Blog

Opret dit ApS online - nemt, hurtigt og billigt

Opret dit ApS online - nemt, hurtigt og billigt

Hvor skal man lige starte, når man gerne vil være selvstændig? Måske er du som 95% af resten af Danmarks befolkning, som ikke umiddelbart synes, at det der jura er så vildt spændende. Så er det godt, at du er landet på siden her - her får du nemlig det fulde overblik over vejen til eget ApS.

Hvilken selskabsform skal jeg vælge?

Før vi starter, skal du vide, at der er forskellige selskabsformer at vælge imellem i Danmark. Du skal først og fremmest beslutte dig for, hvorvidt du ønsker at starte en personligt ejet virksomhed eller et kapitalselskab. Der er væsentlig forskel på disse to kategorier, hvoraf den primære for mange handler om hæftelsen for virksomhedens økonomiske forpligtelser. I den personligt ejede virksomhed, hæfter du som ejer 100% for alle virksomhedens forpligtelser - dvs. at eventuelle kreditorer kan gøre udlæg i din personlige formue, såsom hus og bil. I kapitalselskaberne hæfter du som ejer derimod kun begrænset - dvs. at eventuelle kreditorer kun kan gøre udlæg i selskabets aktiver, og altså ikke i ejerens personlige formue.

Hvorfor vælge ApS?

  1. Ejere hæfter begrænset

Som ejer af et ApS hæfter du kun for de penge, som du vælge at investere i dit selskab. Det vil som regel sige de 50.000 kr., som du starter selskabet med. Eventuelle kreditorer kan altså ikke gøre udlæg i din personlige formue, som på den måde er sikret.

 

  1. Mulighed for flere ejere og holdingstruktur

Et ApS kan ejes af én eller flere personer, ligesom at ejere kan være både private og andre selskaber. ApS’et er på den måde særdeles brugbart i en holdingstruktur.

 

  1. Overskud beskattes som selskabsskat

Hvis din virksomhed genererer overskud, vil det blive beskattet af selskabsskat. Denne ordning er langt “billigere” end personbeskatning.

Sådan gør du

Når du stifter dit ApS online, finder du den billigste pris. Hos LegalDesk.dk kan du nemt og hurtigt oprette dit eget ApS på bare 15 minutter. Du opretter selskabet ved at udfylde en formular på hjemmesiden, hvori du bliver stillet en række spørgsmål. Spørgsmålene er de samme, som en advokat ville stille i samme situation. Forskellen er altså bare, at du her kan besvare spørgsmålene, når og hvor det passer dig - og til en brøkdelen af prisen for en advokat. Alle spørgsmålene følger naturligvis med en vejledning, så du ved, hvad du skal vælge.

 

Når du har udfyldt formularen, går du videre til betaling. Du kan bevæge dig frem og tilbage mellem dine svar, og først når du er tilfreds, kommer du videre til betaling. Når betaling er gennemført, får du med det samme tilsendt dine selskabsdokumenter.

 

Herefter skal selskabet sendes til registrering hos Erhvervsstyrelsen, så du kan modtage dit CVR-nummer og selskabet kan blive endeligt gyldigt. Du kan vælge selv at sende det til registrering eller du kan benytte dig af Registreringsservice (inkl. bekræftelse af selskabskapital). Når selskabet er registreret, modtager du dit CVR-nummer, og du er klar til at gå i gang med dit iværksættereventyr. 

 

Opret et ApS hos Legal Desk her.