Blog

Skjul din IP adresse så ingen kan se din online aktivitet

Det er efterhånden blevet så almindeligt at arbejde hjemmefra at flere og flere gør det.

Det er dog ikke alle chefer der ønsker at man arbejder hjemmefra, men hvis du arbejder som konsulent og sidder alene på et kontor ude i byen, så kan du ligeså godt sidde derhjemme.

Hvis du så ønsker at din chef ikke skal vide at du sidder derhjemme, men tro at du sidder på kontoret, så kan du sætte en VPN op til dit arbejde, så ser det ud som om du er på arbejde. En VPN som også kaldes Virtual Private Network bruges til at skjule din aktuelle IP adresse. Den sættes op, så det udefra ser ud som om du har forbindelse til internettet et andet sted end du faktisk er. Det kan sættes op, så det ser ud som om du sidder i et helt andet land. Det der reelt sker at du skjuler din IP-adresse ved at ”tilmelde” dig VPN’en. Du får så en ekstern IP-adresse, som vises udadtil så folk tror det er din rigtige IP-adresse. Imens sidder du trygt bag skærmen og modtager kun de oplysninger, som videresendes til din skjulte IP-adresse, som en fiktiv postkasse der modtager post og videresender det til din rigtige adresse.

Mange bruger disse VPN’er til at hindre at hackere kommer ind og stjæler deres oplysninger. Der er mange hackere, som også selv bruger VPN, men selvom de kender det er der stadig en stor sikkerhed forbundet med VPN, da man ikke kan gætte sig til den skjulte IP-adresse og dermed hacke sig ind uden videre.

Når du vælger en VPN-tjeneste, er det vigtigt at finde ud af, hvilke udbydere tager din anonymitet alvorligt. En virkelig anonym VPN-tjeneste skal gå ud over de grundlæggende funktioner i at skjule din IP-adresse og kryptere din Internet trafik.

Du kan også bruge en VPN, hvis du gerne vil surfe på sider, du ikke vil forbindes med eller hvis for eksempel en særlig ydelse kun er tilgængelig i et andet land, så kan du bruge en VPN til at få adgang til denne ydelse da din IP-adresse, som vises kommer fra dette land.

Hvis du er træt af at dine søgeresultater altid er de samme, fordi Googles søgealgoritme har fundet ud af dine præferencer, så kan du snyde Google ved at bruge en VPN, så det ikke ser ud som om det er dig der søger, men en anden profil. På den måde kan du få helt nye søgeresultater og du kan opsætte flere profiler på hver sin VPN, så du kan søge på forskellige ting for hver profil.

Ingen data bliver logget, så du er så anonym som du kan være. Godt nok kan du også bruge et privat vindue, men har du både almindelige vinduer og private vinduer åbne samtidig, så husker computeren dine præferencer og cookies, så du vil få hurtig adgang til det igen. Med en VPN bliver din færden på nettet ikke gemt, så der er ingen der kan se hvilke sider du har surfet rundt på.