Blog

Sæt elektronikken på pause, når du skal på ferie

Computeren blinker, mobilen bipper og tabletten frister. Det er ikke nemt at holde ferie med alle de elektroniske dimser, vi efterhånden har skrabet sammen. Men, det er vigtigt at sætte elektronikken på pause og komme væk fra det, da det gør det muligt at koble helt fra og slappe af. Det er vigtigt for at vende tilbage fra ferien med fornyet energi. 

Så er spørgsmålet bare, hvordan du lykkes med at sætte elektronikken på pause, når nu du er vant til at bruge det hver dag? 

Pak en rejsefiskestang og prøv at fiske 

Det er altid godt at gøre noget, der er i diametral modsætning, hvad du laver i din hverdag. Anskaf dig derfor en rejsefiskestang og find nogle gode og lækre steder at fiske. Det giver en helt anden ro og tvinger dig til at gå offline, da du skal holde øje med omgivelserne, og om der er nogle fisk i nærheden. 

At stå ved vandet er ren balsam for sjælen - og det giver dig mulighed for at få renset ud i nogle tanker, som du måske har lagt til siden i en hverdag, hvor du har travlt og også lader dig forstyrre og distrahere af elektronik. 

Tag på tur uden elektronik 

Den bedste måde helt at undgå elektronik på, er ved at tage på en tur ud i det fri. Det kan være til en lækker strand, et smukt naturområde eller noget helt tredje, som du gerne vil opleve. Det kan også være en dag på sightseeing i den nærmeste storby med besøg på restauranter og caféer. Ved ikke at have elektronikken med dig, er der ikke noget til at forstyrre de indtryk, der er. Du kan derfor nyde det til fulde og bare slappe af i eget selskab eller sammen med dem, som du er på ferie med. 

Måske finder du endda ud af, at det er helt rart ikke at være i nærheden af elektronik, og du derfor heller ikke behøver tænde for dem igen, når du kommer hjem. 

Få gjort ting på to do listen

Vælger du at holde din ferie derhjemme på egen matrikel, kan det være en udfordring at holde sig fra elektronikken. Her kan det være en god ide at slukke for det og samtidig gå i gang med at lave en liste over de ting, du gerne vil have gjort, men som bare ikke er blevet til. 

Selvom det måske ikke lyder så meget som en ferie, belønner du din hjerne ved at gøre det, da du giver slip på tanker og dårlig samvittighed, der har været bundet op på de ting, du ikke har fået gjort. Det hjælper dig til at slappe mere af i ferien samt efter din ferie, fordi der ikke hele tiden er noget, der ligger og nager i bevidstheden. 

Lykkes du med at holde fra elektronikken på din ferie, kommer du ud på den anden side med meget mere overskud og energi.