Blog

Sådan tjener du penge på en rejseblog

Udover almindelige livsstils- og modeblogs, er det mest populære blogemne i Danmark sandsynligvis rejseblogs.

H.C. Andersen sagde, at rejse, er at leve.

Og i dag er det nemmere at komme rundt i verden, end det nogensinde før har været, med billige flybilletter, hotelophold og masser af tilgængelig information.

Så måske har du allerede startet en rejseblog. Måske er du stadig på stadiet, hvor du overvejer det.

Det store spørgsmål er dog – hvordan kommer du til at tjene penge på dit arbejde?

Og er det overhovedet muligt at tjene penge på en rejseblog?

Det spørgsmål giver vi her svar på – der er 3 oplagte muligheder:

Affiliate marketing

Den mest oplagte mulighed er affiliate marketing.

Med affiliate marketing promoverer du produkter eller tjenester og får en procentdel, hvis dine læsere vælger rent faktisk at købe det pågældende produkt.

Du kan tjene penge på at referere besøgende til flybilletter, færgeture, transport fra lufthavne, oplevelser i landet og meget mere. Du kan finde programmer på gængse affiliate-bureauer såsom Partner-Ads og Adservice, ligesom du kan tage direkte kontakt til en virksomhed med henblik på at lave en aftale.

Med affiliate marketing har du mulighed for at opbygge en løbende indtægt, hvis din blog hver måned har mange besøgende. Kommer de besøgende af sig selv, gælder det bare om at finde en måde, hvorpå du kan kapitalisere og tjene nogle penge ind på det hårde arbejde, du allerede har lagt.

Et alternativ til affiliate marketing er direkte at sælge sponsorerede indlæg til virksomheder. En virksomhed, der sælger powerbanks og andet rejseudstyr, kan have interesse i at komme ud til dit rejsepublikum med annoncer og omtale af deres produkter – tag kontakt til Incover, hvis det er interessant for dig at promovere mobiltilbehør.

Gratis rejser

Hvad der er sparet er som bekendt tjent.

Får du en gratis rejser, er dette således næsten tilsvarende til at have tjent pengene på rejsen og brugt dem.

Både virksomheder og turistbureauer fra fra forskellige lande, kan have interesse i at give dig gratis rejser mod eksponering.

Vær dog opmærksom på i denne forbindelse, at du har pligt til at indberette de gratis rejser og således blive beskattet af dem. Der findes som bekendt ikke gratis frokost (no such thing as a free lunch).

En semi-gratis rejse er dog stadig en oplevelse.

Du kan være opsøgende til turistbureauer og se, om du på denne måde kan få en gratis rejse – ligesom du har mulighed for at lave en kontaktformular direkte på din side for at lade virksomheder kontakte sig.

Andre rejsebloggere har fået charterrejser til Spanien, skiferier i Sverige, vandreture i Rumænien og meget andet som led i deres arbejde med rejsebloggen.

Sælg billeder

Tager du gode billeder, når du er ude at rejse?

Så har du naturligvis mulighed for at sælge de billeder.

Dine rejsebilleder – billeder af monumenter, smuk natur, byliv og meget andet – kan du sælge ved hjælp af billeddatabaser som Shutterstock, iStockphoto og mange andre.

Den attraktive ved at sælge billeder online er, du opbygger et aktiv i form af de billeder, du lægger op – og så har du mulighed for at tjene penge, hver eneste gang, de bliver solgt.

Du laver således arbejdet en gang, men tjener penge gang for gang, når andre vælger at benytte sig af arbejdet.

Dét er en attraktiv måde at arbejde på og lig, hvad du har mulighed for at opnå med affiliate marketing, hvis du er dygtig.

Du kan finde flere tips til at opbygge din rejseblog og tjene penge på den på Deldinrejse.dk.