Blog

Regn på lån som en professionel med software

Der er rigtig mange typer af lån f.eks. boliglån, forbrugslån, virksomhedslån og lige så mange lånetyper og låneudbydere findes der. Skribenten bag denne artikel er selv uddannet økonom og på trods af det, så kan låne-termer og beregninger på lånet snyde skribenten. Dermed bliver resultatet af udregningerne forkerte og beslutningen baseret derpå også forkert.

Så sidder du og skal have et lån til bolig køb, eller lignende, så læs lige med her, for vi har her på Download.dk software, der kan hjælpe dig i processen. I vores sektion for virksomheder, der har vi en kategori med lommeregnere og omregnere og her finder du bl.a. programmet Loanspread Loan Calculator, som kan sammenligne op til 135 forskellige lån for dig samt opstille månedlige og årlige planer ud for dig. Dette giver dig et rigtig godt overblik over renter og betalinger og kan vise sig, at være en meget profitabel beskæftigelse for dig.

For udgifterne til lån, hvad enten her er tale om virksomhedslån, bolig lån eller forbrugslån er, af mangel på bedre udtryk, vanvittigt forskellige. Du kan spare hundrede tusindvis af kroner, hvis du vælger det billigste bolig lån og forhandler det yderligere ned, hvilket ofte er muligt på den del af lånet, som realkreditlånet ikke kan dække. Og ja, det er da kedeligt, men tag lige en dyb indånding og tænk en gang. Mange kører gerne rundt i byen efter tilbud på smør, benzin eller en ny cykel, men når det kommer til store investeringer, som lån ofte dækker over, så stoler vi bare blindt på bankrådgiveren, eller ejendomsmægleren, som begge er specialiserede sælgere og ikke en upartisk rådgiver for dig. Det er simpelthen ikke logisk når der er tale om så store penge. Specielt ikke, hvis du fantaserer dig til, hvor meget arbejde, som skal til for at du kan tjene de penge efter skat, som du kan spare ved at benytte dig af nogle simple værktøjer, som softwaren vi linker til herover.