Blog

Studieguide: Sådan kan du blive mere produktiv som studerende

Det nye skoleår er netop skudt i gang og særligt på de videregående uddannelser, finder mange hurtigt ud, af at tiden er knap og at man har brug for at arbejde hurtigt og ikke mindst effektivt, hvis man både vil kunne følge med på studiet samt have tid til at passe et fritidsjob og ikke mindst at have et liv ved siden af studiet. Netop derfor er det vigtigt, at man sørger for at være så produktiv som muligt – og her kan dit valg af henholdsvis hardware og software gøre en stor forskel. Derfor kommer der her en kort guide med fire tips til alle, der gerne ønsker at blive mere produktiv på studiet.

1: Køb en computer der sparker r**!

 En af de afgørende beslutninger mange skal træffe, når de starter på et studie, er hvilken computer de skal købe og her er der mange, der vælger at købe en bærbar computer. Her vælger mange også at købe en relativ billig computer, men i de fleste tilfælde kan det bedre betale sig at købe en kraftig computer, som også kan trække en del kraftige spil, selvom den kun skal bruges til skolearbejde.

En mulighed er at købe en billig bærbar til at have med på studiet i det daglige, samt supplere med en stationær computer hjemme på ens værelse. Når man skal skrive større opgaver, såsom projektopgaver, eksamensopgaver eller endda bachelor- og kandidatafhandlinger, er det en fordel at have en stationær computer med to skærme, da man på den måde kan læse noget information på den ene skærm og skrive på den anden. På den måde er det nemmere at bevare overblikket og det gør en langt mere produktiv i længden. Hvis du selv mangler en kraftfuld computer, kan du finde et stort udvalg på denne side.

Hvis ikke man ønsker at investere i både en stationær og en bærbar PC kan man investere i en docking station så man kan gøre brug af mere ned en skærm.

2: Download appen ’Stay Focused’ og blokér dine ’yndlingssider’ 

Udover at anskaffe sig den rette computer, så er det også vigtigt at man sørger for at man ikke bliver distraheret, når man sidder foran skærmen. Her er der rigtigt mange, der let lader sig distrahere af nyhedssider, sociale medier, samt ikke mindst YouTube, der sikkert har mange sjuskede skoleopgaver på samvittigheden. Men hvis man genre vil undgå alle disse fristelser, så er der heldigvis en nem løsning og det er appen Stay Focused, som man kan hente til Google Crome.

Stay Focused er en app, der blokerer dine favoritsider. Alternativt kan man også bruge appen til at sætte en tidsbegrænsning for, hvor lang tid man må bruge på hver enkelt side hver dag. Udover Stay Focused kan man med fordel også downloade appen Brain+FM. Med denne app kan man lytte instrumental musik, der hjælper en til at bevare koncentrationen over længere tid.

3: Anskaf dig en Airtame til dine præsentationer

En anden ting som kan være en god ide at anskaffe sig som studerende er en Airtame. Airtame er en trådløs USB port som lagrer alle dine data. Disse kan tilsluttes skærme og projektorer og via en app, kan man downloade indhold, såsom præsentationer eller opgaver som ligger gemt i din Dropbox, på din stationære eller bærbare computer, eller endda på din mobiltelefon. Med en Airtame er det dermed slut med at skulle slæbe sin computer med sig, hvis man skal holde en præsentation enten på studiet eller på jobbet. Hvis du selv kan se fordelene ved at have en Airtame med dig på studiet, kan du finde et stort udvalg på her.

4: Sørg for at købe din egen printer

En sidste ting som kan være med til at gøre en forskel for en studerende er at de har deres egen printer. De fleste studerende vælger at bruge uddannelsesinstitutionernes printere, hvor man til gengæld betale 100 kroner for x-antal prints. Men i de fleste tilfælde er det bedre at investere i sin egen printer. På den måde er man ikke afhængig af at andre elever ikke bruger den, hvis man skal udskrive en vigtig opgave og derudover er det også nemmere at læse korrektur, når man sidder med fysiske papirer imellem hænderne. På den lange bane er det også billigere at anskaffe sig sin egen printer end at købe sig til det på universitetet. Hvis du mangler en god men billig printer til studiebrug, kan du finde et stort udvalg hos Clickoffice.dk.