god idé at skrive det bag øret til næste firmagave.
  1. 8.       Opdelt gave
    Personligt er det her en af de sjoveste gaver, jeg har modtaget. Jeg arbejdede engang et sted, hvor vi som gave fik to gavekort hver. Et til mig og et til min kæreste og det samme gjorde de andre medarbejdere. Vi var 15 stykker, mener jeg. Det gavekort til mig indeholdte en dato for paintball med resten af virksomhedens mandlige ansatte og de kvindelige ansattes kærester og mænd. Min kæreste havde fået en spa dag sammen med de kvindelige ansatte og de mandliges ansattes kærester. Efter begge hold var færdige med dagens aktivitet, mødtes vi alle sammen på en restaurant inde i København. Det var en virkelig sjov idé at opdele det på den måde.

 

Det er vores liste over ideer til firma- og personalegaver. En lille regel, som man bør huske, er at aldrig give noget fra den virksomhed, man arbejder i som gave. Det virker uengageret og nærigt. Så ved mindre du arbejder for Apple og kan give iPhones til alle, så skal du måske lede videre.