Blog

Sådan finder du det helt rette tøj til din træning

Der findes meget forskelligt træningstøj at vælge mellem, og det kan godt gøre det lidt svært at vælge, når man mangler noget nyt. Men i virkeligheden give det store udvalg rigtig god mening, da der også er et væld af måder man kan træne på. For at få mest muligt ud af din træning, er det en stor fordel at vælge træningstøj, der passer til den type af træning, du laver. 

Hold dig varm under udendørs træning

Hvis du er typen, der elsker at løbe udenfor lige meget, hvordan vejret ser ud, så er du nok godt klar over, at det tøj du har på, kan være med til at gøre en stor forskel for, hvor god din løbetur bliver. Når man træner udendørs, er der en meget skiftende faktor i form af vejret, der betyder, at man typisk er nødt til at have flere forskellige outfits.

Om sommeren kan det nemt blive en meget varm fornøjelse af løbe en tur udenfor, og derfor er det vigtigt at have tøj, der er med til at holde dig så nedkølet som overhovedet muligt. Herudover er det vigtigt at have vand med til turen, og heldigvis er det muligt at købe smarte drikkedunke, der er nemme at have med på en løbetur.

Er det til gengæld vinter, så er det vigtigt at have tøj på, der holder dig varm, men på samme tid gør det muligt for din krop at “ånde”, da svedigt tøj nemt kan blive rigtig koldt at have på, hvis temperaturen udenfor er lav. Herudover er der her i Danmark altid en risiko for at komme til at løbetræne i regnvejr, og vandtæt træningstøj er derfor også en stor fordel at eje. 

Lad ikke tøjet komme i vejen for fleksibiliteten

Det kan også være, du er typen, der træner indendørs og laver forskellige øvelser, der kræver gode bevægelsesmuligheder. Her kan træningstøj med ubehagelige syninger eller som strammer for meget nemt blive en uønsket forhindring, der gør det sværere for dig at lave de øvelser, du gerne vil lave.

Hvis du er på udkig efter træningstøj, der ikke skaber nogen hindringer for din bevægelser, kan yogatøj være den helt rette løsning. Denne form for træningstøj er typisk skabt til at være så behageligt som muligt uden, at det kommer i vejen for de mange indviklede øvelser og stillinger, man er i, når man dyrker yoga.

Yogatøj behøves ikke kun at blive brugt til yoga, og dets behagelige design betyder, at der ofte er mange, der vælger at bruge det til anden form for træning - både indendørs og udendørs. Fleksibiliteten og det lette materiale gør det oplagt til mange forskellige typer af øvelser, hvor man gerne vil have god bevægelighed og holde sig nedkølet.