Blog

Spar penge og skån miljøet med en app til din varmepumpe

I løbet af de seneste årtier er der kommet mere og mere fokus på miljøvenlighed og bæredygtighed. Dette hører blandt andet sammen med at vi er blevet meget klogere på hvordan vores brug af fossile brændsler og udledning af CO2 og andre drivhusgasser påvirker klimaet. Som følge heraf er der også kommet stort fokus på at udvikle og implementere mere miljøvenlige og energirigtige teknologier. En teknologi der har vundet indpas i rigtig mange danske hjem er varmepumper.

En varmepumpe opvarmer boligen ved at udnytte varmen fra luften eller jorden udenfor til at opvarme boligen med. På denne måde kan man mindske behovet for at afbrænde olie, naturgas eller andre former for fossile brændsler. Når behovet for disse brændselsformer falder, betyder det også at den forurening som er forbundet med afbrændingen af dem mindskes. På den måde hjælper en varmepumpe altså med at nedbringe mængden af luftforurening, hvilket medfører at bidraget til den globale opvarmning begrænses. Jo flere der vælger at udskifte deres gamle fyr med en varmepumpe, jo bedre er det altså for miljøet.

 

Fordelene ved at kunne styre sin varmepumpe fra en app

At udskifte sit fyr med en varmepumpe har ikke kun miljømæssige fordele. Det har nemlig vist sig at varmepumper også kan være med til at skade et bedre indeklima i boligen. Nogle af de nyere varmepumper er utroligt avancerede, og kan meget andet end blot at pumpe varme ind i boligen. De kan både tjekke rumtemperaturen, luftfugtigheden i boligen og analysere vejrdata, og al denne information kan tilgås og kontrolleres fra en app direkte på ens telefon.

Med en sådan app er det muligt at styre ens varmepumpe uanset hvor man befinder sig. Så snart varmepumpen er forbundet til internettet, kan man via appen holde øje med temperatur og luftfugtighed i hjemmet, og indstille varmepumpens viftehastighed og varmeindtag. Ofte er det også muligt at tidsindstille varmepumpen, så den starter og stopper på bestemte tidspunkter af døgnet. Dette betyder også at man kan få varmepumpen til at slukke hvis man tager af sted i sommerhus i en weekend, hvorefter den selv starter igen inden man kommer hjem. På denne måde kan man komme hjem til en dejlig varm bolig, velvidende om at man ikke har spildt energi på at varme boligen op mens man ikke var hjemme. Endeligt giver appen advarsler og meddelelser om varmepumpens drift og eventuelle problemer.

 

En varmepumpe kan både skåne varmeregningen og miljøet

Hvis man har en varmepumpe der er forbundet til internettet og der findes en app der passer til, er denne en absolut must-have for alle boligejere der er bare det mindste interesserede i at spare penge og hjælpe miljøet. Appen hjælper en med at få overblik over og holde styr på temperaturen og indeklimaet i hele hjemmet, samtidigt med at varmepumpen er med til at mindske ens varmeregning og gøre ens bolig mere klima- og miljøvenlig. De fleste apps af denne slags fås til alle typer af varmepumper – heriblandt både luft til luft-varmepumper og luft til vand-varmepumper – og er kompatible med samtlige større styresystemer til mobiltelefoner.