Blog

Sikkerhed på computeren frem for alt

Hver dag bruger vi vores computer, deler filer, sender e-mails og downloader nye sjove programmer. Vi bruger den på arbejdet, i fritiden, til praktiske ting, til at kommunikere med venner og familie og meget andet. Man kan hurtigt glemme at computeren på mange punkter er skrøbelig, og at der rent faktisk ikke skal særlig meget til, for at den bliver inficeret med trusler udefra. Derfor er en sikker computer så uundværlig, som planlægningen af en fantastisk bryllupsmenu til den store dag.

Vi har derfor nedenfor skrevet et par tips til programmer, du bør overveje at have på din PC samt huskeregler, som du bør overholde, så du optimerer dig og din computers sikkerhed.

Hverdagstips
I hverdagen er det små ting, der kan gøre en forskel for optimeringen af din computers sikkerhed.

  • Når du bruger e-Boks, facebook eller andre hjemmesider med en log in funktion, så husk at logge dig af og samtidig lukke den dertilhørende browser, så snart du er færdig med at bruge den. I den forbindelse er det en god idé jævnligt at ændre dine adgangskoder og samtidig have forskellige stærke koder til forskellige hjemmesider.
  • Husk at slette de såkaldte cookies jævnligt. Cookies lagrer nemlig din adfærd på internettet og ligger på de hjemmesider, som du hver dag besøger.
  • Slå internetdeling fra. Hermed undgår du at fremmede logger på dit netværk.
  • Beskyt dine persondata. Brug derfor din sunde fornuft, når der dukker uopfordrede e-mails og pop up links op og lad være med at trykke på dem. 

Vigtige programmer
Trusler udefra skal ikke have muligheden for at hacke sig ind på din computer. Derfor er det vigtigt at du har styr på, hvilke programmer du vælger at hente til din PC. Fælles for alle programmer der er med til at optimere din PCs sikkerhed er, at du husker at holde dem opdateret.  Et tip er, at du sætter programmerne til automatisk at opdatere, så snart en ny opdatering er mulig.

Beskyt din computer og din data

  • Spyware sporer din aktivitet på internettet, og virusser kan pludseligt dukke op uden at, du ved hvorfor. Derfor er det vigtigt, at du har et anti-spyware- og antivirusprogram på din computer. Der findes mange forskellige typer af programmer. Det kan derfor være en god idé at kontakte en professionel, som kan hjælpe dig, så du kan hente netop de programmer, der passer bedst til din computer.
  • Du kan også hente en firewall til din computer, der blokerer hackere. Kommunikationen mellem dig og andre netværk bliver kontrolleret og du sikrer dig, at uvedkommende ikke får muligheden for at indhente private oplysninger om dig.

Du vil ikke fortryde at have brugt tid og penge på din computers sikkerhed. Vi håber derfor, at disse tips og fifs hjælper dig med at holde din computers sikkerhed i top.