Blog

Sådan får du succes med din blog online

I dag har mange en blog, en Youtube kanal eller en Instagram profil, som de ønsker at få succes med. Det er dog ikke så nemt, som det ser ud, da det kræver overvejelse over den mindste detalje. Jo flere følgere du har, desto mere succes får du, men dette kræver en række faktorer, der skal fuldføres og vedligeholdes. Det kræver samtidig, at man har mod på, at det tager tid at vedligeholde bloggen. Man får oftest ikke succes med det samme, men over noget tid, hvor man har fanget folks interesse, kan det blive en succesfuld blog.

 

1: Lav et flot blog design

Bloggens design er det første, som læserne lægger mærke til, og det er derfor vigtigt, at det sidder lige i skabet, for at få en succesfuld blog. Kig på andre blogs og undersøg detaljerne på udseendet. Kig efter hvilken slags skrift og skriftstørrelse, der bruges. Kig på underoverskrifterne på andre blogs, og lav nogle lignende, som fx ’Om mig’. Underoverskrifterne kan man trykke på, og derved læse mere herunder. Det er en god idé, at have disse underoverskrifter, som inddeler bloggen i forskellige punkter og gør den overskuelig for læseren.

 

2: Brug flotte, lyse billeder

Observér hvordan billederne ser ud på andre succesfulde blogs, og tænk derfor over, om du vil bruge lidt penge på, at redigere dine egne billeder i Photoshop, som de fleste bloggere bruger. Det skal gerne være lyse, klare billeder med en pæn baggrund, som giver en kontrast til billedet. Dette kan du redigere dig til, men du kan også på forhånd overveje, at tage dine billeder med en flot baggrund, og tænke over at bruge kraftfulde farver i billederne. Derudover kan du kigge på gode billeder på både blogs og Instagram, og bruge de samme vinkler og poseringer i dine egne billeder. Det skal fange læserens blik, og samtidig være pænt og professionelt at se på.

 

3: Brug et godt kamera

Når man har en blog, går det ikke at bruge billeder fra telefonen, hvis man ønsker at få succes med bloggen. Hvis du ikke i forvejen har et godt spejlrefleks kamera, vil det derfor være en god idé at spare op til det. Billederne med et godt spejlrefleks kamera er større, klarere og kan også nemt redigeres i et program som Photoshop. Det er kameraer fra henholdsvis Nikon og Sony, som de fleste bloggere bruger til, at tage billeder med. God kvalitet er nøglen til succes.

 

4: Tag forskellige billeder på samme dag

Dette gælder både, hvis du blogger om mad, mode eller noget helt andet. Det kan være svært, at få tiden til at få taget billeder af noget til bloggen hver dag, så derfor kan det være smart, at tage en del den samme dag. Det er især gældende, hvis man er modeblogger, der skal tage outfitbilleder. Man kan derfor vælge, at medbringe en masse forskellige outfits og bruge en dag på at tage billeder. På den måde er man sikret et nyt blogindlæg for et par dage i ugen.

 

5: Planlæg dine indlæg

I forlængelse af punkt 4, er det en god idé at planlægge sine blogindlæg på forhånd. Det er vigtigt, at holde sin blog kørende og opdatere den jævnligt, for at læserne har lyst til at følge med. Du kan derfor vælge, at skrive dine idéer ned på telefonen, computeren eller i en notesbog, når du kommer i tanke om noget til et blogindlæg. Derefter kan du finde idéerne frem og vælge, hvilken en af dem, du vil skrive om pr. dag. Du kommer derfor heller ikke til at føle skyldfølelse, da du derved altid har noget at skrive om.