Blog

Sådan sælger du et digitalt produkt med Wordpress

Med digitale produkter har du mulighed for at opbygge et aktiv, der tjener dig penge igen og igen, når det indledende arbejde er lavet.

Har du først lavet et digitalt produkt – en e-bog, et stykke software eller noget helt tredje – kan du tjene penge, mens du, populært sagt, sover.

Er dit digitale produkt lanceret og har du lavet din markedsføring godt, så sælger det igen og igen, mens du laver andre ting i dit liv. Det er drømmen om den passive indtægt.

Og drømmen kan vækkes til live for få penge med moderne hjælpemidler.

Undertegnede forfatter er involveret i 3 projekter med digitale produkter. Alle 3 er e-bøger, der er skrevet og nu markedsføres automatisk ved hjælp af flere vertikaler inden for online markedsføring (mere herom længere nede i teksten).

De 3 produkter – der også er udgangspunktet for at skrive denne vejledning – er følgende:

  • Jobsøgning – FaaJob.dk, en praktisk guide til moderne jobsøgning
  • Personalejura – HR-chefens praktiske guide skrevet af en ansættelsesretsadvokat
  • Facebook annoncering – Guiden til virksomheden der ønsker at annoncere på verdens største sociale medie

Here goes:

Easy Digital Downloads

Du kommer nemmest og hurtigst i gang med pluginnet Easy Digital Downloads til Wordpress.

EDD er gratis at downloade og sætte op. Der findes en række udvidelser, der koster et par hundrede kroner om året i abonnement.

Jeg anbefaler udvidelsen ”PDF Stamper”, der sætter et vandmærke i de digitale produkter du sælger med købers navn og e-mail. Dette kan bidrage til at mindske uatoriseret deling af dine produkter.

Herudover har jeg købt et plugin til at integrere betalingsgatewayen Braintree Payments til Easy Digital Downloads (mere om herunder).

Du har mulighed for at opsætte EDD med et standard Wordpress-tema og således komme i gang helt gratis.

Du kan også vælge at betale for at få lavet et unikt design netop til dit produkt og få kodet dette op til et tema. Du skal regne med at betale mellem 5.000 kroner og 15.000 kroner for dette afhængigt af projektets størrelse.

Indløsningsaftale og plugins

Når du har din side klar, skal du kunne modtage betaling.

Du har mulighed for uden upfront-betaling at koble PayPal til dit digitale produkt. Her betaler du et par procent af hver transaktion i omkostninger.

Mange danskere foretrækker dog at betale med deres MasterCard eller VISA/Dankort.

Dette kan lade sig gøre med en opkobling til førnævnte Braintree.

De første 300.000 kroner i omsætning med Braintree er gratis. Herefter skal du regne med at betale 10-20 kroner per transaktion afhængigt af værdien. Din pris er procentuelt baseret plus et par kroner i fast fee.

Markedsføring

Har du en side og kan folk betale, skal du markedsføre dit digitale produkt.

Med online markedsføring har du mulighed for at benytte dig af forskellige og spændende vertikaler som:

  • Facebook annoncering
  • Søgemaskineoptimering
  • AdWords-annoncering
  • Og e-mail marketing

En er ikke bedre end de andre. Du bør tage det bedste af hver og således AdWords-annonce på eget brand, køre retargeting på Facebook, lave SEO på dine vigtigste søgeord og køre en funnel med dine e-mails for løbende at koble flere og flere på.

Vi kan ikke i én guide komme med al den viden, du har brug for, for at kunne markedsføre dine produkter til et 12-tal. Men nu kender du de rigtige søgeord og med Google i hånden har du mulighed for at lære mere om, hvordan du anvender dem i lige netop din branche.