Blog

Sådan får du en lærerig sommer med fem fantastiske feriekurser online

Sommeren står for døren og din ferie er lige rundt om hjørnet. Du har ingen planer i år, og ved ikke rigtig hvad du skal lave. Du tjekker vejrudsigten for de kommende uger og sukker højlydt. Overskyet og regn, er hvad prognoserne siger. Du kigger ind i din computerskærm, i mens du bryder din hjerne med hvad du skal bruge din sommerferie på. Det bliver nogle lange uger, hvis du ikke finder på noget sjovt. Du googler sommeraktiviteter, hvor stort set alt er udendørsaktiviteter. Du er ved at giv op, og bare gå ind på Netflix for at finde en serie, du skal bruge sommeren på at se, indtil ordet online sommerkursus fanger dit blik. På sådan et kursus får du udviklet nogle kompetencer, som du måske har drømt om at besidde længe. Så får du også tiden til at gå, samtidig med at du lærer noget. Det bedste af det hele er, at du ikke behøver at gå ud i det dårlige vejr, for at tage på sådan et kursus. Det store spørgsmål er nu, hvilket kursus skal du vælge? Derfor får du her 5 gode råd til hvilke online kurser du kan tage i din sommerferie.

1. Lær et sprog
Du har i mange år godt kunne tænke dig at lære at nyt sprog. Fransk er så smukt, italiensk kan du bruge til at bestille lækker mad i skønne Italien, spansk er et af de mest talte sprog i verden og dit folkeskoletysk er lidt rustent. Uanset hvilket sprog du ønsker at lære eller blot forbedre, kan du helt sikkert finde sådan et kursus. Et intensivt kursus, der tager et par uger, er en oplagt mulighed for at få nye kompetencer i din sommerferie. Især hvis du er vild med sprog eller at rejse ud i verden, hvor du kan benytte dig af dine sproglige kompetencer.

2. Styrk dine IT kundskaber
Hvis du ikke er så stærk i IT og gerne vil lære det, eller blot ønsker at blive bedre og lære de nyeste tricks inden for IT verdenen, er et online IT kursus et perfekt sommerkursus for dig. Dette er også en fremtidssikring, uanset om du benytter dig af IT på din arbejdsplads eller ej, da IT og internettet er fremtiden. Så sådan et kursus er brugbart for alle.

3. Leg med ord og vendinger på et skrivekursus
Hvis du går med en forfatter i maven eller bare er vild med at udfolde dig på skrift, har du også mulighed for at brillere på et online skrivekursus. Herved får du gode råd og konstruktiv kritik med på vejen, samtidig med du lærer at lege med ordne.  

4. Slip din indre musikker løs og lær at spille et på instrument
Det kan også være du går med en indre rockstjerne i maven, og ønsker at lære at spille på et instrument eller at synge. Hvis det er tilfældet, har du også mulighed for at tage et online kursus i at lære at spille på et instrument. Her skal du blot skaffe det instrument du ønsker at spille på, og herefter deltage i kurset. 

5. Giv gode råd og erfaringer videre
Ved at tage et online kursus i coaching, har du mulighed for at coache andre til at tage beslutninger på bedst mulig vis. Her får du indblik i at hjælpe andre på den bedst tænkelige måde, ved at hjælpe dem med at indse hvad de skal gøre i forskellige situationer.   

Du finder et stort udvalg af kurser og uddannelser på Studenterguiden.dk. Her har de samlet mange spændende og relevante muligheder, for dig som gerne vil lære noget nyt. Du kan tage deres uddannelsestest, og se om der er noget for dig.

God sommer!