Blog

Sådan sikrer du bedst dine babybilleder

Når man kommer hjem til sine bedsteforældre, vil der ofte stå en lang række fotoalbummer i reolen med utallige billeder af familien og særlige begivenheder. Mange vil kunne nikke genkendende til stunder, hvor fotoalbummerne er blevet taget frem, og der billeder har sammenbragt familien omkring bordet med store smil og nostalgi. Tiden med fysiske billeder er dog lige så stille ved at være forbi, hvilket bringer både gode og dårlige ting med sig. Det er en god ting, at billederne sikres bedre digitalt, men trist at stunderne rundt om bordet med fotoalbummer så småt er forbi på den traditionelle måde.

I dag gemmes billederne på computeren eller i ”skyen”. Det traditionelle fotoalbum er altså ved at have gjort sit exit. Det er de færreste familier, der samles rundt om computeren for at se på billeder fra da man lå i det fineste babytøj, eller kørte sin første cykeltur – men det er der råd for.

Alternativ til billedbogen

I dag er der dog kommet et alternativ til den gamle billedbog eller fotoalbum. Det er nemlig muligt i dag, at købe en digital billedbog, der er lavet som 2 skærme, der åbnes, hvor det er muligt at bladre mellem billederne. Den digitale bog er altså en god investering, der udgøre grundlaget for en familie-komsammen omkring spisebordet - på moderne vis.

Sikkert at gemme billeder på internettet

Ved at gemme sine billeder på en server på internettet, er de dyrebare billeder meget bedre sikret, end hvis de lå fysisk i et fotoalbum. Det er samtidig muligt at gemme billederne i mapper, hvilket gør det overskueligt at finde de billeder frem, som man ønsker at se.

Dropbox

Det man benytter sig af i dag er, at gemme billeder og andre vigtige ting fra computeren i ”skyen” - altså på internettet. Dropbox er en af de mest kendte lagringstjenester, der udbydes i dag. Dropbox har over 300.000.000 millioner brugere, hvilket vidner om, at den nye tendens med at gemme filer og billeder på nettet er kommet for at blive.

SkyBackup

Denne tjeneste gør det muligt at lave backups af de vigtigste dokumenter og billeder, du har liggende på computeren. Ved at downloade et lille gratis backup-program er det muligt at benytte sig af denne tjeneste. Alle de data, der sendes til backup serveren fra SkyBackup.dk, krypteres, så overførslen altid sker i sikkerhed. Som bruger af programmet får man, som en ekstra sikkerhed, dagligt en e-mail med status på, hvordan backuppen er gået.

OneDrive

Har man en PC, der er installeret med en af de nyeste Windows-pakker, får man lagertjenesten OneDrive med i købet. OneDrive er derved en del af styresystemet og fungerer ligesom Dropbox. Når man køber en Windows computer, får man automatisk adgang til 15 Gigabyte lagerplads på den usynlige server på internettet. OneDrive understøtter samtidig filer, der bliver gemt fra Xbox, hvilket er super smart, hvis man spiller på konsol.