Blog

Sidder du også meget ned?

Der er mange jobs, som indebærer masser af hjernegymnastik og knap så meget fysisk gymnastik. Det er ikke nødvendigvis en faktor, man har taget højde for, da man i sin tid uddannede sig, men arbejder man hovedsageligt ved sin computer, sidder man ned i rigtig mange af ugens timer.

Det har faktisk været oppe i medierne, hvordan fysisk aktivitet i form at for mange siddende timer dagligt, er så usundt, at det er blevet kaldt ‘den nye form for rygning’.

Heldigvis er der simple ting, man kan gøre for at få en sundere hverdag, samtidig med at man passer sit computer bundne arbejde.

Rejs dig op mindst én gang i timen, stræk ben og arme og bevæg dig lidt. Se evt. om dine hænder kan nå dine fødder, mens du har strakte ben - du får på den måde både strakt ben og lænd og vendt hovedet lidt ned ad - hvilket også er sundt for blodomløbet.

Har du mulighed for det, så anskaf dig et hævesænkebord. Det kan godt koste en del mere end et bord uden den funktion, men det vil uden tvivl være det hele værd i længden. Har du brug for at låne penge til et, kan du via minifinans.dk nemt låne penge, og en investering i egen sundhed er sjældent noget, man fortryder.

Kan du få det til at passe ind i din hverdag, så lad bilen stå og tag cyklen til og fra arbejde, så du helt automatisk får lagt motion ind i de daglige rutiner.

Er det ikke muligt i forhold til afstanden mellem dit hjem og din arbejdsplads, så overvej om du kan cykle noget af vejen - måske vil det endda gøre dine parkeringsmuligheder lettere, hvis du stopper bilen på halvvejen og cykler derfra.

Derudover er en gåtur efter arbejde både godt for krop og sjæl. Frisk luft i ansigtet og en travetur gør både, at du får mere energi i det lange løb, og sover bedre om natten.

Det er små ting der skal til, men de er så vigtige for din generelle sundhed, at der nærmest ikke er nogen undskyldning for at lade være.